Κουδούνι για 4χρονα χτυπά ο Γαβρόγλου

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ * ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ: ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ * ΓΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΜΙΛΟΥΝ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ, ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2019 22:30

Υποχρεωτικά από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τα παιδιά της Λάρισας που έχουν συμπληρώσει το 4ο έτος ηλικίας τους, θα φοιτούν στα δημόσια νηπιαγωγεία της πόλης, χάνοντας το δικαίωμα να επιλέξουν ανάμεσα σε παιδικό σταθμό ή νηπιαγωγείο.

Ο υπουργός Παιδείας υπέγραψε την απόφαση για άμεση εφαρμογή από το σχολικό έτος 2019-2020 της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και στον Δήμο Λαρισαίων, ο οποίος είχε καταφέρει να πάρει «αναστολή» σε βάθος τριετίας, καθώς η έλλειψη υποδομών στα δημόσια νηπιαγωγεία δεν επέτρεπε την άμεση εφαρμογή. Το Υπουργείο Παιδείας όμως ξανάνοιξε τον περασμένο Νοέμβριο, τον «φάκελο» της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής για τους Δήμους που δεν το εφάρμοσαν, με τις επιτροπές να συνεδριάζουν ξανά για να γνωμοδοτήσουν. Στη Λάρισα στην Επιτροπή μετείχαν ο Δήμος Λαρισαίων που επέμεινε στην απόφασή του για εφαρμογή σε βάθος τριετίας καθώς οι υποδομές που υπάρχουν δεν επαρκούν για να φιλοξενήσουν τόσο μεγάλο αριθμό παιδιών, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωτήρης Βούλγαρης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. κ. Δημήτρης Παπαποστόλου που ζητούσαν άμεση εφαρμογή του νόμου. Το Υπουργείο με βάση το αποτέλεσμα αποφάσισε ο Δήμος Λαρισαίων όπως και 114 Δήμοι ακόμη να εφαρμόσουν, από το ερχόμενο σχολικό έτος τον νόμο.

Η απόφαση από την πλευρά του Δήμου Λαρισαίων έγινε δεκτή με προβληματισμό και σκεπτικισμό. Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Δεληγιάννης σχολιάζει στην «Ε»: «Από την πλευρά μας είχαμε επισημάνει από την αρχή τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν. Υπάρχουν σημαντικά κτιριακά ζητήματα και έχουμε επισημάνει τον κίνδυνο. Ήταν προφανές ότι για την περίπτωση της Λάρισας χρειαζόταν ένα μεταβατικό χρονικό διάστημα, κατά τη διάρκεια του οποίου θα διαμορφώνονταν συνθήκες πλήρους ομαλότητας για την ένταξη των παιδιών σε δομές νηπιαγωγείων της πόλης. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και το βάρος της απόφασής τους όσοι ζητούσαν άμεσα την εφαρμογή του. Τα είδαμε και φέτος τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν. Ο Δήμος όσον αφορά στους παιδικούς σταθμούς έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του εδώ και καιρό ώστε να μην αντιμετωπίσει προβλήματα, διευρύνοντας τα ηλικιακά όρια ώστε να γίνονται δεκτά και βρέφη από 6 μηνών. Ό,τι άλλα ζητήματα προκύψουν θα τα διαχειριστούμε».

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωτήρης Βούλγαρης εκφράζει την ικανοποίησή του τονίζοντας «Ένα πάγιο αίτημα του κλάδου ικανοποιείται. Όλος ο νομός Λάρισας πλέον εντάσσεται στη Δίχρονη Προσχολική Αγωγή. Θα προσπαθήσουμε να το εφαρμόσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και να διαχειριστούμε τα όποια ζητήματα προκύψουν σχετικά με τη φιλοξενία των προνηπίων στις υπάρχουσες δομές σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων». Από την πλευρά του ο πρόεδρος των δασκάλων κ. Παπαποστόλου αναφέρει ότι η απόφαση αποτελεί δικαίωση των αγώνων του Συλλόγου της Λάρισας και του συνδικαλιστικού κινήματος γενικότερα.

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass