Παραμένουν διευθυντές οι 6 καθηγητές

ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2018 22:06

Σε σίριαλ εξελίσσεται – εδώ και ένα χρόνο πλέον – η αντιπαράθεση για τις τοποθετήσεις διευθυντών σε γυμνάσια και λύκεια του νομού μετά την απόφαση 6 διευθυντών να προσφύγουν στη δικαιοσύνη διεκδικώντας την παραμονή τους στα σχολεία που τοποθετήθηκαν ενάντια στην απόφαση της περιφερειακής διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Ελένης Αναστασοπούλου, που ανακάλεσε την απόφαση του ΠΥΣΔΕ, περί τοποθετήσεων μετά από καταγγελίες.

Ενώ σήμερα 30 Ιουνίου έληγε λοιπόν η προθεσμία προκειμένου το ΠΥΣΔΕ Λάρισας να συνεδριάσει για να συντάξει από μηδενική βάση νέους πίνακες διευθυντών σχολείων, μετά το έγγραφο Αναστασοπούλου, ο πρόεδρος του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας, με χθεσινή του απόφαση, αναστέλλει ξανά την εκτέλεση της απόφασης Αναστασοπούλου, μέχρι να εκδοθεί η οριστική απόφαση επί της αιτήσεως αναστολής.

Με δεδομένο ότι η κύρια δίκη θα γίνει στις 5 Δεκεμβρίου 2018 τότε γίνεται αντιληπτό πως μετά τη χθεσινή δικαστική εξέλιξη, οι 6 καθηγητές θα παραμείνουν διευθυντές στα σχολεία τους, τουλάχιστον μέχρι τα ερχόμενα Χριστούγεννα. Αν μάλιστα συνυπολογισθεί το γεγονός – όπως εκτιμούν δικηγόροι – ότι η έκδοση της απόφασης απαιτεί μήνες, τότε εκτιμάται ότι οι 6 διευθυντές, ουσιαστικά θα παραμείνουν στη θέση τους για όλο το επόμενο σχολικό έτος.

Η χθεσινή δικαστική εξέλιξη, σύμφωνα επίσης με εκτιμήσεις νομικών, προδικάζει και τη στάση του ΠΥΣΔΕ Λάρισας το οποίο Υπηρεσιακό Συμβούλιο θα πρέπει μέχρι σήμερα να αποφανθεί αν θα συνεδριάσει ή όχι, μετά και το έγγραφο αίτημα της κ. Αναστασοπούλου να εκδοθούν νέοι πίνακες διευθυντών χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς οι 6 διευθυντές.

ΕΠΙΛΟΓΗ

Μετά την επιλογή 87 συνολικά διευθυντών σχολείων του νομού από το ΠΥΣΔΕ Λάρισας, τον περασμένο Νοέμβριο, καταγγέλθηκε ότι διευθυντές - μεταξύ των οποίων και οι 6 – καταχώρησαν εκπρόθεσμα τις δηλώσεις προτίμησης στο ηλεκτρονικό σύστημα που άγνωστο γιατί παρέμεινε ανοικτό και μετά την ολοκλήρωση της προθεσμίας υποβολής.

Το θέμα προκάλεσε δημόσια αντιπαράθεση και ακολούθησαν δηλώσεις και ανακοινώσεις, από τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Ιωάν. Καψάλη, τον αιρετό της ΔΑΚΕ Κων. Κοντσιώτη από συνδικαλιστές των «Παρεμβάσεων» ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Μάξ. Χαρακόπουλος κατέθεσε ερώτηση. Τη δική του διάσταση στο θέμα έδωσε εσχάτως με άρθρο του και ο καθηγητής Δημ. Γεωργούσης που για τους ίδιους λόγους παραιτήθηκε από το ΠΥΣΔΕ.

Η καταγγελία προκάλεσε την παρέμβαση Αναστασοπούλου που διέταξε τη διερεύνηση της υπόθεσης (ΕΔΕ) και παράλληλα ανακάλεσε την απόφαση του ΠΥΣΔΕΑ για την τοποθέτηση των 6 διευθυντών. Για να ακολουθήσει αρθρογραφία στελεχών και συνδικαλιστών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ που έβαλαν δημοσίως κατά της κ. Αναστασοπούλου, συντασσόμενοι ουσιαστικά με τον κ. Καψάλη.

Οι προσφεύγοντες διευθυντές πέτυχαν αρχικά αναστολή της απόφασης Αναστασοπούλου (σ.σ. να εκπέσουν του Πίνακα) έως και σήμερα 30 Ιουνίου ενώ η αίτηση ακύρωσης προσδιορίσθηκε να εξετασθεί στις 5 Δεκεμβρίου ’18.

Η νέα προσφυγή των 6 διευθυντών έγινε αποδεκτή αφού χθες, ο πρόεδρος του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας εξέδωσε διαταγή με την οποία αναστέλλει ξανά την εκτέλεση της απόφασης της περιφερειακής διευθύντριας. Με την οποία η κ. Αναστασοπούλου, όπως προαναφέρθηκε, ζητούσε την ανάκληση των διευθυντών από τις θέσεις τους όπως ζητούσε και τη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ – το αργότερο έως σήμερα - προκειμένου να συντάξει νέο πίνακα διευθυντών, από μηδενική βάση, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι έξι.

ΕΔΕ

Να σημειωθεί πάντως πως με ενδιαφέρον αναμένονται οι εξελίξεις που ενδεχομένως προκαλέσει η διοικητική έρευνα (ΕΔΕ), το πόρισμα της οποίας, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη παραδοθεί στην κ. Αναστασοπούλου.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass