Πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο για το Ψηφιακό Φροντιστήριο

* ΕΡΧΟΝΤΑΙ 40 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΕΞΤΡΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

Δημοσίευση: 16 Αυγ 2024 16:20

Στις 13 Σεπτεμβρίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για να ξεκινήσουν τα μαθήματα του Ψηφιακού Φροντιστηρίου για ους μαθητές θα είναι πλήρως λειτουργική.

Αυτό το χρονοδιάγραμμα έθεσε το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής , το οποίο ανέλαβε να κινήσει όλες τις διαδικασίες ανάθεσης κατασκευής της ηλεκτρονικής πλατφόρμας σε ιδιωτική εταιρεία . Τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών που θα διδάξουν σε αυτό. Η ψηφιακή εκπαίδευση με τη μορφή σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης (ψηφιακό φροντιστήριο) αφορά στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα της Γ ́ τάξης του Γενικού Λυκείου (ΓΕ.Λ.) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.), καθώς και του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.) και με τη μορφή της ασύγχρονης εκπαίδευσης σε μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου, σε μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου και σε μαθητές της Α ́ και Β ́ τάξης των ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ., καθώς και της Α’, Β’ και Γ’ τάξης του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ..
Η αίθουσα Τύπου
μετατρέπεται σε στούντιο
Η αίθουσα Τύπου (Έλλη Παππά), όπου η εκάστοτε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας παραχωρούσε τις συνεντεύξεις τύπου προς τους εκπαιδευτικούς συντάκτες μετατρέπεται σε στούντιο, για τις πραγματοποίηση των τηλεοπτικών μαθημάτων του Ψηφιακού Φροντιστηρίου προς τους μαθητές. Η αίθουσα Τύπου βρίσκεται στην αρχή του διαδρόμου του ισογείου του υπουργείου Παιδείας, απέναντι ακριβώς από τη μεγάλη αίθουσα «Jacqueline de Romilly». Οι υπό διαμόρφωση χώροι, θα χρησιμοποιηθούν για την αναμετάδοση προγραμμάτων σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης στο πλαίσιο της λειτουργίας του «Ψηφιακού Φροντιστηρίου» που τελεί υπό την επίβλεψη και ευθύνη του υπουργείου και αφορά μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Πρόσληψη εκπαιδευτικών
στο Ψηφιακό Φροντιστήριο
Σε αναζήτηση πρόσληψης 40 εκπαιδευτικών, ως αναπληρωτών, για να διδάξουν στο Ψηφιακό Φροντιστήριο θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Παιδείας. Ήδη το υπουργείο Παιδείας συγκρότησε Τριμελή Επιτροπή, προκειμένου να κάνει εισήγηση για την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού που επιθυμεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Ψηφιακό Φροντιστήριο. Η συγκεκριμένη Επιτροπή θα αναλάβει το έργο της συνέντευξης των υποψηφίων εκπαιδευτικών. Τα προσόντα που πρέπει να πληρούνται, και θα εξετάζονται και θα διαπιστώνονται από την τριμελή Επιτροπή είναι τα εξής τέσσερα: η εμπειρία, η επιστημονική κατάρτιση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, οι επικοινωνιακές δεξιότητες και η προσωπικότητα. Επιπρόσθετα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν πενταετή διδακτική υπηρεσία σε σχολική μονάδα. Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα συνάψουν σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής που εδρεύει το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κατά την κατάρτιση της οποίας το Ελληνικό Δημόσιο εκπροσωπείται από τον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης, και τοποθετούνται με απόφαση του Διευθυντή για την παροχή ψηφιακής εκπαίδευσης και εκπαιδευτικού - διδακτικού έργου στο Ψηφιακό Φροντιστήριο. Ο χρόνος πρόσληψης των παραπάνω εκπαιδευτικών λογίζεται ως χρόνος πραγματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας. Στην πραγματική εκπαιδευτική υπηρεσία που παρέχεται από τους παραπάνω προσωρινούς αναπληρωτές αποδίδεται η μοριοδότηση που προβλέπεται στην υποπερ. αα) της περ. β) του άρθρου 57 του ν. 4589/2019, προσαυξημένη κατά το μισό, με ανώτατο όριο μοριοδότησης τις δεκαπέντε (15) μονάδες, ανά σχολικό έτος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass