Ταξίδι γνώσεων και εμπειριών

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2024 15:21

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS, το 6ο Γυμνάσιο Λάρισας ως διαπιστευμένο σχολείο και με στόχους την εκπαίδευση των μελών του σε καινοτόμες εκπαιδευτικές πρακτικές, παιδαγωγικές προσεγγίσεις και στρατηγικές διαχείρισης της τάξης, τη μελέτη του τρόπου ενσωμάτωσης των Νέων Τεχνολογιών και την ενσωμάτωσή τους στη διδασκαλία των Μαθηματικών, την έκθεση σε διαφορετικούς τρόπους σκέψης και μάθησης στο πλαίσιο του μαθήματος, πραγματοποιήθηκε μετακίνηση του εκπαιδευτικού κ. Παναγιώτη Ρεμπάπη, μαθηματικού, στο σχολείο Kvennaskolinn, στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας.

Αρχικά, ο συμμετέχων εκπαιδευτικός του προγράμματος, ξεναγήθηκε από την υποδιευθύντρια κ. Ásdis Arnalds στους χώρους του σχολείου και είχε μια εποικοδομητική συζήτηση με τη διευθύντρια του σχολείου κ. Kolfinna Johannesdottir για τα εκπαιδευτικά συστήματα Ελλάδας και Ισλανδίας. Δίδαξε με συνδιδασκαλία μαθηματικά και παρακολούθησε μαθήματα στις Α’ και Β’ τάξεις (μαθήματα φυσικής, χημείας, ιστορίας και ανθρωπολογίας) τα οποία διδάσκονται και με τη χρήση νέων τεχνολογιών, αποκτώντας νέες δεξιότητες για καλύτερη οργάνωση και αποτελεσματικότερη αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας. Συμμετείχε σε ειδική τάξη με πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται σε μαθητές/-τριες που χρειάζονται εξειδικευμένη, εξατομικευμένη μάθηση να ταιριάζει με τις δεξιότητές τους. Παρακολούθησε, επίσης, τάξη όπου παρέχεται βοήθεια σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες ή άλλα ειδικά προβλήματα όπου καταβάλλονται προσπάθειες να αποτραπεί η εγκατάλειψη του σχολείου, χωρίς να διακυβεύονται οι απαιτήσεις του σχολείου. Σε όλα τα μαθήματά τους οι Ισλανδοί εκπαιδευτικοί καλωσόρισαν θερμά τον εκπαιδευτικό στις τάξεις τους, όπου παρουσίασε συνοπτικά το σχολείο του και την πόλη της Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass