Η ΠΡΩΤΗ ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ Α1 ΤΟΥ ΠΟΛΟ

Ο ΝΟΛ έγραψε ιστορία…

ΝΙΚΗΣΕ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΕ ΣΚΟΡ 12-6 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ «ΣΑΛΟΝΙΑ»

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2009 3:35 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:05
Στην ιστορία του λαρισινού αθλητισμού πέρασε από την Κυριακή ο ΝΟΛ – Μύλοι Καπλανίδη. Η ομάδα πόλο έγινε η πρώτη λαρισινή ομάδα που κατάφερε να ανέλθει στην Α1 της ελληνικής υδατοσφαίρισης. Στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2 νίκησε στη Γλυφάδα την τοπική ομάδα με σκορ 12-6 και έμεινε ανεπηρέαστη από τη νικηφόρα επέλαση του Καλαμακίου (που ήταν και μόνος ουσιαστικός αντίπαλός του) από τη Σύρο.
Η επιτυχία αυτή αναμφισβήτητα φέρνει… άλλον αέρα στον αθλητισμό της πόλης και δείχνει πως οι επιλογές των λαρισαίων φίλων του αθλητισμού θα γίνουν περισσότερες. Πλέον η Λάρισα θα έχει πέντε ομάδες στις κορυφαίες κατηγορίες τεσσάρων διαφορετικών ομαδικών αθλημάτων. Έχουμε και λέμε λοιπόν: ένας ο ΝΟΛ στην Α1 του ανδρικού πόλο, η ΑΕΛ στη Σούπερ Λίγκα του ανδρικού ποδοσφαίρου, η ΕΑΛ στην Α1 του γυναικείου βόλεϊ, η Ολύμπια στην Α1 του ανδρικού μπάσκετ και η Ολυμπιάδα στην Α1 του γυναικείου μπάσκετ.
ΑΓΧΟΣ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ…
Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι του τελευταίου αγώνα, ο ΝΟΛ ξεκίνησε με άγχος. Στα πρώτα λεπτά οι φιλοξενούμενοι φαινόταν πως δεν ήταν στο πνεύμα του ματς και το μυαλό τους ήταν… εκτός πισίνας (άλλωστε και το παιχνίδι της Σύρου είχε εξίσου μεγάλη σημασία). Ειδικά στην άμυνα τα πράγματα ήταν χαλαρά. Αντίθετα μόλις ξεκίνησε το δεύτερο οκτάλεπτο η άμυνα έσφιξε και η ταχύτητα των επιθέσεων του ΝΟΛ αυξήθηκε. Εκμεταλλευόμενοι λοιπόν στο έπακρο την πολύ καλή φυσική κατάσταση στην οποία βρίσκονται το τελευταίο διάστημα κατάφεραν να πάρουν μια διαφορά τερμάτων ασφαλείας και να είναι πιο άνετοι στη συνέχεια του αγώνα.
Με το σφύριγμα της λήξης όλοι οι παίκτες του ΝΟΛ έγιναν ένα κουβάρι με το προπονητικό τιμ και τη διοίκηση και πανηγύρισαν την επιτυχία σαν μικρά παιδιά. Δεν είναι μικρό πράγμα άλλωστε το κατόρθωμά τους αυτό.
ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ
3-3, 1-3, 1-5, 1-1 (6-12 τελικό).
ΣΥΝΘΕΣΗ – ΣΚΟΡΕΡΣ
ΝΟΛ (Βλαζάκης): Νούσιος, Κουρουπάκης 2, Μερκουριάδης Α. 2, Μερκουριάδης Π. 1, Ντόσας, Παύλου 2, Λάππας 2, Κανδιόγλου, Κουλουκτσής 1, Μάγνης 2, Λύκαρης, Μπεζιλιώτης, Σοφός, Ζαφειρίου, Δανιήλ, Τρικάλης.
 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Στις αναμετρήσεις για την 22η και τελευταία αγωνιστική σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
ΟΦΗ-Κέρκυρα           9-8
Ηλυσιακός-Περιστέρι            11-13
Νηρέας Χαλανδρίου-Ιωνικός Νικαίας          8-9
Γλυφάδα-Λάρισα       6-12
ΝΟ Σύρου-Καλαμάκι 9-18
ΟΥΚ Βόλου-Ποσειδών Ιλισίων         5-12
 
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 23 αγώνες)
 1. Ποσειδών Ιλ.         36
 . Λάρισα        36
========================
 3. Καλαμάκι 34
 4. Περιστέρι   33
 5. Γλυφάδα   27
 6. ΝΟ Σύρου 24
 7. ΟΦΗ          20
 8. Κέρκυρα    18
 -. ΟΥΚ Βόλου            18
10. Ηλυσιακός           11
========================
11. Ιωνικός Νικαίας   5
12. Νηρέας Χαλ.        0
* Ο Ιωνικός έχει έναν μηδενισμό και -1 βαθμό.
** Ο ΟΥΚ Βόλου έχει -1 βαθμό.
 
  «ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ»
Ο μεταμορφωτής της φετινής σεζόν δεν ήταν άλλος από τον Νίκο Βλαζάκη. Ο Χανιώτης τεχνικός από τη στιγμή που έφτασε στην ομάδα, την άλλαξε και κατάφερε να τη φέρει σε θέση οδηγού. Λίγο μετά το τέλος και της τελευταίας αναμέτρησης δήλωσε: «Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους διοίκηση, παίκτες, προπονητικό team, χορηγούς και όλους όσοι ακολούθησαν και πίστεψαν σ' αυτή τη ομάδα και όλοι μαζί σαν μιά γροθιά φθάσαμε να πανηγυρίζουμε αυτή την μεγάλη και ιστορική στιγμή. Εύχομαι να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο γιατί έχουμε να δώσουμε ακόμη πολλά, δεν μας φοβίζουν τα δύσκολα». Ο Νίκος Βλαζάκης θα μιλήσει με τη διοίκηση του συλλόγου για την περίπτωση ανανέωσης συνεργασίας κάτι που φαίνεται ως πιο πιθανό.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΝΟΛ, Δημήτρης Κουρέτας ήταν λακωνικός, δηλώνοντας: «Η νίκη στον αθλητισμό είναι νίκη στη ζωή…».
 
ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ
Οι παίκτες που πήραν μέρος στο φετινό «μαραθώνιο» είναι οι εξής: Νούσιος Θοδωρής, Κουρουπάκης Παναγιώτης, Μερκουριάδης Παύλος, Ντόσας Δημήτρης, Παύλου Αντώνης, Λάππας Ηλίας, Κανδιόγλου Στέφανος, Μάγνης Δημήτρης, Λύκαρης Λουκάς, Μερκουριάδης Άγγελος, Κουλουκτσής Αλέξανδρος, Μπεζιλιώτης Θάνος, Παπαδογιάννης Γιώργος, Κωσταντινίδης Μάρκος, Δανιήλ Θάνος, Παπαδόπουλος Τριαντάφυλλος, Τρικάλης Δημήτρης, Σοφός Βασίλης και Ζαφειρίου Γιώργος.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass