Ζητούν άμεσους και μαζικούς διορισμούς

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 02 Φεβ 2019 15:11

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας των δασκάλων στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Την κινητοποίηση οργάνωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας και στόχος ήταν να σταλθεί μήνυμα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ότι όλοι μαζί αγωνίζονται για αληθινή στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης και για ένα δίκαιο σύστημα προσλήψεων και διορισμών με αναγνώριση της εργασίας των εκπαιδευτικών που στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν το δημόσιο σχολείο όλα αυτά τα χρόνια. Τον πλαίσιο των αιτημάτων τους συνοψίζεται σε άμεσους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών, κανένας αναπληρωτής να μην μείνει χωρίς δουλειά τον Σεπτέμβρη και ίσα δικαιώματα μόνιμων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Παράλληλα, ο Σύλλογος με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με το α.π. 751/21-6-018 έγγραφό του, κατέθεσε στις 20 Ιουνίου 2018 στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφορά με την οποία τίθενται τα ζητήματα της μη πραγματοποίησης διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών, της απουσίας διατάξεων στην εθνική νομοθεσία για την προστασία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σύμφωνα με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και της σημαντικής διάκρισης που υφίσταται μεταξύ μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε όλα τα επίπεδα του εργασιακού τους βίου.

 «Στόχος της Αναφοράς είναι η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την ελληνική κυβέρνηση στην κατεύθυνση της αποκατάστασης όλων των παραπάνω, με τελικό στόχο την επίτευξη της πραγματοποίησης των χιλιάδων διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση. Η παραπάνω αναφορά, αφού εξετάστηκε σε πρώτο βαθμό από την Επιτροπή Αναφορών, θεωρήθηκε παραδεκτή και ανατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η διεξαγωγή προκαταρτικής έρευνας ενώ διαβιβάστηκε και στην αρμόδια επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Με νέα ηλεκτρονική της επιστολή, η Επιτροπή Αναφορών ενημέρωσε τη Δ.Ο.Ε. ότι βρισκόμαστε στη διαδικασία υποστήριξης της αναφοράς, όπου κάθε συνάδελφος μπορεί να δηλώνει τη στήριξή του στην αναφορά ώστε να την ενισχύσει ενόψει της συνολικής εξέτασής της.

Για τον σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί στην ιστοσελίδα της Δ.Ο.Ε. (www.doe.gr) σχετικός σύνδεσμος, τον οποίο μπορούν οι εκπαιδευτικοί να επισκεφθούν συμβάλλοντας με τη στήριξή τους στην επιτυχία της αγωνιστικής αυτής μορφής» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass