Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ:

«Σχολεία με υπεράριθμους εκπαιδευτικούς δηλώνουν κενά!»

* Διαμαρτυρία δασκάλων, καθηγητών χθες στη Λάρισα

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2018 21:06

«Προτεραιότητα του Υπ. Παιδείας είναι οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών. Μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι, η ηγεσία του, θα προχωρήσει σε σχεδιασμό τού συστήματος με το οποίο θα γίνουν οι διορισμοί…», υποστήριξε η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κ. Ελένη Αναστασοπούλου, σε συνάντησή της χθες, με εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Λάρισας, στο γραφείο της στην Περιφερειακή Διεύθυνση στη Λάρισα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο παράστασης διαμαρτυρίας που οργάνωσαν μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας και μέλη της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας, με αίτημα «μαζικούς και μόνιμους διορισμούς», όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το θέμα του μικρού αριθμού μεταθέσεων που έγιναν φέτος στον νομό Λάρισας και για το οποίο η κ. Αναστασοπούλου δήλωσε πως η ίδια είχε προτείνει μεγαλύτερο αριθμό μεταθέσεων στο Υπουργείο, αλλά δεν εγκρίθηκαν, συμπληρώνοντας όμως πως «υπάρχουν σχολεία του νομού Λάρισας, με πλεονάζοντες και υπεράριθμους εκπαιδευτικούς, τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τα οποία παρ’ όλα αυτά δηλώνουν κενά!».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαποστόλου ανέφερε ότι «οι δεσμεύσεις του υπουργού Παιδείας για μόνιμους διορισμούς δεν υλοποιήθηκαν. Οφείλει μετά από τέσσερα χρόνια να δώσει μια απάντηση σε όλους, έστω για το αν υπάρχει σχεδιασμός να γίνουν…

Οι αναφορές για ανακοίνωση διορισμών μέχρι τον Οκτώβριο με ορίζοντα τριετίας και υπό το πρίσμα των δημοσιονομικών περιορισμών δεν αφήνουν στον κλάδο περιθώρια εφησυχασμού και αναμονής. 

Η κυβέρνηση πρέπει να κατανοήσει πως η λειτουργία των σχολείων δεν πρέπει να στηρίζεται στις προσλήψεις των αναπληρωτών που είναι μια προσωρινή λύση, αλλά θα πρέπει να δρομολογήσει τις διαδικασίες για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση».

Ο κ. Παπαποστόλου εξέφρασε παράλληλα και τον προβληματισμό του για τον μικρό αριθμό μεταθέσεων που έγιναν στον νομό Λάρισας σε σχέση με άλλους νομούς της χώρας και κατέθεσε τα αιτήματα του κλάδου: «Κάλυψη όλων των κενών στην εκπαίδευση με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Μόνιμο διορισμό όλων των αναπληρωτών. Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών - μόνιμων εκπαιδευτικών  (άδειες, περίθαλψη, επίδομα θέσης ευθύνης κλπ.)».

Ο προεδρεύων του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας, κ. Νίκος Παναγιώτου, ανέφερε «Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν διορισμοί εκπαιδευτικών» και ζήτησε από την κ. Αναστασοπούλου να απαντήσει «αν αυτό αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Παιδείας».

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Δ.Ο.Ε. ΚΑΙ ΟΛΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Σήμερα Παρασκευή, τα διοικητικά συμβούλια της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. πραγματοποιούν 24ωρη απεργιακή δράση με βασικό αίτημα «την άμεση πραγματοποίηση μαζικών, μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2018-19».

Την ίδια ημέρα, στη 1.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια με πορεία προς τη Βουλή και το Προεδρικό Μέγαρο.

Η ΟΛΜΕ προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου (11:00 έως 14:00) και τις τρεις πρώτες ώρες του απογευματινού κύκλου (14:00 έως 17:00).

Οι ΕΛΜΕ κήρυξαν τρίωρες στάσεις εργασίας (08:00 έως 11:00) και (17:00 έως 20:00), προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Αντίστοιχη κινητοποίηση της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη την ίδια ημέρα, στη 1.30 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass