Μαθαίνουν στην πράξη

ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2019 15:18

Υλοποιήθηκε από 22 έως 25 Φεβρουαρίου στη Λάρισα η 4η Διακρατική Εκπαιδευτική Δραστηριότητα του προγράμματος Erasmus+ KA201 - Σχολική Εκπαίδευση με τίτλο “Boosting Science Education at school”.

Η Επιστημονική Ένωση DIGITAL IDEA και το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Λάρισας είναι οι ελληνικοί φορείς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Οι υπόλοιποι εταίροι είναι Οργανισμοί και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η έναρξη της 4ης Διακρατικής Εκπαιδευτικής Δραστηριότητας έγινε στο Μουσικό Γυμνάσιο - Λύκειο Λάρισας με την αναλυτική περιγραφή των εργασιών της δραστηριότητας, την περιγραφή του Ελληνικού Εκπαιδευτικού Συστήματος στους φορείς των ξένων χωρών και την περιήγησή τους στους χώρους του σχολείου. Το απόγευμα της ίδιας μέρας έγινε επίσκεψη στα Μετέωρα και την Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών και στο Κέντρο Έρευνας - Μουσείο Τσιτσάνη στα Τρίκαλα.

Τις επόμενες δύο μέρες, αρχικά παρουσιάστηκαν τα θέματα των δραστηριοτήτων σε πέντε ομάδες εργασίας. Ακολούθησε η επιλογή, ο σχεδιασμός και η οργάνωση πέντε διαφορετικών δραστηριοτήτων για την πραγματοποίηση πειραματικών ασκήσεων με μορφή «Μαθαίνω μέσα από την πράξη», σε συγκεκριμένα θεματικά αντικείμενα από τον χώρο των Φυσικών Επιστημών. Όταν ολοκληρώθηκε η προετοιμασία των δραστηριοτήτων, έγινε η βιντεοσκόπησή τους από κάθε ομάδα εργασίας, με Αγγλική αφήγηση. Την τελευταία μέρα, “Open Science Day”, οι ομάδες εργασίας εκτέλεσαν τις δραστηριότητες σε πέντε εργαστήρια του Μουσικού Γυμνασίου - Λυκείου Λάρισας με την ενεργή συμμετοχή των μαθητών.

Η 4η Διακρατική Εκπαιδευτική Δραστηριότητα ολοκληρώθηκε με μια εντυπωσιακή εκδήλωση στο κεντρικό Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Λάρισας που περιλάμβανε μουσική, πειράματα και την εκδήλωση της βράβευσης - παρουσίασης των αποτελεσμάτων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass