«Ξενόγλωσση Εκπαίδευση: Τι είναι απαραίτητο για τη σωστή εκμάθηση της ξένης γλώσσας»

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η διάλεξη του Νίκου Λυγερού

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2019 15:07

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διάλεξη του γνωστού καθηγητή Νίκου Λυγερού την Πέμπτη 29 Αυγούστου, στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Κεντρικής Ελλάδας, με την παρουσία φορέων της Λάρισας και πολλών ακροατών, οι οποίοι γοητεύτηκαν από τον ομιλητή.

Μετά τον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Φανή Καράτζου, τον λόγο πήρε ο καθηγητής Νίκος Λυγερός. Ο κορυφαίος Έλληνας καθηγητής Πανεπιστημίου, με το δικό του ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό τρόπο ομιλίας, ανέλυσε τεκμηριωμένα με πολλά παραδείγματα τη σπουδαιότητα της πολυγλωσσίας. Οι πολλές γλώσσες θωρακίζουν τη σκέψη μας και την καθιστούν ευρύτερη. Τόνισε πως τα παιδιά μας δεν είναι απλά πολίτες της Ευρώπης αλλά πολίτες του κόσμου και γι’ αυτό είναι αναγκαία όχι η ορθολογιστική αλλά η ουσιαστική γνώση της ξένης γλώσσας. Στόχος δεν είναι απλά οι ποικίλες πιστοποιήσεις αλλά η επαφή με τα θεμελιακά στοιχεία της γλωσσικής ανάπτυξης του μαθητή.

Και φυσικά, οι ιδανικές συνθήκες εκμάθησης μιας ξένης γλώσσας ανήκουν στο πλαίσιο της ομάδας. Η ομαδικότητα διεγείρει τα ερεθίσματα του ατόμου και το προετοιμάζει να εφαρμόζει τις γνώσεις του σε κάθε συνθήκη. Κατά τη διάρκεια της ομαδικής διδασκαλίας υπάρχει ένας συντονισμός, ο εγκέφαλος αναπτύσσεται σωστά ώστε να μπορεί να λειτουργεί το άτομο γλωσσικά σωστά στην κοινωνία.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η σωστή επιλογή ενός επίσημου οργανωμένου κέντρου ξένων γλωσσών, με εμπειρία στην εκπαίδευση, που εγγυάται την επιτυχία στις προσεκτικά επιλεγμένες πιστοποιήσεις ξένων γλωσσών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass