Με ένα self test στις τάξεις οι μαθητές

ΑΠΟ 1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ, ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΥΨΗΛΑ - ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ SELF TEST ΤΗΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2022 13:04

Σύντομα οι μαθητές και οι μαθήτριες θα προσέρχονται στις σχολικές αίθουσες με ένα self test εβδομαδιαίως, δεδομένης της σχετικά καλής επιδημιολογικής εικόνας που φέρνει αλλαγές και χαλάρωση των μέτρων σε όλους τους τομείς και όχι δύο που ισχύει έως τώρα. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι όλα δείχνουν ότι η επιστροφή στην κανονικότητα είναι μια πραγματικότητα, τα κρούσματα εξακολουθούν να είναι υψηλά και ας μη μεταφράζεται σε πίεση στο Σύστημα Υγείας και οι εκπαιδευτικοί, αλλά και πολλοί γονείς, θεωρούν ότι είναι μια βιαστική κίνηση, δεδομένου ότι τον Απρίλιο θα κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα και η επιστροφή θα είναι δύσκολη.


Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαποστόλου, σχολιάζοντας την απόφαση για τη μείωση των αυτοδιαγνωστικών τεστ των μαθητών, σημείωσε τα εξής: «Βιαστική απόφαση η μείωση των self tests για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ακόμη υπάρχει μεγάλος αριθμός κρουσμάτων στην κοινότητα και γενικότερα παρατηρούμε μια χαλάρωση σε όλες τις δραστηριότητες. Με τα δύο self tests υπάρχει καλύτερος έλεγχος σε μαθητές και εκπαιδευτικούς! Θεωρώ ότι πρέπει να διατηρηθούν τα δύο self tests μέχρι το Πάσχα».
Ωστόσο, για αυτήν την εβδομάδα που διανύουμε και μέχρι να έρθουν οι νέες αλλαγές, οι μαθητές κι οι μαθήτριες καλούνται να κάνουν συνολικά τρία self tests και συγκεκριμένα θα πρέπει να κάνουν το τεστ που δεν έκαναν την Πέμπτη 24 Μαρτίου σήμερα Κυριακή για να προσέλθουν κανονικά στις τάξεις τους τη Δευτέρα.
Παράλληλα κανονικά θα διεξαχθούν τα self tests της επόμενης εβδομάδας και συγκεκριμένα ένα τη Δεύτερα στις 28 Μαρτίου το απόγευμα και το επόμενο την Πέμπτη 31 Μαρτίου. Ο λόγος που αποφασίστηκε από την επόμενη εβδομάδα η μείωση των self tests είναι επειδή, με βάση τα δεδομένα του ΕΟΔΥ, παρατηρείται μια σταθεροποίηση τις τελευταίες μέρες, καθώς και μια μείωση των κρουσμάτων στα παιδιά και στους εφήβους, με αντίστοιχη αύξηση στις μεγαλύτερες ηλικίες.
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass