Η ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΗ «ΧΗΜΕΙΑ» ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΓΣΛ: Κερδίζει την αποδοχή του κόσμου

*Μ. Πρίμορατς: «Στο μπάσκετ δεν υπάρχει ηλικία, αλλά δουλειά στην προπόνηση»

Δημοσίευση: 28 Οκτ 2015 7:55

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Η τελευταία νίκη του Γυμναστικού στο δυνατό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής του μπάσκετ καταδεικνύει δύο πράγματα: Πρώτον ότι η ομάδα αρχίζει σταδιακά να βρίσκει την αγωνιστική της ταυτότητα και δεύτερο ότι κερδίζει το στοίχημα της αποδοχής του κόσμου. Ένα στοίχημα για το οποίο η διοίκηση των «πρασίνων» επένδυσε ώρες δουλειάς, καινοτόμες και πρωτοποριακές ιδέες που έχουν στόχο να ανεβάσουν το επίπεδο σκέψης και λειτουργίας της ομάδας σε όλους τους τομείς και κυρίως στο κομμάτι της επικοινωνίας με το φίλαθλο κοινό της Λάρισας.

Η εντυπωσιακή προσέλευση των φιλάθλων στα δύο εντός έδρας παιχνίδια του ΓΣΛ, αλλά και η παρουσία παλαίμαχων της ομάδας όπως οι Γιούμης, Λάλας, Κουραμάς, Παπαϊωάννου, Καταραχιάς, Σπηλιώτης, Θωμαΐδης, Προβίδας, Ζώης, δείχνει ότι οι προσπάθειες των διοικούντων τον σύλλογο αποδίδουν καρπούς και οι προσπάθειές τους παίρνουν σάρκα και οστά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τρίτο εντός έδρας παιχνίδι οι εκπλήξεις θα είναι ακόμα μεγαλύτερες για το φίλαθλο κοινό της Λάρισας, κάτι για το οποίο ήδη παρατηρείται έντονη κινητικότητα στο τμήμα μάρκετινγκ του συλλόγου.

Από κει και πέρα και σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, η ουσία είναι ότι ο ΓΣΛ δείχνει σημάδια βελτίωσης, παρά τα προβλήματα των τραυματισμών που δυσχεραίνουν το έργο του τεχνικού Μάριο Πρίμορατς, όπως με τον Δερμιτζάκη που δεν έχει αγωνιστεί ακόμα (χθες ωστόσο έβγαλε το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης), αλλά και τον Μπόγδανο που αγωνίζεται αν και δεν έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημά του.

«Κάναμε μία σημαντική νίκη αν και στο πρώτο ημίχρονο θα έπρεπε να βγάλουμε από το μυαλό μας το προηγούμενο ατυχές αποτέλεσμα αλλά και την πίεση που νιώθει η ομάδα για να ευχαριστήσει τον κόσμο που έρχεται στα παιχνίδια", επισήμανε ο Μάριο Πρίμορατς σχολιάζοντας την τελευταία εμφάνιση της ομάδας του και πρόσθεσε:

«Στο ημίχρονο βελτιώσαμε ακόμα περισσότερο την άμυνά μας, πιέσαμε τον αντίπαλο με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο εύκολο καλάθι και να ανοίξουμε τη διαφορά στο σκορ. Το παιχνίδι με τον Πιερικό/Αρχέλαο ανήκει πλέον στο παρελθόν και τώρα κοιτάμε να προετοιμαστούμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο για το παιχνίδι στο Άργος Ορεστικό. Θα βρεθούμε αντιμέτωποι σε μια σκληρή έδρα με μία παραδοσιακά δυνατή ομάδα που προέρχεται από νίκη εκτός έδρας».

Ο Βόσνιος τεχνικός του ΓΣΛ μίλησε και για την εικόνα που παρουσιάζει μέχρι τώρα ο φετινός μαραθώνιος της Β’ Εθνικής κατηγορίας λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Το πρωτάθλημα είναι μεγάλο σε διάρκεια και χαρακτηρίζεται από ομάδες έδρας χωρίς πολύ μεγάλες διαφορές στην ποιότητα. Ο δικός μας στόχος είναι να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να βρίσκουμε τον τρόπο για το νικηφόρο αποτέλεσμα και παράλληλα να εντάσσουμε νεαρούς παίκτες οι οποίοι θα αποτελέσουν τη βάση της ομάδας για τα επόμενα χρόνια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Νταλός αλλά και ο Χανέλι, οι οποίοι από το Α2 τοπικό που έπαιζαν πέρσι, μέσα από τη σκληρή δουλειά ανταμείβονται και παίρνουν το χρόνο που δικαιούνται. Στο μπάσκετ δεν υπάρχει ηλικία, αλλά δουλειά στην προπόνηση. Για μένα ποτέ δεν θα αποτελέσει κριτήριο η ηλικία του κάθε παίκτη, αλλά αυτό που δείχνει καθημερινά μέσα στο γήπεδο.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση και τους συνεργάτες μου που μου δίνουν όλα τα απαραίτητα για να δουλεύω απερίσκεπτος στο γήπεδο, σε μία ομάδα που η οργάνωσή της δείχνει ότι είναι ανώτερης κατηγορίας. Και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που στα δύο εντός έδρα παιχνίδια, πάνω από 2.000 ήρθαν, μας είδαν και μας στήριξαν κι εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να τους ανταμείβουμε με την αγωνιστική μας παρουσία» κατέληξε ο τεχνικός της λαρισινής ομάδας.

ΒΡΑΔΙΝΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΑΕΛ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ

Από την Επιτροπή Πρωταθλημάτων της ΕΟΚ ανακοινώθηκε ότι λόγω του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΕ Λάρισας-Ολυμπιακός Βόλου και έπειτα από συμφωνία των δύο σωματείων, ο αγώνας της 5ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών (2ος Όμιλος) μεταξύ των ομάδων ΑΕ Λάρισας-ΣΑΑΚ Ανατόλια θα διεξαχθεί την 1η Νοεμβρίου 2015 και ώρα 20.00, αντί 17.00.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass