ΚΟΒΕΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ,ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΕΣΥ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ

Μαχαίρι σε ειδικά μισθολόγια

Χουλιαράκης: Ξεχάστε μειώσεις φόρων για τουλάχιστον 2 χρόνια

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2016 1:26

ΑΘΗΝΑ

Κόβεται από την 1η Ιανουαρίου 2017 ώς και το τέλος του 2018 η οποιαδήποτε μισθολογική ωρίμανση και προαγωγή όλων των ειδικών μισθολογίων στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων, γιατροί ΕΣΥ, δικαστικοί, διπλωμάτες, μέλη ΔΕΠ των ΑΕΙ, κ.λπ, για λόγους δημοσιονομικής προσαρμογής.

Το μαχαίρι προβλέπεται σε υπουργική τροπολογία που κατατέθηκε χθες το απόγευμα στο πολυνομοσχέδιο.

Το μέτρο θα εξοικονομήσει δαπάνη ύψους 118 εκατ. ευρώ συνολικά για τα δύο έτη, σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Επίσης, με δεύτερη τροπολογία εντάσσονται διατάξεις για:

α) την εφαρμογή του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης,

β) τον περιορισμό του ποσοστού συμμετοχής για δαπάνες φαρμακευτικής περίθαλψης που παρέχουν τα ασφαλιστικά ταμεία στους δικαιούχους ΕΚΑΣ και

γ) την επιστροφή του αχρεωστήτως καταβληθέντος τμήματος ή συνόλου ΕΚΑΣ

ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΦΟΡΩΝ

"Εμείς θα μειώσουμε τις δαπάνες, θα το κάνουμε όμως, συστηματικά και σταδιακά και όχι με οριζόντιες περικοπές, που οδηγούν σε περαιτέρω μείωση του κοινωνικού κράτους, όπως κάνετε εσείς", είπε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, απαντώντας στον εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας Χρήστο Σταϊκούρα.

Πρόσθεσε ότι, από τον επόμενο μήνα θα προχωρήσει σε αναθεώρηση του συστήματος δαπανών, με στόχο μείωση των φόρων μετά από δύο χρόνια.

Αναφερόμενος στον μηχανισμό δημοσιονομικής διόρθωσης, εκτίμησε πως δεν θα χρησιμοποιηθεί και τόνισε ότι, στην περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι ο μηχανισμός προβλέπει κανόνα διαφυγής, προσαρμογή δηλαδή των στόχων, "ώστε να μην παγιδευτούμε όπως η προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία προσπαθούσε να πετύχει δημοσιονομικούς στόχους σε συνθήκες ύφεσης".

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων, ότι το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει περισσότερα μέτρα γιατί η καθυστέρηση της αξιολόγησης την ευθύνη της οποίας καταλόγισε στην κυβέρνηση, κόστισε επί πλέον 9,5 δισ. ευρώ. Αναφερόμενος στον μηχανισμό δημοσιονομικής προσαρμογής υποστήριξε ότι είναι αποτέλεσμα της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης.

Απαντώντας ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι, δεν θα υπάρξει ούτε ένα πρόσθετο δημοσιονομικό μέτρο, πέρα από εκείνα που προέβλεπε η συμφωνία του Αυγούστου και επανέλαβε ότι, η συμφωνία εκείνη ψηφίστηκε από την κυβέρνηση της Αριστεράς.

Πρόσθεσε, ότι τα σημερινά μέτρα είναι λιγότερα από εκείνα που προέβλεπε η συμφωνία του Αυγούστου, γιατί το 2015 υπήρξε υπέρβαση του πλεονάσματος κατά 4,7 δισ. ευρώ και ζήτησε από τον Χρήστο Σταϊκούρα να καταθέσει τα στοιχεία που δείχνουν ότι λαμβάνονται περισσότερα μέτρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass