ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΟΥ 4ου ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

Βολές Ξηρομερίτη κατά του αντιδημάρχου Πολεοδομίας

* Τι απαντά στην «Ε» ο κ. Μαβίδης

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2017 15:46
Το κτίριο της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λάρισας Το κτίριο της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λάρισας

Αιχμές κατά του αντιδημάρχου Πολεοδομίας του δήμου Λαρισαίων κ. Δημήτρη Μαβίδη, επιρρίπτει ο δημοτικός σύμβουλος Λαρισαίων, κ. Μάριος Ξηρομερίτης, καταγγέλλοντας καθυστέρηση «με σκοπιμότητες» στο θέμα της στέγασης του 4ου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Λάρισας, στο κτίριο της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λάρισας.

Ο κ. Ξηρομερίτης, σε σχετική επιστολή του, αναφέρει πως το 2016 ο κ. Μαβίδης απέστειλε αίτημα στην εταιρία «Κτιριακές Υποδομές», στο οποίο ζητά την παραχώρηση του κτιρίου και τη χρήση του από κοινού με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, για τη στέγαση «Δημοσίων Κέντρων Εκπαίδευσης Ενηλίκων», χωρίς να αναφέρει τη στέγαση του 4ου ΕΠΑΛ.

Υποστηρίζει επίσης πως τον περασμένο Σεπτέμβριο, ακολούθησε η αποστολή νεότερου αιτήματος του αντιδημάρχου, προς την εταιρία, για το ίδιο θέμα και ρωτά: «Γιατί από τον 11/2016 χρειάστηκε να φτάσουμε στον Σεπτέμβριο 2017, για να συντάξει άλλο έγγραφο ο κος Μαβίδης; Ποιες ήταν οι σκοπιμότητες άραγε και χάσανε τα παιδιά μια ολόκληρη χρονιά;».

Ερωτηθείς ο αντιδήμαρχος κ. Μαβίδης, δηλώνει στην «Ε» ότι: «Η διατύπωση του αιτήματος στο έγγραφο του 2016, προς την Α.Ε. «Κτιριακές Υποδομές», έγινε σε συνεννόηση με την εν λόγω εταιρία και δεν αποτελεί δέσμευση ότι στο κτίριο δεν μπορούν να λειτουργήσουν κι άλλες εκπαιδευτικές δομές, όπως το 4ο ΕΠΑΛ», ενώ παράλληλα υποστηρίζει ότι «πρόσφατα μας ζητήθηκε εσπευσμένα από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας, να αποστείλουμε νέο σχετικό, πιο αναλυτικό αίτημα, όπως και πράξαμε, περιμένοντας την απάντησή της».

Ο κ. Μαβίδης επισημαίνει ότι έχουν γίνει πολλές προσπάθειες και ασκήθηκαν μεγάλες πιέσεις, προς την εταιρία, από τον δήμαρχο Λαρισαίων, τόσο σε συναντήσεις του με τα αρμόδια στελέχη της αλλά και με συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες, ώστε να λήξει το συντομότερο, το θέμα της παραχώρησης του κτιρίου της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας και αργότερα στέγης του τμήματος Βιοχημείας - Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για τη στέγαση του 4ου ΕΠΑΛ Λάρισας.

Ο ΜΑΡΙΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ

Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ. Ξηρομερίτης, αναφέρει: «Στις 6 Οκτωβρίου 2016 με ομόφωνη απόφαση, το δημοτικό συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως, ώστε να μετεγκατασταθεί το 4ο ΕΠΑΛ στην παλιά Ακαδημία!

Ο Σ.Γ.Κ του 4ου ΕΠΑΛ λαμβάνει διαβεβαίωση από τον δήμαρχο κο Καλογιάννη για υλοποίηση της απόφασης μέσα στα Χριστούγεννα το 2016. Ο σύλλογος προσέφυγε στον Συνήγορο του Πολίτη, γιατί απογοητεύτηκε από την καθυστέρηση της δημοτικής αρχής!

Όπως ακούσαμε από τον κ. Σούλτη στο δημοτικό συμβούλιο, το τμήμα βιοχημείας έφυγε μέσα στον Μάρτιο του 2017.

Ο Συνήγορος του Πολίτη, στις 18 Απριλίου 2017, αποστέλλει έγγραφο στον κο Καλογιάννη, που τον καλεί να αναλάβει ευθύνες και να υλοποιήσει απόφαση του Δ.Σ.

Ο κος Καλογιάννης απαντά 17 Απριλίου του 2017 και αναφέρει ότι έπραξε τα δέοντα και κατά γράμμα αναφέρει: «από το Φθινόπωρο του 2016 έκανε (ο Δήμος) ενέργειες προς τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε και με έγγραφο 8212/15-11-2016.

Η απόλυτη αποκάλυψη που αποδεικνύει τον τρόπο που διοικείται ο Δήμος Λαρισαίων σήμερα έρχεται από το έγγραφο που αναφέρει ο κος Καλογιάννης (αρ πρωτ: 8212/15-11-16) που φέρει υπογραφή του κου Μαβίδη (αντιδήμαρχος Πολεοδομίας).

Επί λέξει: «επειδή υφίσταται ανάγκη στέγασης του Δημοσίου Κέντρου Εκπαίδευσης Ενηλίκων ή και άλλων δομών εκπαίδευσης και κατάρτισης αιτούμεθα τη μεταβίβαση ή άλλως παραχώρηση των ανωτέρω κτιρίων και εγκαταστάσεων όπως από κοινού ο Δήμος Λαρισαίων και η Γ. Γραμματεία δια βίου μάθησης του Υπουργείου Παιδείας δημιουργήσουν δημόσια κέντρα εκπαίδευσης ενηλίκων»!

Το ερώτημα είναι απλό και προκύπτει από τα έγγραφα και τα λεγόμενα του κου Σούλτη (στο Δ.Σ. στις 17/10/2017).

Ο κος Μαβίδης από τον Μάρτιο του 2017 (οπότε έφυγε και το τμήμα Βιοχημείας) μέχρι τον Απρίλιο του 2017 γιατί δεν απέστειλε νέο έγγραφο και να διορθώσει το προηγούμενο, ώστε να φαίνεται ότι αιτούμεθα (από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.) τον χώρο για το 4ο ΕΠΑΛ, ώστε να μην εκθέσει τον Δήμαρχο Λαρισαίων και το Δημοτικό συμβούλιο, αφού αυτό το έγγραφο που αναφέρει ο δήμαρχος στην επιστολή του τον Απρίλιο 2017 ζητά τον χώρο όχι για το 4ο ΕΠΑΛ αλλά για δημόσιο κέντρο εκπαίδευσης ενηλίκων!

Γιατί από τον 11/2016 χρειάστηκε να φτάσουμε στον Σεπτέμβριο 2017, για να συντάξει άλλο έγγραφο ο κος Μαβίδης; Ποιες ήταν οι σκοπιμότητες άραγε και χάσανε τα παιδιά μια ολόκληρη χρονιά!».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass