ΠΟΙΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΜΕΤΑΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ NASA

Οι επιτυχόντες στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστρονομίας

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2018 15:50

Εκδόθηκαν τα αποτελέσματα της 3ης φάσης «Ίππαρχος» του 23ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2018, από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, που έχει την έδρα της στον Βόλο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρώτος επιτυχών πανελληνίως από όλα τα Γυμνάσια της χώρας αναδείχθηκε ο μαθητής της Α΄ τάξης του 4ου Γυμνασίου Νέας Ιωνία Βόλου Βασίλειος Μηλαράς, ο οποίος αρίστευσε στα πέντε θέματα θεωρίας και ασκήσεων τρίωρης διάρκειας και θα λάβει από την Εταιρεία το 1ο βραβείο.

Το 2ο βραβείο λαμβάνει ο μαθητής Παναγιώτης Λιάμπας του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης και το 3ο η μαθήτρια Μαρία Γκόνη του Προτύπου Γυμνασίου Αναβρύτων Αθηνών. Επαίνους λαμβάνουν οι μαθητές: Τέγος Λάμπρος της Προτύπου Βαρβακείου Σχολής Αθηνών, Φιλίππου Ελευθέριος του 5ου Γυμνασίου Βόλου, Δούρος Φίλιππος του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου και Κακαές Βάιος – Κωνσταντίνος των Εκπαιδευτηρίων Μπακογιάννη Λάρισας.

Εξάλλου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μαθητών του Λυκείου, του ίδιου διαγωνισμού, πρώτος ήλθε ο μαθητής Κακογιάννης Χρήστος του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, δεύτερος ο μαθητής Φριτζάλας Κοσμάς του 5ου λυκείου Βύρωνα Αθηνών και τρίτος ο Γιαννίσης – Μανές Αργύριος, του Μουσικού Λυκείου Βόλου.

Επαίνους λαμβάνουν οι μαθητές και οι μαθήτριες: Πουλτουρτζίδης Ευθύμιος, του 1ου Λυκείου Κιλκίς, Τσιάμης Ραφαήλ, των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης, Μπανιά Αγγελίνα του 1ου Λυκείου Ναυπάκτου, Βασιλείου Ευτυχία του Προτύπου Λυκείου Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, Γεωργούδης Ευάγγελος του Λεοντείου Λυκείου Αθηνών, Κανταρτζής Φοίβος, του 1ου Λυκείου Ναυπάκτου, Γάκης Διονύσιος του Πειραματικού Λυκείου Πατρών, Δούρος Ξενοφών του 2ου Λυκείου Ναυπάκτου, Πιερράτος Μιχαηλάγγελος του 2ου Λυκείου Αιγίου και Πλατογιάννης Ιωάννης του 1ου Λυκείου Ιωαννίνων.

Οι μεγάλοι τυχεροί του διαγωνισμού είναι ο Φριτζάλας Κοσμάς και Γαννίσης – Μανές Αργύριος, οι οποίοι κατέκτησαν το δικαίωμα να μεταβούν τον Ιούλιο στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα, όπου είναι οι εγκαταστάσεις της NASA, για να εκπαιδευθούν ως αστροναύτες επί μία εβδομάδα, διότι ο πρώτος επιτυχών μετέβη παλαιότερα εκεί, επειδή είχε πετύχει στον ίδιο διαγωνισμό. Σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. της Εταιρείας θα τους συνοδεύσει ο Βολιώτης μεταπτυχιακός φοιτητής και υποψήφιος διδάκτωρ της Αστρονομίας κ. Αλέξανδρος Φιλοθόδωρος, τακτικό μέλος της Εταιρείας, που κάθε καλοκαίρι εκπαιδεύει τους μαθητές των Ολυμπιάδων Αστρονομίας.

Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 28 μαθητές Λυκείου και 19 μαθητές Γυμνασίου από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι διακρίθηκαν στους δύο προηγούμενους διαγωνισμού «Εύδοξος» και «Αρίσταρχος», στους οποίους έλαβαν μέρος συνολικά σχεδόν 200 μαθητές από όλη την Ελλάδα.

Η τελετή απονομής των βραβείων όλων των μαθητών της Ελλάδος που πέτυχαν στον διαγωνισμό «Ίππαρχος» θα γίνει το Σάββατο 7 Ιουλίου, μετά το Θερινό Σχολείο Αστρονομίας, στη διάρκεια της γιορτής Αστρονομίας, οπότε θα βραβευθούν και οι τελειόφοιτοι της «Σχολής Αστρονομίας εξ αποστάσεως» καθώς και οι μαθητές του Δημοτικού που θα διακριθούν στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας 2018, που θα διεξαχθεί την Κυριακή, 20 Μαΐου, και ώρα 12:00, μέσω του διαδικτύου από τα σάιτ της Εταιρείας www.astronomos.gr.

Σημειωτέον ότι οι δέκα πρώτοι εκ των μαθητών του Λυκείου θα διαγωνισθούν εκ νέου στις 24 Ιουνίου, για να επιλεγούν οι πέντε καλύτεροι, που θα στελεχώσουν την Ολυμπιακή Ομάδα, η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην 11η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής του Πεκίνου, τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass