ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΜΕ ΑΓΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ

Πρώτο κουδούνι στους Παιδικούς Σταθμούς

* Απ. Καλογιάννης: Δεν θα μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2017 22:33

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε χθες στους 26 Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων. Γονείς και παιδιά συμμετείχαν στον καθιερωμένο Αγιασμό που τελέστηκε στις δομές για την έναρξη της νέας χρονιάς.

«Κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού, θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις», επανέλαβε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος παρευρέθηκε στον Αγιασμό που τελέστηκε στον Ε΄ Παιδικό Σταθμό, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρη Δεληγιάννη και τη διευθύντρια Αθλητισμού Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Σταυρούλα Μπαξεβάνου. Τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Μπέμπης.

«Σε αυτές τις δομές του Δήμου οι Λαρισαίοι εμπιστεύονται τα παιδιά τους. Έχουμε την ευθύνη της σωστής διαπαιδαγώγησής τους αλλά και να τα αγκαλιάσουμε όπως οι γονείς τους. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν θα αφήσουμε κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού. Οι 2.300 θέσεις θα καλύψουν όλα τα παιδιά και η διαδικασία τοποθέτησής τους θα ολοκληρωθεί αυτές τις ημέρες», σημείωσε ο δήμαρχος για να χαρακτηρίσει ως «αναληθείς τις ανακοινώσεις ότι τριακόσια παιδιά θα μείνουν εκτός». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «πλέον η αξιολόγηση των αιτήσεων γίνεται με σύστημα ηλεκτρονικής μοριοδότησης, βάζοντας έτσι τέρμα σε οποιαδήποτε παρέμβαση και κατ’ επέκταση αισθήματος υποχρέωσης προς πολιτικούς ή άλλους παράγοντες».

Σχετικά με τα τροφεία που καλούνται να πληρώσουν οι γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές ο κ. Καλογιάννης πρόσθεσε ότι «οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου είναι οι πιο φθηνοί στην Ελλάδα, καθώς δεν ξεπερνούν τα 70 ευρώ, ενώ το 60% των πολιτών δεν πληρώνει τροφεία καθώς αυτά καλύπτονται από τα voucher. Φέτος κανένας γονέας δε θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ για χαρτικά».

Σε ό,τι αφορά στις προσπάθειες που κάνει η δημοτική αρχή για τα μικρά παιδιά της πόλης ο δήμαρχος τόνισε κοιτάζοντάς τα ότι «το μέλλον της πόλης μας είναι μπροστά μας και στο κέντρο της ματιάς μας. Τρεις βρεφονηπιακοί σταθμοί λειτουργούν και απογευματινές ώρες φιλοξενώντας 250 παιδιά, το προσωπικό στηρίζει όλες τις δράσεις όπως έκανε και με το πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη», στόχος μας για φέτος είναι να δημιουργήσουμε ένα κεντρικό μαγειρείο ενώ στον άμεσο σχεδιασμό μας είναι η ανέγερση του ιδιόκτητου παιδικού σταθμού του Δήμου στην περιοχή της Ανθούπολης». Ο κ. Καλογιάννης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό για τη συνεργασία και την ενότητα, όπως είπε «που έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη δουλειά».

Τις ευχές του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού μετέφερε κατά τον χαιρετισμό του ο αντιπεριφερειάρχης Απ. Μπέμπης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «τα παιδιά είναι το καθημερινό μας μέλημα και είναι υποχρέωσή μας να βελτιώσουμε τις συνθήκες που αυτά μεγαλώνουν».

Καλή χρονιά ευχήθηκε και η διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής Σταυρούλα Μπαξεβάνου. Τα παιδιά σε όλους τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων υποδέχτηκαν οι εκπαιδευτικοί που τους πρόσφεραν παγουρίνο για δροσερό νερό όλη τη χρονιά και χειροτεχνίες τις οποίες φιλοτέχνησαν οι ίδιοι.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass