ΒΛ. ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΤΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ:

Εργο με ηθικές βάσεις και αξίες γίνεται στο Αγιο Ορος

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας κατά την επίσκεψη του

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2016 19:05

ΑΘΗΝΑ

«Στο Άγιον Όρος γίνεται ένα μεγάλο και σημαντικό έργο που αφορά τις ηθικές βάσεις και ηθικές αξίες» δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την αντιφώνησή του στη διάρκεια της πανηγυρικής δοξολογίας στον ιερό ναό του Πρωτάτου, στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Ο Πούτιν ευχαρίστησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Ελλάδας για όλα όσα κάνουν για την ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία καθώς και την αγιορείτικη κοινότητα για τη φιλοξενία που του επιφύλαξε.

Στην προσφώνησή του ο Άγιος Πρώτος, πατέρας Παύλος, από την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας, τόνισε:

«Σήμερα, η ειρήνη γύρω μας δοκιμάζεται από την τρομοκρατία, τη διάλυση κρατών, τον θρησκευτικό φανατισμό και άλλα. Επιβάλλεται συνεπώς η συνεργασία των φιλειρηνικών λαών με σκοπό την επικράτηση της ειρήνης».

Ο Άγιος Πρώτος ευχήθηκε «καλή διαμονή έστω και προσωρινή» στον κ. Πούτιν και είπε ότι η ορθόδοξη πίστη είναι η κοινή βάση για τις σχέσεις των λαών της Ελλάδας και της Ρωσίας και πως η Ορθοδοξία είναι αυτή που βάζει εμπόδιο σε κάθε απόπειρα διατάραξης των καλών σχέσεων. Είπε ότι οι Ρώσοι μοναχοί στο Άγιον Όρος είναι ένας ακατάλυτος δεσμός ανάμεσα στις δύο χώρες, και ότι στην ανάπτυξη των σχέσεων έχουν συμβάλει και οι Έλληνες Πόντιοι που έζησαν στη Ρωσία.

Αμέσως μετά τη δοξολογία, ο Ρώσος Πρόεδρος αντάλλαξε θερμό χαιρετισμό με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο που τον υποδέχθηκε στα σκαλιά της ιεράς κοινότητας. Μαζί με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, τον υπουργό και τον υφυπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και Γιάννη Αμανατίδη, αντίστοιχα, και τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκο Μπόλαρη, τον Άγιο Πρώτο, πατέρα Παύλο, και τον πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους Αρίστο Κασμίρογλου, έβγαλαν αναμνηστική φωτογραφία και ανέβηκαν στο Αρχονταρίκι για το παραδοσιακό αγιορείτικο κέρασμα.

Νωρίτερα, ο Πούτιν έγινε δεκτός με τιμητικές κωδωνοκρουσίες από την Ιερά Κοινότητα με επικεφαλής τον Άγιο Πρώτο και τον πολιτικό διοικητή του Αγ. Όρους Αρίστο Κασμίρογλου.

Με αντίστοιχες εκδηλώσεις, λίγο νωρίτερα έγινε η υποδοχή και του Προκόπη Παυλόπουλου.

Στον Ιερό ναό του Πρωτάτου κατά την άφιξη των δύο Προέδρων παρέστησαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης και ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μητροπολίτης Μιλήτου Απόστολος.

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

Σε κατάσταση «συναγερμού» είναι το Αγιο Ορος από νωρίς το Σάββατο για την επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος έφτασε εκεί περίπου στις 14:15.

Ο Ρώσος πρόεδρος έφτασε περίπου στις 11 το πρωί στη Θεσσαλονίκη, υπό άκρα μυστικότητα, και στη συνέχεια αποκλείστηκε το λιμάνι της Τρυπητής, από όπου αναχώρησε για το Αγιο Ορος. Εκεί έφτασε λίγα λεπτά πριν από τη 1 το μεσημέρι, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με μπλόκα σε κάθε 100 μ., σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ. Μάλιστα, εκεί βρίσκονταν τρία ταχύπλοα και ήταν άγνωστο σε ποιο θα επιβιβαζόταν ο Πούτιν, για λόγους ασφαλείας ενώ απαγορεύθηκε η πρόσβαση σε τηλεοπτικά δίκτυα. Παράλληλα, επιστρατεύθηκαν βατραχάνθρωποι, τόσο στο λιμάνι της Τρυπητής, όσο και σε εκείνο της Δάφνης.

Χαρακτηριστικό είναι πως μόλις εμφανίστηκε στο λιμάνι ο Ρώσος πρόεδρος, έκαναν αισθητή την παρουσία τους πλοία που θα συνόδευαν το ταχύπλοο που θα τον μετέφερε, ενώ ελικόπτερα πετούσαν πάνω από το σημείο.

Πρωτοφανή είναι τα μέτρα ασφαλείας και στο λιμάνι της Δάφνης, όπου έφτασε στις 14:15 περίπου ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού ήταν έξω από το λιμάνι. Την ίδια ώρα έφτασε στις Καρυές με ελικόπτερο ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος υποδέχθηκε επισήμως τον Ρώσο πρόεδρο.

Στις 16:20 ο Πούτιν με την συνοδεία αναχώρησε από τις Καρυές με προορισμό το ρωσικό μοναστήριο στην ιερά μονή Αγίου Παντελεήμονος, μέσω αγροτικού δρόμου. Αργά το απόγευμα επρόκειτο να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη και από κει απευθείας στη Μόσχα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass