Μαθήτρια της Αγιάς στο Στρασβούργο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ EUROSCOLA

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2019 15:20

Από δεκατρείς μαθητές και μαθήτριες που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό Euroscola για τη Θεσσαλία εκπροσωπήθηκε ο νομός Λάρισας προκειμένου να συγκροτηθεί η 24μελής ομάδα Θεσσαλών μαθητών Β΄ και Γ΄ Λυκείου που συμμετείχαν στην ημερίδα Euroscola του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου.

Μεταξύ αυτών και μια μαθήτρια από το Γενικό Λύκειο Αγιάς, η Ροδόπη - Ραφαηλία Μπουρνούδη, ενώ οι υπόλοιποι μαθητές από τα σχολεία της Λάρισας ήταν Μαριάνθη Πίττη, Γεώργιος Πίττης (Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Ν. Μπακογιάννη), Ιωάννης – Βασίλειος Ελαφρόπουλος, Αγγελική Κοτρώτσιου, Μαρία Μηλιούση,– Μαρία Μπουχλαριώτη Γραμματή, Χρήστος Παπαγεωργίου, Ζωή Τριάντου (4ο Γενικό Λύκειο Λάρισας), Κωνσταντίνα Ντεούδη (6ο Γενικό Λύκειο Λάρισας), Κωνσταντίνος Γερακίνης, Θεόδωρος Γκαρέλης και Γεώργιος Παπακυπριανός (14ο Γενικό Λύκειο Λάρισας).

Μία από τις συνοδούς ήταν η εκπαιδευτικός του Γενικού Λυκείου Αγιάς Δήμητρα Φυτιλή, η οποία μας επισήμανε τα εξής: «Με το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προσφέρει τη δυνατότητα σε νέους Ευρωπαίους να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις πάνω στις εμπειρίες τους, πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να γνωριστούν. Οι συναντήσεις αυτές γίνονται στην αίθουσα συνεδριάσεων του Σώματος, στο Στρασβούργο, και παίρνουν τη μορφή ενός Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων. Οργανώνονται πολλές φορές τον χρόνο με τη συμμετοχή μαθητών Λυκείου από τα 28 κράτη μέλη της Ένωσης. Οι έφηβοι που συμμετέχουν έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών, να ευαισθητοποιηθούν στον ρόλο που θα κληθούν να παίξουν στη μελλοντική οργάνωση της Ευρώπης, να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη προάσπισης της δημοκρατίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων και να βρουν ένα βήμα που θα τους επιτρέψει να εκφράσουν τις προσωπικές τους απόψεις και να αξιοποιήσουν την επιθυμία τους για προσφορά».

«Η Διεύθυνση κι ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Αγιάς» τόνισε ο διευθυντής του κ. Νίκος Ντάβας «συγχαίρουν θερμά για την επιτυχία τους, τόσο τη μαθήτρια του σχολείου μας, όσο και τους μαθητές και τις μαθήτριες των άλλων σχολείων του νομού κι εύχονται σε όλους κι όλες υγεία και καλή πρόοδο».

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass