ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΙΕΚ

Ναι, υπό προϋποθέσεις

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2017 22:30

Να μην γίνει «καμία διαγραφή άνεργου – σπουδαστή των ΙΕΚ από τα μητρώα του ΟΑΕΔ» ζήτησαν με παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας του ΟΑΕΔ, που πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Όπως εξηγούν τα μέλη της διοίκησης Πάρις Λιόλιος και Γιάννης Σκόκας «από το 2016 με τον νόμο 4430 οι κάτοχοι κάρτας ανεργίας μπορούσαν να είναι και σπουδαστές σε ΙΕΚ χωρίς να διαγράφονται από τα μητρώα του ΟΑΕΔ. Για να γίνει αυτό έπρεπε να τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις που δυστυχώς οι άνεργοι δεν τις γνωρίζουν, με αποτέλεσμα την αυτόματη διαγραφή τους από το σύστημα. Μάλιστα οι διευθυντές των ΙΕΚ της πόλης ενημερώθηκαν με έγγραφο προκειμένου να ενημερώσουν τους σπουδαστές τους δύο ημέρες μετά και την έναρξη των μαθημάτων. Εμείς θεωρούμε ότι εσκεμμένα δεν ενημερώνονται οι άνεργοι για να μαγειρεύονται τα στοιχεία. Ζητάμε να μην διαγράφεται κανείς άνεργος από τα μητρώα του ΟΑΕΔ».

Το αίτημά τους κατέθεσαν στη συνάντηση που είχαν τα μέλη της διοίκησης και γονείς σπουδαστών με την προϊσταμένη της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΟΑΕΔ Θεσσαλίας Όλγα Τσιούρβα. Όπως διευκρίνισε μετά από επικοινωνία που είχε με την κεντρική διοίκηση του ΟΑΕΔ «οι σπουδαστές μπορούν να διατηρήσουν την κάρτα ανεργίας τους αν πληρούν τις εξής προϋποθέσεις: είναι κάτοχοι κάρτας ανεργίας τους τελευταίους τέσσερις μήνες, να δηλώσουν στον ΟΑΕΔ ότι έχουν κάνει εγγραφή σε ΙΕΚ, να μην έχουν πραγματοποιήσει άλλο πρόγραμμα κατάρτισης. Πρέπει να γίνει παρέμβαση στο Υπουργείο Εργασίας για να αλλάξει ο νόμος για τους σπουδαστές των ΙΕΚ».  

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass