«Οι πόλεις ανήκουν στους πολίτες και όχι στις μηχανές»

* ΤΟΝΙΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ Θ. ΜΑΜΑΚΟΣ ΧΘΕΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ * ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΜΕΡΑΣ

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2024 14:21

Με δράσεις που προωθούν τη βιώσιμη κινητικότητα, αλλά και τη διαπαιδαγώγηση στην κυκλοφοριακή αγωγή ξεκίνησε χθες η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2024 στη Λάρισα. Στο πλαίσιο των δράσεων, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος επισκέφθηκε το 22ο Δημοτικό Σχολείο και το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, και συμμετείχε ενεργά στις δράσεις για τα παιδιά, που αφορούν στην ευαισθητοποίησή τους για την ορθή κυκλοφοριακή συμπεριφορά.

Στο 22ο Δημοτικό Σχολείο, οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Γ’ τάξης συμμετείχαν σε μια πρωτοβουλία για την οριοθέτηση και διαγράμμιση θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ κοντά σε σχολεία. Η δράση αυτή υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας της Αντιδημαρχίας Δημοτικής Αστυνομίας και Κυκλοφοριακών Παρεμβάσεων, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών και μαθητριών στις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία.
Στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, στο Αλκαζάρ, οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Γ’ Τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, όπου διδάχθηκαν από το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας τους κανόνες της οδικής κυκλοφορίας και τη σημασία της ασφαλούς μετακίνησης.
«Οι πόλεις ανήκουν στους πολίτες και όχι στις κάθε είδους μηχανές. Περπάτημα, ποδήλατο και δημόσια συγκοινωνία πρέπει να γίνουν οι πρώτες επιλογές για όσους εργάζονται, διαμένουν ή επισκέπτονται τη Λάρισα», τόνισε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος.
Στις δράσεις συμμετείχαν οι κ.κ. Ευάγγελος Παπαλέξης, αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κυκλοφοριακών Παρεμβάσεων, Ηρακλής Γερογιώκας, αντιδήμαρχος Παιδείας και Άθλησης, Παναγιώτης Τζίκος, αστυνόμος Α’ - Τμήμα Τροχαίας Λάρισας, Δήμητρα Πουρνάρα, διευθύντρια 22ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, Κωνσταντίνα Χατζημίχου, υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπαίδευσης, Έλενα Ζήλου, υπεύθυνη Αθλητικών Εκδηλώσεων Τμήματος Αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων, Χριστίνα Μητρούλα, εκ του Γραφείου Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Λαρισαίων, μέλη του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας και του εκπαιδευτικού προσωπικού των σχολείων. Οι δράσεις συνεχίζονται και σήμερα το απόγευμα, με ενημερωτική καμπάνια για τα κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα του Δήμου Λαρισαίων (18.00-20.00), από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, στο «Πράσινο Σημείο», στην πλατεία Νεάπολης. Να τονιστεί ότι ανάλογες δράσεις θα γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και κορυφώνονται την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο. Το πρόγραμμα σήμερα ξεκινά στις 10 το πρωί με εκπαιδευτική παρουσίαση και συζήτηση για την κυκλοφοριακή αγωγή με τους ωφελούμενους του ΚΔΗΦ Θέληση Ζωής, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Από τις 6 έως τις 8 μ.μ. θα γίνει ενημερωτική καμπάνια για τα κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα του Δήμου Λαρισαίων, από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, στην πλατεία Ευαγγέλου Αβέρωφ Τοσίτσα (Νέα Πολιτεία).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass