ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ Η ΑΕΛ ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΤΟΝ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟ ΣΕ 2-2

Ο Μανωλιός (Ροβίθης) έκανε την ΑΕΛ αλλιώς...

* Δημιούργησε δύο τέρματα που πέτυχαν Μαρουκάκης, Καπός * Φόβοι για σοβαρή ζημιά του τραυματία Μίλαν Μπόγιοβιτς * Οι «βυσσινί» έπαιξαν για μισή ώρα με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Γιοβάνοβιτς

Δημοσίευση: 07 Νοε 2015 10:55
Ο Καπός στη φάση αυτή κάνει το τελικό 2-2 Ο Καπός στη φάση αυτή κάνει το τελικό 2-2

 

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Η ΑΕΛ θα πρέπει να «Χ»αρεί ή να λυπηθεί για την ισοπαλία χθες στο Ρέθυμνο με αντίπαλο τον Κισσαμικό; Το τελικό 2-2 (τα γκολ των γηπεδούχων σημείωσαν στο 49’ ο Μάντζης με πλασέ και στο 59’ ο Ταραλίδης με φάουλ, ο οποίος είχε και δοκάρι στο 10’. Για την ΑΕΛ σκόραραν στο 75’ ο Μαρουκάκης με σουτ και στο 79’ ο Καπός) που επιτεύχθηκε με δέκα παίκτες (αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Γιοβάνοβιτς στο 57’) όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση ήταν επιτυχία αλλά στην Κρήτη είχε κάνει απόβαση με στόχο τη νίκη.

Η αλήθεια είναι ότι για μια περίπου ώρα αγώνα η ΑΕΛ έκανε μια άσχημη εμφάνιση που είχε ως αποτέλεσμα από μια μέτρια ομάδα να χάνει με 2-0 και να παίζει με δέκα παίκτες. Όταν μπήκε ο Μανωλιός (Ροβίθης) στον αγώνα η λαρισινή ομάδα έβαλε τα «ρούχα» της αλλιώς και έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο, ισοφάρισε σε 2-2 ενώ αν δεν υπήρχε η κόπωση θα μπορούσε να είχε κάνει την ολική ανατροπή.

Το παιχνίδι αυτό που έγινε σε άσχημο αγωνιστικό χώρο δεν στέρησε απλά δυο βαθμούς από την ΑΕΛ αλλά πιθανότατα και δύο παίκτες. Ο Μπόγιοβιτς οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι τραυματίστηκε σοβαρά πληρώνοντας το πάθος του να αγωνιστεί αφού έδειξε να έχει πρόβλημα στην τελευταία προπόνηση. Τραυματίας από τον αγώνα έφυγε και ο Βέρτζος.

Στο χθεσινό παιχνίδι αρκετοί παίκτες της ΑΕΛ υστέρησαν και ίσως να χρειάζονταν παίκτες με μεγαλύτερη εμπειρία όπως ο Λαμπρόπουλος με τον Κουτσιανικούλη. Ο προπονητής Ράτκο Ντόστανιτς μέχρι τώρα έχει δικαιωθεί αλλά χθες δεν υπήρξε το ίδιο αποτέλεσμα. Μοναδική δικαίωση μπορεί να θεωρηθεί στον χθεσινό αγώνα για τον Δημήτρη Καπό που εξελίσσεται σε σπουδαίο επιθετικό (φάνηκε και από τα φιλικά).

Βέβαια δεν σημαίνει ότι με κάποιες λάθος εκτιμήσεις πρέπει να αρχίσει γκρίνια για τις επιλογές αφού μόνο με ενότητα αυτή η ομάδα θα παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Μην ξεχνάμε ότι παρά το γεγονός ότι για 20 παιχνίδια παραμένει αήττητη φέτος (από την αρχή της προετοιμασίας δεν έχει χάσει) έχει να αντιμετωπίσει για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και του κυπέλου πολλά προβλήματα όπως τραυματισμούς και τιμωρίες της έδρας που με τα μέχρι τώρα δεδομένα θα δώσει κάποια παιχνίδια χωρίς την ενίσχυση των φιλάθλων.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Ράτκο Ντόστανιτς ξεκίνησε το παιχνίδι με την τακτική του προηγούμενου αγώνα το 4-4-2 και με τρία νέα πρόσωπα (Κοντοχρήστο, Ξενοδόχοφ και Μπανούση). Κάτω από τα δοκάρια αγωνίστηκε ο Ξενοδόχοφ στην άμυνα οι: Νικολακάκης (δεξιά), Γιοβάνοβιτς, Βέρτζος (σέντερ μπακ), Κοντοχρήστος (αριστερά), στη μεσαία γραμμή οι Μπανούσης (αμυντικό χαφ) και πιο μπροστά οι Μπουντόπουλο (δεξιά), Ναγιάρ, Πάτο (αριστερά) και στην επίθεση οι: Μαρουκάκης μέσα στη μεγάλη περιοχή και Μπόγιοβιτς στα πλάγια.

Η ΑΕΛ μπήκε νωθρά στο παιχνίδι παρότι ο Ταραλίδης με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο δοκάρι έστειλε το μήνυμα ότι δεν θα είναι εύκολος ο αγώνας για τους «βυσσινί».

Οι παίκτες της ΑΕΛ πήραν την κατοχή της μπάλας αλλά σε ένα άσχημο παιχνίδι και σε άσχημο γήπεδο κατάφερε να δημιουργήσει μια μόνο ευκαιρία στο 44’. Το μοναδικό άλλοθι ήταν ο γρήγορος τραυματισμός του Μπόγιοβιτς γι’ αυτό τη θέση του πήρε ο καλός Καπός.

Το πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους ήταν καταστροφικό για την ΑΕΛ. Δέχεται δύο γκολ από Μάντζη, Ταραλίδη, αποβάλλεται δίκαια ο Γιοβάνοβιτς με δύο κίτρινες κάρτες σε δέκα περίπου λεπτά ενώ τραυματίζεται ο Βέρτζος.

Στο αγώνα όμως στο 60’ μπαίνει ο Ροβίθης και εκει αλλάζουν όλα. Με δέκα παίκτες εναντίον έντεκα η λαρισινή ομάδα παίζει σπουδαία μπάλα, πετυχαίνει δύο τέρματα κ. Μαρουκάκη και Καπό και συνεχίζει να διεκδικεί και τρίτο. Αυτό φάνηκε στην προσπάθεια των γηπεδούχων στο τέλος να κρατήσουν μπάλα για να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας και να διατηρήσουν και αυτοί το αήττητό τους.

Μάλιστα η ΑΕΛ βρήκε και δύο γνώριμους ως αντιπάλους, τον Πότσι που έπαιξε στην ΑΕΛ και τον Λώττα που αγωνιζόταν πέρυσι στο Δωτιέα (Γ’ εθνική) και διακρινόταν για την έφεση στις... κάρτες.

ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ

7’: Μακρινό σουτ του Τσοντάκη στέλνει την μπάλα άουτ.

9’: Ο Ταραλίδης εκτελεί φάουλ και η μπάλα βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι του Ξενοδόχοφ

20’: Μια κάθετη πάσα του Ναγιάρ στον Πάτο προλαβαίνει ο Λαζαρίδης και αποκρούει με τα πόδια.

21’: Σουτ του Μαρουκάκη μέσα από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα κοντράρει στον Γιαννίτση και καταλήγει κόρνερ.

38’: Σουτ του Μάντζη από μπαλιά του Λώττα μέσα από τη μεγάλη περιοχή και από αριστερά στέλνει την μπάλα άουτ.

40’: Ο Σουμπασάκης σουτάρει από το σημείο του πέναλτι ύστερα από συνεργασία με Λώττα, Μάνια αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα της ΑΕΛ.

44’: Σέντρα του Μπουντόπουλου προς τον Καπό, ο τελευταίος δεν κάνει καλό σουτ και ο Λαζαρίδης μπλοκάρει εύκολα.

49: Ο Μάνιας βγάζει κάθετη πάσα στον Μάντζη, που με ωραίο πλασέ κάνει το 1-0.

57: Ο Γιοβάνοβιτς ανατρέπει τον Βαττή και ο διαιτητής με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον αποβάλλει.

59’: Μετά από δυο λεπτά το φάουλ που κέρδισε ο Βαττής το εκτελεί ο Ταραλίδης και διαμορφώνει το 2-0.

64’: Ο Ναγιάρ εκτελεί φάουλ αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

75’: Ο Ναγιάρ τροφοδοτεί τον Ροβίθη που αυτός με τη σειρά του δίνει στον Μαρουκάκη ο οποίος από κοντά κάνει το 2-1.

77’: ο Ναγιάρ από αριστερά εκτελεί φάουλ, ο Μαρουκάκης από το σημείο του πέναλτι πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

79’: Καταπληκτική ενέργεια του Ροβίθη που περνάει όποιον βρίσκει μπροστά του, μεταβιβάζει στον Πάτο, αυτός σουτάρει, αποκρούει ο Λαζαρίδης και ο Καπός με νέο σουτ κάνει το 2-2.

83’: Δυνατό σουτ του Λώττα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.

90’+2’: Σουτ του Βαττή μέσα από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Κορυφαίος παίκτης ήταν από την ΑΕΛ ο Μανώλης Ροβίθης που από τη στιγμή που μπήκε άλλαξε τη ρότα του αγώνα και έπρεπε να ξεκινήσει από την αρχή. Τον ακολούθησαν σε απόδοση ο Μαρουκάκης που έδωσε πολλές μάχες μέσα στη μεγάλη περιοχή (πέτυχε και γκολ) και ο Πάτο. Από κει και πέρα ο Ξενοδόχοφ δεν ευθύνεται για τα τέρματα αλλά δεν χρειάστηκε να κάνει κάποια μεγάλη απόκρουση. Νικολακάκης και Κοντοχρήστος φάνηκαν μόνο μετά το 60 ενώ ο Γιοβάνοβιτς ήταν τραγικός. Ο Βέρτζος επηρεάστηκε από τον τραυματισμό του. Ο Κομεσίδης όσο έπαιξε ήταν καλός ενώ ο Μπανούσης δεν φάνηκε σαν αμυντικό χαφ αλλά σαν σέντερ μπακ(όταν αποβλήθηκε ο Γιοβάνοβιτς ήταν πολύ καλός).

Ο Ναγιάρ έκανε πολύ καλή δουλειά όχι όμως ο Μπουντόπουλος που έδειξε πολύ κουρασμένος. Ο Μπογιοβιτς είχε πρόβλημα τραυματισμού από την τελευταία προπόνηση ενώ ο Καπός είναι σπουδαίο ταλέντο.

Από τον Κισσαμικό καλύτεροι ήταν οι: Μάντζης, Λώττας,Τσοντάκης, Μάνιας.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής κ. Ζαραβίνος (Αθηνών) έδωσε πραγματικό ρεσιτάλ χωρίς κανένα πρόβλημα. Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Τσοντάκης (14’), Πότσι (22’), Πάτο (26’), Μάνιας (26’), Λώττας (41’), Γιοβάνοβιτς (50’ και 57’, δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε ), Ροβίθης (82’)

Σωστός στις υποδείξεις ο βοηθός κ. Νικολάδος(Αθηνών) ενώ με λάθη ο δεύτερος βοηθός Κορτέσης του ιδίου συνδέσμου κυρίως σε υποδείξεις για οφσάιντ σε βάρος της ΑΕΛ.

Κισσαμικός (Σπύρος Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Τσερκέζος, Γιαννίτσης, Ταραλίδης, Τσοντάκης (73’ λ.τρ. Σακελλαρίου), Πότσι, Σελινιωτάκης, Μάνιας (80’ Ευθυμιάδης), Λώττας, Σουμπασάκης (56’ Βαττής), Μάντζης.

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ξενοδόχοφ, Νικολακάκης, Γιοβάνοβιτς, Βέρτζος (55’ Κομεσίδης), Κοντοχρήστος, Μπανούσης, Ναγιάρ, Μπουντόπουλος (60’ Ροβίθης), Πάτο, Μαρουκάκης, Μπόγιοβιτς (19’ λ.τρ. Καπός).

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κισσαμικός-ΑΕΛ 2-2

ΣΗΜΕΡΑ

Πανσερραϊκός-Αναγέννηση Καρδίτσας (15:00)

Ζάκυνθος-Κέρκυρα (15:00)

Χανιά-Παναχαϊκή (15:00)

ΑΥΡΙΟ

Απόλλων Σμύρνης-Εργοτέλης (15:00)

Αγροτικός Αστέρας-Λαμία (15:00)

Πανελευσινιακός-Τρίκαλα (15:00)

Αχαρναϊκός-Καλλιθέα (15:00)

ΔΕΥΤΕΡΑ

Ολυμπιακός Βόλου-Παναιγιάλειος (18:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγώνες)

1. ΑΕΛ         17 -7αγ.

2. Κέρκυρα 12 -5αγ.

3. Τρίκαλα   11

4. Εργοτέλης         10

. Καλλιθέα   10

. Αναγέννηση Καρδίτσας          10

7. Αχαρναϊκός      9

8. Παναχαϊκή         8 -5αγ.

. Κισσαμικός         8

10. Απόλλων Σμύρνης   7

. Ολυμπιακός Βόλου       7

. Αγροτικός Αστέρας      7

. Χανιά         7

14. Λαμία    6

15. Παναιγιάλειος 5

. Ζάκυνθος  5

17. Πανσερραϊκός          4 -5αγ.

18. Πανελευσινιακός      0

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ

Η διοργανώτρια αρχή της Β’ Εθνικής κατηγορίας ανακοίνωσε χθες το πρόγραμμα για την 8η και την 9η αγωνιστική του δεύτερου τη τάξει πρωταθλήματος. Αναλυτικά:

8η αγωνιστική

=============

ΑΕΛ-Αγροτικός Αστέρας 14/11

Απόλλων Σμύρνης-Πανελευσινιακός 15/11

Τρίκαλα-Πανσερραϊκός 15/11

Εργοτέλης-Ολυμπιακός Βόλου 15/11

Αναγέννηση Καρδίτσας-Ζάκυνθος 15/11

Παναχαϊκή-Αχαρναϊκός 15/11

Λαμία-Καλλιθέα 15/11

Παναιγιάλειος-Κισσαμικός 16/11

Κέρκυρα-Χανιά 16/11

9η αγωνιστική

=============

Πανελευσινιακός-Πανσερραϊκός 22/11

Ολυμπιακός Βόλου-Απόλλων Σμύρνης 22/11

Ζάκυνθος-Τρίκαλα 22/11

Αγροτικός Αστέρας-Παναιγιάλειος 22/11

Καλλιθέα-Λάρισα 22/11

Λαμία-Παναχαϊκή 22/11

Κισσαμικός-Εργοτέλης 23/11

Αχαρναϊκός-Κέρκυρα 23/11

Χανιά-Αναγέννηση Καρδίτσας 24/11

ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ:

Μόνο η ΑΕΛ μπορούσε…

Μετά το τέλος του αγώνα ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας από το αεροδρόμιο όπου μιλούσε με την οικογένεια Μονιάκη(ο παίκτης είναι παντρεμένος και πήγε στη γενέτειρά του με τη γυναίκα του και τον τριών χρόνων γιο τους) μας έκανε την παρακάτω δήλωση: «Μόνο η ΑΕΛ μπορούσε να κάνει αυτή την ανατροπή όταν βρέθηκε να χάνει με 2-0, να παίζει με έναν παίκτη λιγότερο και να έχει δυο σοβαρούς τραυματισμούς.

Αποδείξαμε και σήμερα ότι είμαστε το απόλυτο φαβορί της ανόδου στη Σούπερ Λίγκα και φάνηκε από το γεγονός ότι οι αντίπαλοί μας και με δέκα παίκτες προσπαθούσαν να κάνουν καθυστέρηση. Μόνο η ΑΕΛ μπορούσε να το πετύχει αυτό, καμία άλλη ομάδα της κατηγορίας.

Συγχαρητήρια στα παιδιά».

Σ.Σ. Ο κ. Κούγιας είδε και αυτό το παιχνίδι μαζί με τους φιλάθλους της ΑΕΛ από την κερκίδα.

***

Η ΠΑΕ ΑΕΛ και ο πρόεδρός της, Αλέξης Κούγιας, κλιμακώνουν την αντίδρασή τους για την ποινή που επεβλήθη στους «βυσσινί» από τον αθλητικό δικαστή και σύμφωνα με την οποία καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο 49.625 ευρώ, ενώ η ομάδα θα δώσει δύο αγώνες χωρίς τη συμπαράσταση των φιλάθλων της.

Χθες ο κ. Κούγιας επισκέφθηκε τον προϊστάμενο του τριμελούς συμβουλίου διοικήσεως του Πρωτοδικείου Αθηνών κ. Γεωργουλέα, προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά, ενώ, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ, την ερχόμενη Δευτέρα θα κατατεθεί εμπρόθεσμη έφεση κατά της απόφασης, η οποία, σύμφωνα με τους διοικούντες τη Λάρισα, έχει και παρασκήνια με ευνοούμενη την ομάδα της Κέρκυρας.

ΡΑΤΚΟ ΝΤΟΣΤΑΝΙΤΣ

Καλύτεροι με δέκα…

* Σπ. Μπαξεβάνος: «Το πριν και το μετά…»

Μετά το τέλος του αγώνα οι δυο τεχνικοί δήλωσαν τα εξής:

ΣΠ. ΜΠΑΞΕΒΑΝΟΣ (Κισσαμικός): «Πριν το παιχνίδι αν λέγαμε ότι θα έρθουμε ισοπαλία θα ήμασταν ικανοποιημένοι. Δυστυχώς υπήρχαν κατεβασμένα κεφάλια στα αποδυτήρια, χάσαμε μια ευκαιρία να κερδίσουμε την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος που δίκαια είναι στην πρώτη θέση και έχει πολύ καλό ρόστερ.

Από κει και πέρα το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Δεν μπορεί να κερδίζουμε με 2-0 και να μην πετυχαίνουμε νίκη. Είμαστε αήττητοι αλλά μόνο με ισοπαλίες δεν μπορείς να σωθείς.

Είναι μια καλή βάση αλλά όταν βρίσκεσαι μπροστά στο αποτέλεσμα με 2-0 στο 70’ απαγορεύεται να χάσεις το παιχνίδι.

Συγχαρητήρια στα παιδιά για την καλή προσπάθεια, στρίμωξαν την ΑΕΛ στα σχοινιά αλλά το παιχνίδι δεν τελειώνει στο 60’ αλλά όταν σφυρίξει ο διαιτητής. Θέλω περισσότερη πίστη στο ότι μπορούμε να έχουμε και νικηφόρα αποτελέσματα.

Τα λάθη έκαναν παιδιά έμπειρα και δεχθήκαμε τα γκολ. Από τη στιγμή που δεχθήκαμε το πρώτο γκολ σβήνουν τα φώτα. Φταίει ο προπονητής που δεν κράτησε η ομάδα το 2-0 και πρέπει να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.

ΡΑΤΚΟ ΝΤΟΣΤΑΝΙΤΣ(ΑΕΛ): «Εύχομαι τα καλύτερα για τον Κισσαμικό που είναι πολύ καλή ομάδα. Γνωρίζαμε ότι θα ήταν δύσκολο το παιχνίδι αλλά δυστυχώς η ομάδα μας δεν το κατανόησε και αυτό αποδείχτηκε στο παιχνίδι. Έπαιξε πολύ καλά με πολύ καλή τακτική, όλοι οι παίκτες του πήγαν στο μάξιμουμ. Η δική μας δεν πήγε πολύ καλά.

Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε προβλήματα στην αμυντική μας λειτουργία. Στο δεύτερο ξεκινήσαμε πολύ καλά, αλλά είχαμε ένα - δύο λάθη και έγινε το 2-0. Μετά μείναμε με δέκα παίκτες, αλλά για μένα είναι πολύ σημαντικό που τα δώσαμε όλα και είχαμε τη νοοτροπία να γυρίσουμε το ματς. Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει, γιατί όταν παίζαμε έντεκα εναντίον έντεκα δεν ήμασταν καλοί».

*Ο νεαρός Δημήτρης Καπός σημείωσε το ένα από τα δύο γκολ της ΑΕΛ και στη συνέντευξη Τύπου ανέφερε: "Δεν τα πήγαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο. Παρ’ όλα αυτά μπήκαμε στην ανάπαυλα στα αποδυτήρια και συζητήσαμε τι πρέπει να αλλάξουμε.

Μπήκαμε καλύτερα στο δεύτερο μέρος, δεχθήκαμε δύο γκολ και μια κόκκινη κάρτα, αλλά στη συνέχεια βγάλαμε πάθος, ψυχή και βάλαμε δύο γκολ και θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει και το ματς. Η κόκκινη κάρτα μας πείσμωσε, βγάλαμε ψυχή και αυτό μας βοήθησε να πετύχουμε δυο γκολ. Θα μπορούσαμε να πάρουμε και τρίποντο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass