ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΕΛ

Ουζουνίδης: Πώς θα κερδίσουμε τον Πανιώνιο

* ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΩΝ Ο ΜΙΛΤΟΝ ΜΙΟΥΛΕΡ * ΔΟΚΙΜΗ ΓΚΟΥΕΛΑ ΑΝΤΙ ΠΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2008 1:47 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 15:06
 Ο τεχνικός της ΑΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου έδωσε το στίγμα για το τι πρέπει να κάνει η ΑΕΛ στο παιχνίδι της Κυριακής στη Νέα Σμύρνη με αντίπαλο τον Πανιώνιο (θεωρεί πιο επικίνδυνο παίκτη τον Εστογιανόφ) ώστε να πάρει τη νίκη ενώ αναφέρθηκε και στα μεταγραφικά της ομάδας λέγοντα ότι αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν πολλά ονόματα αλλά δεν πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη σημασία σ’ αυτά. Εξέφρασε την ικανοποίηση για την άνοδο της απόδοσης του Σολάνο, επιβεβαίωσε ότι θα δώσει και άλλη ευκαιρία στον Ρομπέρ αλλά και ότι προχθές δοκίμασε τον Γκουέλα στη θέση του Πάρα στην επιθετική γραμμή της ομάδας.
Συγκεκριμένα ξεκινώντας είπε τα εξής: «Περιμένουμε ένα πολύ δύσκολο ματς, το οποίο γίνεται ακόμη δυσκολότερο μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον Πανιώνιο. Γιατί ξέρετε ότι συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, τέτοιου είδους γεγονότα λειτουργούν συσπειρωτικά. Γι’ αυτό εμείς εκτός από καλοί αγωνιστικά θα πρέπει να είμαστε και πολύ δυνατοί μέσα στο παιχνίδι. Θα πρέπει να συμπεριφερθούμε πολύ καλά όχι μόνο από πλευράς τεχνικής, αλλά και από πλευράς δύναμης. Θεωρώ ότι η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση, δείχνει ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο σε σύγκριση με το ξεκίνημα της χρονιάς και πλέον περιμένω να δω και τα ανάλογα αποτελέσματα. Ευτυχήσαμε να κερδίσουμε τον Ηρακλή την περασμένη αγωνιστική κι ελπίζω να πάρουμε κάτι θετικό στη Νέα Σμύρνη. Το αποτέλεσμα στον αγώνα της Κυριακής θα κρίνει και την πορεία της ομάδας μας στον α’ γύρο».
*Η νίκη επί του Ηρακλή βελτίωσε την ψυχολογία της ομάδας; 
«Φαίνεται ότι η ομάδα είναι καλύτερα σε αυτόν το τομέα κι αυτό είναι φυσιολογικό. Αλλά γενικά δεν μπορώ να πω ότι είχαμε πρόβλημα ψυχολογίας. Πιο πολύ τσαντισμένοι ήμασταν με τους εαυτούς μας, επειδή δεν πήραμε τα αποτελέσματα που θα μπορούσαμε στα προηγούμενα ματς».
*Επιστρέφουν Σαρμιέντο και Ιγγλέσιας που αποθεραπεύτηκαν. Θα γίνουν αλλαγές στην ενδεκάδα;
«Είναι καλό που γεμίζουμε σιγά-σιγά ως ομάδα, γιατί αποκτούμε λύσεις στη διάρκεια του αγώνα και μπορούμε να φρεσκάρουμε την ομάδα για να μην φορτώνονται οι παίκτες από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Έχοντας περισσότερες επιλογές μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα την ομάδα. Δεν θα το ονόμαζα rotation γιατί μιλάμε πάντα για μια-δυο αλλαγές σε κάθε ματς και ανάλογα με τη φυσιογνωμία του εκάστοτε αγώνα. Μερικές φορές οι ποδοσφαιριστές που έρχονται από τον πάγκο είναι πιο σημαντικοί από αυτούς που ξεκινούν βασικοί. Είναι σημαντικό να έχουμε παίκτες ενδεκάδας στον πάγκο».
*Ο αγώνας με τον Πανιώνιο πού θα κριθεί;
«Ο Πανιώνιος είναι μια καλή ομάδα όταν έχει την μπάλα στην κατοχή της, αλλά από την άλλη έχει αρκετές αδυναμίες χωρίς αυτή. Γι’ αυτό πρέπει πάνω απ’ όλα να έχουμε καλή αμυντική λειτουργία και να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες, γιατί είναι βέβαιο ότι θα μας δοθούν. Οι παίκτες που δίνουν ώθηση επιθετικά στον Πανιώνιο είναι συνήθως αυτοί από τους οποίους ξεκινούν οι αδυναμίες στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού».
*Υπολογίζεται τον Ρομπέρ μετά από το συμβάν της περασμένης Παρασκευής; «Είναι γεγονότα που συμβαίνουν και ο αποκλεισμός του από την αποστολή ήταν επιβεβλημένος. Αν μέχρι την Κυριακή δούμε ότι είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, θα αποφασίσουμε αναλόγως για το αν χρησιμοποιηθεί»
*Έχετε αποφασίσει για το αγωνιστικό σχήμα στον αγώνα με τον Πανιώνο;
«Ειδικά στο συγκεκριμένο ματς, το θέμα είναι πώς θα λειτουργήσουμε καλά ομαδικά και όχι τόσο ατομικά. Περιμένω όποιος παίξει να δώσει το 100% των δυνατοτήτων του».
*Στην προπόνηση της Τετάρτης μάθαμε ότι χρησιμοποιήσατε τον Γκουέλα στην επίθεση αντί του Πάρα. Υπάρχει περίπτωση να το δούμε και στον αγώνα της Κυριακής αυτό;
 «Είναι και αυτό υπό σκέψη. Ο Γκουέλα είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις. Δοκιμάζουμε πολλά σχήματα και πλέον έχουμε και πολλές λύσεις για την ενδεκάδα»
*Σε ποιο σημείο είναι τα μεταγραφικά;
«Βρισκόμαστε σε αναζήτηση παικτών, αλλά όπως ξέρετε η χειμερινή είναι μια δύσκολη μεταγραφική περίοδος στην οποία παίρνεις παίκτες που είναι παραγκωνισμένοι η δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής. Ίσως έρθουν ένας-δυο παίκτες για δοκιμή. Η αλήθεια είναι ότι ψάχνουμε»
*Υπάρχει περίπτωση να αποκτηθούν δανεικοί παίκτες;
«Μας ενδιαφέρει κάθε καλός παίκτης, ειδικά αν αγωνίζεται στις θέσεις που αναζητούμε λύσεις. Θα πάρουμε ένα η δύο παίκτες. Πήραμε τον Γκουέλα στον οποίο σταθήκαμε πολύ τυχεροί».
*Έχετε αποφασίσει ποιοι παίκτες θα φύγουν; Τι θα γίνει με το νεαρό Βεργώνη;
«Έχω κάνει την εισήγησή μου στη διοίκηση και όταν έρθει η ώρα θα τη μάθετε κι εσείς».
*Αυτό ισχύει και για το νεαρό Μιούλερ;
«Ο Μίλτον προπονείται μαζί μας αυτή την εβδομάδα και θα έχουμε μπροστά μας ακόμα 2-3 εβδομάδες για να τον δούμε με την πρώτη ομάδα. Είναι 18 χρόνων, έχει καλά στοιχεία, τον έχω παρακολουθήσει σε μερικούς αγώνες με την ομάδα Νέων, αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμη 100% για την περίπτωσή του».
*Πόσοι παίκτες θα αποδεσμευτούν;
«Προς το παρόν δεν είμαστε σε θέση να το πούμε, γιατί μπορεί μια περίπτωση να κολλήσει και ο παίκτης να μείνει στην ομάδα. Μπορεί, για παράδειγμα, να ζητήσουμε από κάποιον να πάει δανεικός για ένα εξάμηνο, κι εκείνος να αρνηθεί».
*Στους μεταγραφικούς στόχους είναι ένα στόπερ και ένας χαφ;
«Σίγουρα θέλουμε παίκτες σε αυτές τις θέσεις, αλλά ίσως ασχοληθούμε και με άλλους στόχους σε περίπτωση που απελευθερωθούν θέσεις. Θέλουμε να βρούμε παίκτες που μας αρέσουν και ταιριάζουν στην ομάδα μας. Όχι να πάρουμε ποδοσφαιριστές για να πούμε ότι κάναμε μεταγραφές».
*Το γεγονός ότι ο Πανιώνιος θα παραταχθεί χωρίς προπονητή είναι καλό η άσχημο;
«Ο αγώνας με τον Πανιώνιο είναι ούτως η άλλως δύσκολος και τώρα θα γίνει ακόμα πιο δύσκολος αφού θα λειτουργήσει συσπειρωτικά»
*Η παρουσία του γυμναστή Χρήστου Μουρίκη που πέρυσι δούλευε στον Πανιώνιο βοηθάει την ΑΕΛ;
«Δεν ξέρω αλλά σίγουρα ο Πανιώνιος ενισχύθηκε φέτος με νέους παίκτες όπως ο Εστογιάνοφ που βασίζει πολλά πάνω του η αθηναϊκή ομάδα για την επιθετική λειτουργία της».
*Λήγουν το καλοκαίρι κάποια συμβόλαια παικτών. Θα προχωρήσετε σε ανανεώσεις, έχετε εισηγηθεί ποιες θα είναι;
«Είναι νωρίς ακόμη για να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία, αν και με ορισμένους έχουν γίνει κάποιες πρώτες συζητήσεις».
*Ο Ιγγλέσιας βρίσκεται στο στόχαστρο διαφόρων ομάδων. Έχετε εισηγηθεί την παραμονή κάποιων;
«Κάθε καλός παίκτης θέλουμε να μένει στην ΑΕΛ. Για τον Ιγγλέσιας δεν έχει φτάσει κάτι επίσημο στην ομάδα. Όπως κάθε μέρα διάφορα δημοσιεύματα μας θέλουν να κάνουμε μεταγραφές και αρκετά από αυτά δεν ισχύουν, έτσι φέρονται δικοί μας παίκτες να κάνουν μεταγραφές και οι άλλες ομάδες».
*Η παρουσία του Σολάνο σας ικανοποιεί στα τελευταία δύο παιχνίδια;
«Είναι αλήθεια ότι στα τελευταία ματς δείχνει ένα καλύτερο πρόσωπο, όμως, πιστεύω ότι ο Νολ μπορεί να μας δώσει πολύ περισσότερα. Η διάθεση κάθε παίκτη μπορεί να ανεβάσει την προσφορά του ειδικά όταν είναι εγνωσμένης αξίας».
*Είδαμε μια δυσαρέσκεια του Σολάνο και του Πάρα όταν έγιναν αλλαγή. Υπάρχει πρόβλημα πειθαρχίας;
«Δεν έχω δει παίκτη να βγαίνει από το παιχνίδι και να είναι χαρούμενος. Κι όταν δείχνει τέτοια δυσαρέσκεια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα έχει με τον προπονητή. Μπορεί να τα έχει με τον εαυτό του επειδή, για παράδειγμα, δεν έπιασε καλή απόδοση. Σημασία έχει η αντίδραση και η διαχείριση της κατάστασης από εκεί και πέρα. Η δουλειά του ποδοσφαιριστή είναι άλλη. Δεν είναι δουλειά του να κρίνει τις αποφάσεις του προπονητή, οποιοσδήποτε κι αν είναι αυτός. Δηλαδή, αν ένας ποδοσφαιριστής δεν είναι καλός μέσα στον αγώνα εγώ τι πρέπει να κάνω; Να μουτρώσω;».
*Υπάρχει ενδιαφέρον για τον Γκούμα του Παναθηναϊκού;
«Δεν έχει γίνει καμία συζήτηση και δεν νομίζω ότι θα φύγει εύκολα από τον Παναθηναϊκό. Θα γραφτούν πολλά ονόματα. Μην δίνετε σημασία».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass