Μετάλλια για 3 Λαρισαίους μαθητές στη Μαθηματική Ολυμπιάδα

Πρώτη η Λάρισα μεταξύ των επαρχιακών πόλεων

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2019 16:30

Εξαιρετική επίδοση σημείωσαν τρεις Λαρισαίοι μαθητές στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα, που διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

Οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου: Θανάσης Παπαλέξης (Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου) και Βάιος Κακαές (Εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννη) κατέκτησαν αργυρό μετάλλιο και ο μαθητής Γιάννης Μπέλλος της Γ' Λυκείου (14ο Λύκειο Λάρισας) κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο.

Πρόκειται για μια εξαιρετικής σημασίας επίδοση που αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο των Λαρισαίων μαθητών στα Μαθηματικά και την ισχυρή παράδοση που δημιουργείται. Η κατάκτηση τριών μεταλλίων αποτελεί ρεκόρ για τον νομό Λάρισας στους καταξιωμένους διαγωνισμούς αριστείας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, που κατέχουν μια ξεχωριστή θέση στο αξιακό εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. Είναι επίσης αξιοσημείωτη η επίδοση των Λαρισαίων μαθητών, διότι ο αριθμός των τριών μεταλλίων αποτελεί την κορυφαία επίδοση επαρχιακής πόλης στη Μαθηματική Ολυμπιάδα του 2019.

Σε μια εξαιρετική τελετή, σεμνή αλλά γεμάτη ουσία, αξίες και περιεχόμενο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η διοίκηση της Μαθηματικής Εταιρείας τίμησε και βράβευσε τον κάθε μαθητή ξεχωριστά, παρουσία εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας, της βουλευτή της Ν. Δημοκρατίας και τομεάρχη Παιδείας κ. Ν. Κεραμέως, του δημάρχου Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη, της δημάρχου Ζωγράφου κ. Σ. Καφατσάκη, εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών. Πολυμελής ήταν η παρουσία της Λάρισας στη βράβευση με παρόντες τα στελέχη της διοίκησης της τοπικής Ε.Μ.Ε κ.κ. Κ. Καραμπάτσα, Ν. Ζέρβα, Β. Πατσιούρα, Α. Συνεφακόπουλο, τους βραβευθέντες μαθητές, τους γονείς τους και τον μαθηματικό κ. Κ. Μπακογιάννη εκπρόσωπο των ομώνυμων Εκπαιδευτηρίων.

«Η Λάρισα καταγράφει δυναμική παρουσία και σταθερά ανοδική πορεία στα μαθηματικά δρώμενα της χώρας. Πρόκειται για ένα από τα πιο ισχυρά και δραστήρια παραρτήματα της Ε.Μ.Ε. και αυτό αποτυπώνεται ανάγλυφα, τόσο από τη σημερινή λαμπρή επιτυχία των μαθητών, όσο και από τις προδιαγραφές της προετοιμασίας του πανελληνίου συνεδρίου μας που θα γίνει εκεί τον Νοέμβριο», δήλωσε στην «ΕτΔ» ο γ.γ. της Ε.Μ.Ε., κ. Γ. Τυρλής. Παράλληλα απαντώντας σε σχετική ερώτησή της ο πρόεδρος της Ε.Μ.Ε. Λάρισας κ. Κ. Καραμπάτσας, σημείωσε πως «Οι διακρίσεις στους διαγωνισμούς της Ε.Μ.Ε. είναι εξαιρετικής σημασίας και βαρύτητας για τους μαθητές μας» και συμπλήρωσε πως «Η επιτυχία είναι αποτέλεσμα συντονισμένης συνεργασίας, αγάπης για τα Μαθηματικά και ισχυρής κουλτούρας εθελοντισμού και προσφοράς, που αναπτύσσεται ανάμεσα στην Ε.Μ.Ε., στους μαθητές και τις οικογένειές τους».

Στις 6 Απριλίου σε μια αντίστοιχη τελετή στη Λάρισα, η διοίκηση της Ε.Μ.Ε., η οποία συγχαίρει δημόσια τους τρεις Ολυμπιονίκες μαθητές, θα βραβεύσει όλους τους Λαρισαίους επιτυχόντες μαθητές, που διακρίθηκαν σε όλους τους διαγωνισμούς της περιόδου 2018-2019. Παράλληλα σχεδιάζεται με ακόμη περισσότερη μεθοδικότητα ένα σχέδιο διαρκούς επιμόρφωσης και προετοιμασίας των Λαρισαίων μαθητών, από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2019, ώστε οι λαμπρές αυτές επιτυχίες να έχουν την ανάλογη συνέχεια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass