ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΤΕΙ

Υποψήφιος πρύτανης ο Ξεν. Σπηλιώτης

*Ο απερχόμενος πρύτανης Παν. Γούλας παρέδωσε χθες στον «μεταβατικό» πρύτανη Νίκ. Μπάτη

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2017 23:00
Ο κ. Ξεν. Σπηλιώτης Ο κ. Ξεν. Σπηλιώτης

Με μια λιτή τελετή, ο απερχόμενος πρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας καθηγητής Παν. Γούλας, παρέδωσε χθες τη διοίκηση του τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού ιδρύματος στον πρύτανη, καθηγητή Νικ. Μπάτη.

Ο κ. Μπάτης, καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε., θα έχει τρίμηνη θητεία έως τις 30 Νοεμβρίου, με μεταβατικό ρόλο, καθώς στο μεσοδιάστημα θα πρέπει να διεξαχθούν εκλογές για τη νέα διοίκηση του Ιδρύματος που, μετά το τελευταίο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, θα διοικείται από πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις (πρυτανικό συμβούλιο κλπ) αντί των προέδρων και αντιπροέδρων όπως προβλεπόταν μέχρι χθες στη διοικητική πυραμίδα των ΤΕΙ.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου και η πρόσφατη προκήρυξη των εκλογών είχε ως αποτέλεσμα να «αναζωπυρώσει» το ενδιαφέρον υποψηφίων και, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ο καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. Ξενοφών Σπηλιώτης θα θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του πρύτανη.

Στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης – παραλαβής, ο νέος πρύτανης Νικ. Μπάτης, μεταξύ άλλων επισήμανε στα ΜΜΕ πως το Ιδρυμα «είναι έτοιμο για τη λειτουργία του με αφορμή το νέο ακαδημαϊκό έτος» ενώ ο κ. Γούλας σημείωσε την ανάγκη έντασης των πρωτοβουλιών προκειμένου το ΤΕΙ Θεσσαλίας να μετονομασθεί «σε Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών». Στην τελετή παρευρέθηκε και ο αντιπρύτανης, καθηγητής Ευστ. Βελισσαρίου.

ΚΑΛΠΕΣ

Νωρίτερα ο κ. Μπάτης διευκρίνισε στην «Ε» πως «πρώτο μέλημά μου είναι να συστήσω τα συλλογικά όργανα διοίκησης σύμφωνα με τον νέο νόμο όπως και να διασφαλίσω το αδιάβλητο της διαδικασίας για το νέο πρυτανικό συμβούλιο».

Οι εκλογές, από τις οποίες θα αναδειχθούν ο νέος πρύτανης και οι τέσσερις νέοι αντιπρυτάνεις του ΤΕΙ Θεσσαλίας, ορίσθηκαν για τις 18 Οκτωβρίου ενώ οι υποψηφιότητες θα πρέπει να κατατεθούν έως τις 2 Οκτωβρίου. Οι αντιπρυτάνεις θα έχουν τις εξής αρμοδιότητες: Ακαδημαϊκών υποθέσεων και φοιτητικής μέριμνας. Οικονομικών, προγραμματισμού και ανάπτυξης. Διοικητικών Υποθέσεων. Ερευνας και δια βίου εκπαίδευσης. Η νέα πρυτανική αρχή θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Δεκεμβρίου 2017 με τετραετή θητεία που λήγει στις 31/8/2021.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Σε ό,τι αφορά τώρα στις υποψηφιότητες, δεδομένη για τη θέση του πρύτανη - σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - θα πρέπει να θεωρηθεί αυτή του καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε., Ξενοφώντα Σπηλιώτη. Σύμφωνα με άλλες πηγές, για την ίδια θέση εκδηλώνουν ενδιαφέρον αλλά δεν έχουν αποσαφηνίσει ακόμη τη στάση τους άλλοι τρεις υποψήφιοι ενώ ερωτηματικό – προς το παρόν - αποτελεί, η στάση του νυν αντιπρύτανη Πληροφορικής και Τεχνικών υπηρεσιών, Ευστάθιου Βελισσαρίου.

Να διευκρινισθεί ότι, ο πρύτανης και οι τέσσερις αντιπρυτάνεις, θα εκλεγούν από δύο ξεχωριστά ψηφοδέλτια, ενώ οι εκλέκτορες για αντιπρύτανη θα έχουν δικαίωμα μόνο μιας ψήφου.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass