ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΕΛ

Αυτή η γιορτή ήταν των... Λαρισαίων

ΦΥΤΕΥΤΗΚΑΝ ΤΡΕΙΣ ΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ * ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑ ΩΣ ΑΡΓΑ

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2009 3:33 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:07
Τέτοιες στιγμές είναι που οι Λαρισαίοι κάνουν τη διαφορά. Αποδεικνύουν περίτρανα γιατί γράφουν τη δική τους ιστορία στο χώρο του αθλητισμού. Γιατί πάνε κόντρα στο ρεύμα. Γιατί έχουν ένα δικό τους τρόπο σκέψης. Έναν τρόπο που τους κάνει μοναδικούς. Δίνουν δύναμη στην πόλη και σε οτιδήποτε λαρισινό και το παίρνουν πάλι πίσω πολλαπλάσιο σε ισχύ.
Μια από αυτές ήταν και η χθεσινή. Πάνω από τέσσερις χιλιάδες κόσμου όλων των ηλικιών και φύλων βρέθηκαν χθες βράδυ στο χώρο που αρχίζει να δημιουργείται το νέο γήπεδο της ΑΕΛ. Εκεί που μπαίνουν τα θεμέλια στο... όνειρο της νέας εποχής των «βυσσινί».
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ
Τη χθεσινή στιγμή θα τη θυμούνται για πολλά χρόνια όσοι βρέθηκαν εκεί μα περισσότερο από όλους θα τη θυμούνται για πάντα πέντε μικρά παιδιά. Ο Νίκος, ο Θάνος, ο Κώστας, ο Αντρίκος και ο Κωσταντίνος ήταν αυτοί που πραγματικά τοποθέτησαν μερικά συμβολικά στοιχεία. Τρία δέντρα και μια πλάκα στην οποία αναγραφόταν η χθεσινή συμβολική ημερομηνία. Τρεις ελιές όσοι είναι και οι τίτλοι της ομάδας και φυσικά ο χώρος που θα αφεθεί θα είναι μεγάλος με την προσδοκία να δημιουργηθεί σε λίγα χρόνια ένας μικρός... ελαιώνας.
ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΥΝΗΜΑΤΑ
Στη χθεσινή εκδήλωση (που συντόνισε η κ. Βασιλάκου) παρών ήταν και ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ιωαννίδης ο οποίος στο λόγο του δεν ξέχασε τον ΓΣΛ που πέρασε ως προπονητής. Μεταξύ άλλων είπε πως: «Τον Πηλαδάκη προσπάθησα να τον πάρω στη Θεσσαλονίκη αλλά τελικά ήρθε στη Λάρισα και πέτυχε με όσα έκανε. Η Λάρισα είναι αθλητικομάνα και έχει σημειώσει το μεγαλύτερο επίτευγμα στην Ελλάδα σπάζοντας το κατεστημένο και όλα αυτά με τη συμπαράσταση του κόσμου».
Την αποθέωση φυσικά γνώρισε ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Κώστας Πηλαδάκης που ξεκίνησε μιλώντας για τον κόσμο, αναφέροντας πως τέτοιες στιγμές χαράς του δίνουν κουράγιο να δουλέυει έτσι ώστε η ομάδα στο μέλλον να ξανασπάσει το κατεστημένο. «Σε δύσκολους οικονομικά καιρούς θα ήμαστε οι πρώτοι που θα καταφέρουμε να κάνουμε τέτοιο έργο. Εμείς είμαστε συνεπείς σε ό,τι μας ζητάνε. Ας είναι συνεπής και η κεντρική διοίκηση της χώρας».
Στην εκδήλωση παρών ήταν και ο βουλευτής Κώστας Αγοραστός, που αφού φώναξε Λάρισα όλες ανέφερε: «Αυτό θα είναι το σύνθημα, αυτό θα είναι το όραμα, αυτός θα είναι ο στόχος. Η μέρα ανήκει σε όσους πίστεψαν στο όνειρο του κ. Πηλαδάκη. Πρέπει το κράτος να βοηθήσει παραπάνω και θα το καταφέρουμε. Η δύναμη του γηπέδου είναι ο κόσμος».
Στο χώρο του νέου γηπέδου βρέθηκε και ο βουλευτής κ. Νασιώκας που είπε: «Είναι πολύ σημαντική ημέρα για τη Βασίλισσα του Κάμπου. Αυτό το έργο θα είναι μια ανάσα για τη Λάρισα. Συγχαρητήρια στον κ. Πηλαδάκη και σε όσους εργάστηκαν γι’ αυτό. Εμείς θα είμαστε δίπλα σας».
Σαν κόσμημα χαρακτήρισε το νέο γήπεδο ο βουλευτής κ. Ροντούλης που υπογράμμισε: «Θα αναζωογονήσει την περιοχή της Λάρισας και επίσης τον κατασκευαστικό τομέα καθώς μην ξεχνάμε πως βρισκόμαστε σε δύσκολους καιρούς για τον κλάδο. Το νερό μπήκε στο αυλάκι, ας το κάνουμε να τρέξει πιο γρήγορα».
Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης κ. Γκούπας υπογράμμισε: «Είναι ώρα χαράς για όλους τους Λαρισαίους. Η ΑΕΛ κάνει πραγματικότητα το όνειρο όλων των φιλάθλων και το γήπεδο θα μείνει για τους Μεσογειακούς.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χαιρετίζει τη σημερινή γιορτή και έχει σημαντικό μερίδιο στο συντονισμό της συλλογικής προσπάθειας για επιτυχή και γρήγορη ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών για την ανέγερση του γηπέδου.
Από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις της Περιφέρειας ήταν η ταχύτατη, από την ημερομηνία υποβολής της,   έγκριση της μελέτης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου, από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας. Επιπλέον, έχουμε μελετήσει και έχουμε εγκρίνει τη σύνδεση των εγκαταστάσεων του νέου γηπέδου, με το οδικό δίκτυο. Ο Γιώργος Σουφλιάς ήταν ο πρώτος που συνέβαλε στις γρήγορες κινήσεις και ο δεύτερος ήταν ο Γιάννης Ιωαννίδης. Συγχαρητήρια στον κ. Πηλαδάκη και όλους όσους δουλεύουν πάνω στο έργο αυτό».
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λάρισας κ. Τζανακούλης δεν ξέχασε το γεγονός πως ενώ οι περισσότεροι έκαναν λόγο για δημιουργία του νέου γηπέδου στο Αλκαζάρ αυτός υποστήριζε πως το νέο γήπεδο έπρεπε να πραγματοποιηθεί στο χώρο του Μεζούρλου όπως και έγινε. «Η σημερινή ημέρα είναι μια ημέρα γιορτής για όλους. Όλοι το θέλαμε αυτό το γήπεδο και ελπίζουμε να ζήσουμε νέες ιστορικές στιγμές με την ομάδα της ΑΕΛ».
Την εκδήλωσε τίμησε με την παρουσία του και ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάντιος ενώ παρόντες ήταν και: ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας κ. Μέγας, ο πρώην βουλευτής κ. Γαρουφαλλιάς, ο αντινομάρχης κ. Κουτσογιάννης, οι αντιδήμαρχοι κ. Κέλλας, Σαμουρέλης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Διαμάντος, ο σύμβουλος του κ. Ιωαννίδη κ. Αγραφιώτης, ο διευθυντής του γραφείου φυσικής αγωγής κ. Κούργιας και οι νομαρχιακοί σύμβουλοι κ. Λιακούλη, Παπαλιάγκας. Ο εκπρόσωπος της 110 Πτέρυγας Μάχης κ. Θεοχάρης, ο εκπρόσωπος της Μοίρας ΑΤΑ κ. Κλόκωζας και εκπρόσωπος της 1ης Στρατιάς. Παρόντες και οι παίκτες της ΑΕΛ όπως και αρκετοί παλαίμαχοί της.
 
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΜΑΞΙΜΟΥ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την εκδήλωση για τον εορτασμό της έναρξης των εργασιών κατασκευής του νέου γηπέδου, απέστειλε στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964, κ. Κώστα Πηλαδάκη, την παρακάτω επιστολή:
«Αγαπητέ Πρόεδρε
Λυπούμαι, διότι λόγω συμμετοχής μου στις εργασίες του Ά θερινού τμήματος της Βουλής, αδυνατώ να είμαι μαζί σας τη σημαντική αυτή ημέρα για την ΑΕΛ. Θα ήθελα όμως να συγχαρώ τον πρόεδρο, τη διοίκηση και τους φιλάθλους της ομάδας για τη συμβολή τους στην πραγματοποίηση του πάγιου αιτήματος ανέγερσης ενός σύγχρονου γηπέδου στην πόλη μας.
Η κυβέρνηση, συνεπής ως προς τις δεσμεύσεις της, παρά τα όποια διαδικαστικά προβλήματα παρουσιάστηκαν στην πορεία, στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια της διοίκησης της ΑΕΛ. Μια προσπάθεια που σήμερα παίρνει σάρκα και οστά, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή τόσο για την ομάδα μας όσο και ευρύτερα για το θεσσαλικό ποδόσφαιρο.
Όλοι εμείς οι υπόλοιποι, φίλαθλοι και οπαδοί, στεκόμαστε δίπλα στην ομάδα, αποδίδοντας το δέοντα σεβασμό στην ιστορία της, ώστε να μεγαλουργήσει ξανά στο νέο της σπιτικό».
 
Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑ
Η βραδιά έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για τους χιλιάδες Λαρισαίους αφού ο γνωστός τραγουδιστής Φίλιππος Πλιάτσικας για δύο και πλέον ώρες έδωσε τον καλύτερό του εαυτό. Φυσικά είναι γνωστός για τα βυσσινί του αισθήματα και κανείς δεν ξεχνάει πως ήταν δίπλα στην ομάδα ακόμα και στα «πέτρινα» χρόνια. Δεν θα μπορούσε να τον ξεχάσει η ΑΕΛ τώρα...
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass