Ευλογία του σεβ. Ιερώνυμου στα σχολεία του Τυρνάβου

ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΟΣ ΜΕ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2019 22:06

Την αγάπη του, την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη στη νεολαία δείχνει έμπρακτα ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο οποίος χθες επισκέφθηκε και σχολεία του Τυρνάβου δίνοντας την ευλογία στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Είναι η πρώτη φορά που στην ιστορική δεύτερη έδρα της Μητρόπολης, τον Τύρναβο, μητροπολίτης επισκέπτεται διαδοχικά σχολεία. Επισκέψεις όπου δεν έδωσε απλά συμβουλές αλλά άκουσε και τις σκέψεις των παιδιών, των δασκάλων τους και των γονέων. Ο λόγος του κ. Ιερώνυμου ήταν απλός, κατανοητός, γι’ αυτό και άγγιξε τις καρδιές όλων.

Ο σεβασμιότατος, όμως, όπως υποσχέθηκε στην αντιδήμαρχο κ. Φανή Λαγκιόλη - Μπίλιου, στη γιορτή του Αγίου Γεδεών, δεν ήρθε στον Τύρναβο με άδεια χέρια. Αντίθετα, ένα φορτηγάκι κατέβασε στο Δημαρχείο και στα σχολεία αθλητικό υλικό που παρέλαβε ο Δήμος και στη συνέχεια έγινε κατανομή σε όλα τα σχολεία της πόλης.

Παράλληλα ο κ. Ιερώνυμος, πέρα από τους μαθητές, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα μέλη των Συλλόγων των Διδασκόντων με μια σημαντική ευχή: «Εάν ο Σύλλογος Διδασκόντων σε κάθε σχολείο είναι ενωμένος τότε τα όποια προβλήματα επιλύονται πολύ πιο εύκολα».

Αρχικά πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο ιστορικό 1ο Γυμνάσιο Τυρνάβου «Αχιλλέας Τζάρτζανος», όπου τον υποδέχτηκε η διευθύντρια κ. Ελένη Μπόραντα και τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων. Μάλιστα ο καθηγητής Μουσικής και ιεροψάλτης κ. Βαγγέλης Γκίκας έψαλε τη φήμη του μητροπολίτη μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα. Στη συνέχεια απευθύνθηκε στους μαθητές.

Ακολούθησε επίσκεψη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου. Εκεί επίσης τον υποδέχθηκαν θερμά η διευθύντρια κ. Αθανασία Τσιού και οι εκπαιδευτικοί. Οι μαθητές προσέφεραν στον σεβασμιότατο το βιβλίο που εξέδωσε το σχολείο με τη συνδρομή των ίδιων και των εκπαιδευτικών, όπου καταγράφονται οι εκκλησίες του Τυρνάβου. Μάλιστα μετά την ομιλία του στα παιδιά, ο σεβασμιότατος μοίρασε σοκολάτες στα νήπια του 2ου Νηπιαγωγείου.

Ο κ. Ιερώνυμος ολοκλήρωσε την επίσκεψή του χθες σε σχολεία του Τυρνάβου επισκεπτόμενος το Γενικό Λύκειο. Πρόκειται για ένα από τα πιο πολυπληθή λύκεια με περίπου 400 μαθητές και 40 καθηγητές. Εκεί η διευθύντρια κ. Κωνσταντινιά Πατσή υποδέχτηκε τον μητροπολίτη στην αίθουσα του Συλλόγου Διδασκόντων σημειώνοντας ότι είναι μεγάλη τιμή για το σχολείο η επίσκεψη του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη κ. Ιερώνυμου. Σημείωσε με έμφαση ότι η συνεργασία μεταξύ των διδασκόντων εκπαιδευτικών, των γονέων και της Δημοτικής Αρχής Τυρνάβου, είναι αγαστή και αυτό αποτελεί εχέγγυο ώστε το σχολείο να λειτουργεί άψογα.

Ο σεβασμιότατος, πέρα από το αθλητικό υλικό προσέφερε μία εικόνα για τα σχολεία και εικόνα - φυλακτό σε όλους τους εκπαιδευτικούς.

Νωρίτερα ο μητροπολίτης μίλησε στους μαθητές στο Κλειστό Γυμναστήριο ενώ οι εκπρόσωποι των μαθητών Γιώργος Μακαγιός και Γιώργος Κουγιαγκάς έκαναν σύντομη ιστορική αναφορά στον Γερμανό μητροπολίτη Νέων Πατρών με καταγωγή από τον Τύρναβο και στους «μάρτυρες του Τυρνάβου».

Τον σεβασμιότατο συνόδευε ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος της Μητρόπολης αρχιμανδρίτης π. Ιγνάτιος.

Από την πλευρά του Δήμου Τυρνάβου τον συνόδευσαν στις επισκέψεις του η αντιδήμαρχος κ. Φανή Λαγκιόλη- Μπίλιου και η πρόεδρος της Δ.Ε. Παιδείας κ. Ρούλα Σουρλαντζή - Ζαχαράκη.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass