ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΕΛΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ Κ. ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ

Συζήτηση στο Υπουργείο Εργασίας για τα ιδιωτικά σχολεία

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2017 16:52

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), συναντήθηκε χθες με την υπουργό Εργασίας κ. Αχτσιόγλου.


Παρέστησαν επίσης, εκπροσωπώντας πρωτοβάθμια σωματεία της Ομοσπονδίας ο αντιπρόεδρος και η γεν. γραμματέας του ΣΙΕΛ, ο πρόεδρος του ΣΙΕΛΒΕ και η εκπρόσωπος των Συλλόγων Εκπαιδευτικών των Αρσακείων Σχολείων.
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ κ. Ν. Ηλιόπουλος.
Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας και των πρωτοβάθμιων σωματείων αναφέρθηκαν σε παρανομίες ιδιωτικών σχολείων, όπως καταγράφηκαν από τους εκπροσώπους των σωματείων, και όπως υποστήριξαν αφορούν κατά κύριο λόγο: «Στο φλέγον ζήτημα των επί μήνες απλήρωτων ιδιωτικών εκπαιδευτικών, ή της μακροχρόνιας καταβολής μικροποσών έναντι του κανονικού μισθού.
Στη μη δήλωση των εκτός υποχρεωτικού ωρολόγιου προγράμματος δράσεων, των εκπαιδευτικών που τις διεξάγουν και των μαθητών που τις παρακολουθούν, κατά παραβίαση των Ν. 4415/2016 και 4472/2017.
Στη μη καταβολή υπερωριακών αμοιβών για εργασία εκτός ωραρίου, σε Σαββατοκύριακα, αργίες και διακοπές.
Στο αδήλωτο εκπαιδευτικό προσωπικό που αφορά κυρίως εκπαιδευτικούς σε απογευματινές δράσεις, εκπαιδευτικούς ξένων γλωσσών, εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων σε ιδιωτικά δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγούς».
Η υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου θα διερευνήσουν άμεσα τις καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ. Ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ τόνισε ότι από τον Σεπτέμβριο θα ενταθούν οι έλεγχοι για την αποκατάσταση της νομιμότητας. Η Ομοσπονδία εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass