Ελληνες διακρίθηκαν στην 7η Διεθνή Ολυμπιάδα Οικονομικών

*ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΜΕ ΕΝΑ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΧΑΛΚΙΝΑ *ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ «BUSINESS CASE»

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2024 14:51

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 7η Διεθνής Ολυμπιάδα Οικονομικών (ΙΕΟ) στο Χονγκ Κονγκ, που υποδέχθηκε 52 χώρες (νέο ρεκόρ συμμετοχών).

Για την Ελλάδα, η οποία συμμετείχε για 6η συνεχόμενη φορά, τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά καθώς τέσσερις συμμετέχοντες κατάφεραν να διακριθούν κατακτώντας μετάλλια.
Συγκεκριμένα, το ασημένιο μετάλλιο κατάκτησε ο Άγγελος - Διονύσιος Δεμπόνος (Pierce - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος), ενώ τα τρία χάλκινα μετάλλια οι (κατά σειρά κατάταξης): Παναγιώτης Μπουλούτας (Pierce - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος), Χρήστος Λούκας (ΓΕΛ Μαγούλας Αττικής) και Θεόδωρος Μουρλάς (4ο ΓΕΛ Τρίπολης).
Πολύ καλή επίδοση είχε η ελληνική αποστολή στον ομαδικό γύρο του Business Case, όπου βρέθηκε στη 14η θέση. Την ελληνική αποστολή συνόδευσαν ως αρχηγοί οι καθηγητές του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών (ΤΟΕ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Λουκάς Ζαχείλας και Αθηνά Οικονόμου, ενώ παρατηρητές ήταν δύο ακόμα άτομα του ΤΟΕ, ο καθηγητής Στέφανος Παπαδάμου και η ΕΔΙΠ κα Μαρία Κονταξή.
Οι τέσσερις μαθητές που εκπροσώπησαν τη χώρα μας, προκρίθηκαν από τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Οικονομικών 2024, ο οποίος διοργανώθηκε από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας και ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο. Έκτοτε, με τη μεθοδική καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητών του ΤΟΕ, Μιχάλη Ζουμπουλάκη, Πασχάλη Αρβανιτίδη, Αθηνάς Οικονόμου, Στέφανου Παπαδάμου, Ιωάννη Κατσελίδη και Μαρίας Κονταξή, αλλά και του κ. Απόστολου Μανώλη, διευθυντή Λογιστηρίου της ΕΥΡΗΚΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., του παλαιού Ολυμπιονίκη Βασίλη Μαλασίδη, και της Centaurus Racing Team στην ειδική προετοιμασία του Business Plan, κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να διακριθούν.
Αξίζει να σημειώσουμε, ότι τα τέσσερα παιδιά εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και συγκεκριμένα ο Άγγελος-Διονύσιος Δεμπόνος πέτυχε 4ος στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΟΠΑ, ο Παναγιώτης Μπουλούτας πέτυχε 2ος στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Παν. Πειραιώς, ο Χρήστος Λούκας πέτυχε 3ος στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του ΟΠΑ και ο Θεόδωρος Μουρλάς πέτυχε 1ος στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass