ΟΙ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ

Πιστοί στην παράδοση...

* ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑΛΕΝΤΩΝ

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2008 2:52 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:24
Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια μια από τις ομάδες που δείχνουν έμπρακτα πολύ καλά δείγματα γραφής στον τομέα της υποδομής είναι οι Αμπελόκηποι. Οι «ερυθρόλευκοι» των Ταμπάκικων έχουν τροφοδοτήσει με γνήσια ποδοσφαιρικά ταλέντα τόσο την ΑΕΛ αλλά και συλλόγους του περιφερειακού ποδοσφαίρου και δείχνουν πως η δουλειά που γίνεται δίπλα στο ποτάμι είναι σπουδαία. Μια ακόμη χρονιά λοιπόν ξεκινάει και η φιλοσοφία παραμένει η ίδια που δεν είναι άλλη από την παραγωγή και ανάδειξη ποδοσφαιριστών. Με νέο προπονητή τον Νίκο Αλεξούλη να αντικαθιστά τον Τάσο Μπεριτζά, αλλά και πολλούς νεαρούς παίκτες, οι Αμπελόκηποι ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες την προετοιμασία τους για το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΡΑΣ: «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ...»
Στον προεδρικό θώκο για μια ακόμη χρονιά ένας άνθρωπος νέος, αλλά με μεγάλη αγάπη για τον σύλλογο και, παράλληλα, μεγάλη εμπειρία γύρω από το χώρο, ο Δημήτρης Μόρας. Ο αδερφός του ποδοσφαιριστή της Μπολόνια, μιλώντας στην «Ε» για την έναρξη της προετοιμασίας, επισήμανε τα παρακάτω: «Η χρονιά μπορεί να είναι καινούρια αλλά όχι και ο τρόπος με τον οποίο θα κινηθούμε εμείς. Για μια ακόμη φορά εμείς θα επιδιώξουμε να αναδείξουμε ταλέντα και παράλληλα να τα πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται στο πρωτάθλημα σχετικά με το βαθμολογικό πίνακα. Πιστεύω πως οι παίκτες μας θα εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα και θα πάρουμε νωρίς τους βαθμούς που θα χρειαστούμε» είπε και συνέχισε:
«Μετά από πολλά χρόνια πιστεύω πως θα έχουμε την τύχη να παρακολουθήσουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όσον αφορά στην κορυφή. Το κακό όμως είναι πως βλέπουμε διαρκώς να αυξάνονται οι ομάδες που δίνουν αρκετά λεφτά σε ποδοσφαιριστές και έτσι φθείρεται ο θεσμός του ερασιτεχνισμού ακόμα πιο πολύ. Χρειάζεται να ήμαστε λίγο συγκρατημένοι σε αυτό. Δεν πρέπει να ξεφύγουν τα πράγματα. Εμείς έχουμε την τύχη να έχουμε έναν πολύ καλό προπονητή και ωραίο χαρακτήρα τον Νίκο Αλεξούλη και είναι τιμητικό που ήρθε στην ομάδα μας αυτός ο τεχνικός. Επίσης, διαθέτουμε ταλέντα και παίκτες αξίας και με εμπειρία, όπως ο Μάκης Νάτσουλας, που έχει αγωνιστεί σε σημαντικούς συλλόγους».
ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΟΥΛΗΣ: «ΕΦΟΔΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ»
Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του νέου τεχνικού Νίκου Αλεξούλη που σημείωσε τα εξής: «Φέτος στην ομάδα των Αμπελοκήπων ξεκίνησε μια προσπάθεια ανανέωσης κάτι που γίνεται βέβαια κάθε χρόνο. Εννιά από τους βασικούς παίκτες της περσινής χρονιάς αποχώρησαν και νεαρά άτομα ήρθαν να πλαισιώσουν το σύλλογο. Σαν στόχο στην χρονιά που έρχεται θα έχουμε το καλό ποδόσφαιρο και όσον αφορά τη βαθμολογική μας θέση θα επιδιώξουμε να είμαστε από τις ομάδες που θα παραμείνουν όσο πιο άνετα γίνεται στην κατηγορία. Έχουμε πολλούς νεαρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές και αυτό μας γεμίζει όνειρα και φιλοδοξίες για τη συνέχεια. Φυσικά το έργο μας είναι δύσκολο. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Τα παιδιά μπορεί να έχουν ζωντάνια και όρεξη για δουλειά αλλά μας λείπει η εμπειρία την οποία έχουν κάποιες άλλες ομάδες. Εκεί θα είναι που κοιτάξουμε να δουλέψουμε περισσότερο. Να δυναμώσουν γρήγορα τα νέα παιδιά έτσι ώστε να μπορούν να σταθούν ικανά στις απαιτήσεις της κατηγορίας.
Οι Αμπελόκηποι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα προσπαθήσουν να δώσουν τα εφόδια στα νεαρά αυτά παιδιά για μια καλή ποδοσφαιρική συνέχεια. Η ομάδα δηλαδή έχει έναν αναπαραγωγικό ρόλο και αυτό είναι σπουδαίο για όλους όσους εργάζονται δίπλα σε αυτήν.
Στις πρώτες αυτές ημέρες δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Καθημερινά 32 παιδιά δουλεύουν σκληρά σε ένα πολύ καλό περιβάλλον αφού τόσο το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα όσο και η θέση του γηπέδου (δίπλα στο ποτάμι με ηρεμία) είναι ιδανικά για καλή δουλειά. Το πρώτο μας φιλικό θα είναι στις 12 Αυγούστου με τον Αμπελώνα και έως τότε θα δουλεύουμε πάνω στην αερόβια ικανότητα και την δύναμη. Μετά το Δεκαπενταύγουστο θα πάρουμε μέρος και στο τουρνουά «Κουκουλίτσιος - Μουσιάρης», κάτι που θα μας δώσει και άλλα παιχνίδια στα πόδια μας έτσι ώστε να δεθούμε σαν ομάδα όσο γίνεται περισσότερο.
Εύχομαι καλό πρωτάθλημα σε όλους τους συναδέλφους μου προπονητές της κατηγορίας αλλά και σε όλους τους ποδοσφαιριστές της Α΄ Ερασιτεχνικής. Πιστεύω πως στο φετινό «μαραθώνιο» θα υπάρχει σοβαρότητα και ποιότητα σε όλα τα παιχνίδια».
ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ
Ενδιαφέρον όμως έχει να δούμε τι δήλωσαν οι παίκτες της ομάδας των Αμπελοκήπων που πραγματικά… χύνουν μπόλικο ιδρώτα στο γήπεδο καθημερινά.
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
«Η χρονιά που ξεκινάει είναι μια δύσκολη χρονιά για την ομάδα των Αμπελοκήπων. Πολλά νέα παιδιά θα κάνουν την εμφάνισή τους και θα πρέπει να ήμαστε προσεκτικοί αν θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Όλες οι ομάδες δείχνουν δυνατές και αν μη τι άλλο το πρωτάθλημα προβλέπεται να είναι ανταγωνιστικό. Πιστεύω πως η υπόθεση των πρώτων θέσεων δεν θα ξεκαθαρίσει νωρίς. Εμείς πάμε να παραμείνουμε στην κατηγορία και να κάνουμε ένα ωραίο σύνολο με νεαρούς ποδοσφαιριστές».
ΘΩΜΑΣ ΤΟΥΛΙΟΣ
«Φέτος έχουν αλλάξει πολλά στην ομάδα. Πολλοί νέοι παίκτες ήρθαν και σχεδόν όλοι τους είναι νεαροί σε ηλικία. Έχουμε έναν νέο προπονητή που δείχνει πως έχει μεγάλη όρεξη να πάρει το καλύτερο από αυτά τα νέα ταλέντα. Το φετινό πρωτάθλημα θα είναι ακόμη πιο δύσκολο με δεδομένο πως οι ομάδες που υποβιβάστηκαν από την περσινή Δ’ Εθνική είναι πολύ ισχυρές. Οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Εύχομαι να έχουμε μια χρονιά με τους λιγότερους τραυματισμούς και παράλληλα να πετύχουμε τους στόχους μας».
ΑΛΕΞΗΣ ΒΥΡΗΣ
«Η συγκεκριμένη περίοδος είναι σημαντική για όλες τις ομάδες και πόσο μάλιστα για εμάς που αποτελούμαστε από νέα παιδιά. Είμαστε μια νεανική ομάδα και αυτό είναι πολύ θετικό. Δείχνουμε όρεξη και ζήλο για δουλειά και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε στο πρωτάθλημα όπως κάνουμε τα τελευταία χρόνια. Όλες οι ομάδες ενισχύθηκαν και οι Αμπελόκηποι για να πετύχουν το στόχο της παραμονής θα πρέπει να ξεκινήσουν δυνατά και συγκεντρωμένα. Άπω κει και πέρα, αν εξασφαλίσουμε νωρίς την παραμονή, θα προσπαθήσουμε να πάρουμε θέση όσο πιο ψηλά γίνεται στο βαθμολογικό πίνακα».
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΕΛΙΟΣ
«Το φετινό πρωτάθλημα προβλέπεται πέρα για πέρα ανταγωνιστικό και συναρπαστικό. Η ομάδα μου βλέποντας τη δουλειά που γίνεται καθημερινά θεωρώ ότι θα έχει καταφέρει να πάρει μια καλή θέση στο τέλος. Είμαστε ένα νεανικό σύνολο και θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τη φρεσκάδα μας και τη ζωντάνια μας. Εύχομαι να μην έχουμε πολλούς τραυματισμούς γιατί όλοι οι παίκτες είναι πολύτιμοι και η ομάδα τους χρειάζεται σε κάθε ματς».
ΤΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ
Μέχρι στιγμής οι Αμπελόκηποι έχουν πραγματοποιήσει οκτώ μεταγραφικές κινήσεις και συγκεκριμένα αποκτήθηκαν οι: Δ. Μπαρμπαγιάννης (Αμπελωνιακό), Καρασίμος (Αναγ. Φαρσάλων), Μπέλιος (ΠΑΕΔ Πλατυκάμπου), Ξεφτέρης (Μεγ. Ελευθεροχώρι), Τριτάρης (Δασοχώρι), Αχ. Καραγιάννης (Μελία), Βαλαώρας (ΑΕΛ), Αθανασόπουλος (Ακαδ. Τυρνάβου).
Σίγουρο είναι πως θα γίνουν ακόμα δύο μεταγραφές και αυτές θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα, με την επιστροφή του προέδρου από τη Μύκονο όπου πήγε για διακοπές. Πληροφορίες αναφέρουν πως πιθανότεροι είναι οι Π. Μπαρμπαγιάννης, Δ. Μπαρμπαγιάννης από την Τερψιθέα ενώ δεν αποκλείεται και η περίπτωση του Σαχπατζίδη από τον Αχιλλέα Φ..
Τέλος αξίζει να αναφέρουμε πως από τους «ερυθρόλευκους» έφυγαν οι παρακάτω παίκτες: Κουτσοκέρας (Ν. Αγχίαλος), Τσάκε, Ευθυμίου (Αμπελωνιακός), Μπίμπα (ΑΕΛ), Βεργής (Απόλλων Λάρ.), Ακριβόπουλος, Δαμασιώτης (Λαρισαϊκός), Κακαρδάκης (Πυργετός), Ρίζος (Μελιβοία), Βακουφτσής (Αμυγδαλέα).
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass