ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΖΟΥΝΤΟ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Το μέλλον των Βαλκανίων στη Λάρισα

* Κ. ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ: «ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ 2013» * ΒΑΓΓ. ΣΟΥΦΛΕΡΗΣ: «Η ΛΑΡΙΣΑ ΧΡΩΣΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΟΥΚΟΓΕΩΡΓΟ»

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2009 23:20 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:05
Μια από τις κορυφαίες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις φιλοξενεί η Λάρισα και συγκεκριμένα το κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης, καθώς άρχισε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων Β’ (U17) και Νέων- Νεανίδων Α’ (U20).
Μία διοργάνωση που διαφήμισε την πόλη της Λάρισας σε όλες το βαλκανικές χώρες καθώς συμμετείχαν 400 αθλητές και αθλήτριες από εννέα χώρες και συγκεκριμένα τις Ρουμανία, Βουλγαρία, ΠΓΔΜ, Σερβία, Μαυροβούνιο, Τουρκία, Βοσνία/ Ερζεγοβίνη, Αλβανία και φυσικά την Ελλάδα, η οποία μετέχει στη διοργάνωση με συνολικά 64 τζουντόκα.
Από το πρωί το κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης γέμισε τζουντόκα, που έδωσαν εντυπωσιακό «παρών», αλλά σίγουρα αυτή η διοργάνωση ωφέλησε οικονομικά την πόλη της Λάρισας, που σε μια καλοκαιρινή περίοδο για τρεις μέρες είδε μεγάλη προσέλευση ξένων αποστολών. Μπορεί να καταλάβει και τα μεγάλα κέρδη από τους Μεσογειακούς του 2013 και από φιλοξενία ανάλογων διοργανώσεων.
Χθες πραγματοποιήθηκε και η τελετή έναρξης των αγώνων που τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Λάρισας Κώστας Αγοραστός (προσήλθε καθυστερημένα καθώς ήρθε από την Αθήνα που είχε μεταβεί μετά από πρόσκληση τηλεοπτικού σταθμού), Αστέριος Ροντούλης (που παρευρίσκεται σε όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις), ο δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης (που συνέβαλε για να έρθει η διοργάνωση αυτή στην Λάρισα), ο δήμαρχος Αγιάς Βασίλης Κουτσιαντάς (πέρυσι έκανε ένα πετυχημένο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τζούντο Εφήβων - Νεανίδων) ο αντιδήμαρχος Σπύρος Μπαρμπούτης, η αντινομάρχης Καίτη Πρεζεράκου, ο πρόεδρος του Α.Ο.Δ.Λ., Γιάννης Οικονόμου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, Βαγγέλης Σουφλέρης, ο αντιπρόεδρος τη Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, Τάσος Φυσικόπουλος (από το γειτονικό Λιτόχωρο), ο αντιδήμαρχος Ποταμιάς Δημήτρης Γεωργάκης, ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Ποταμιάς Δημοσθένης Φακίτσας, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Ποταμιάς, Αρετή Σουλτάνα-Σωτηρίου, ο δημοτικός σύμβουλος Λάρισας Κώστας Γιαννούλας, ο προϊστάμενος του γραφείου Φυσικής Αγωγής Βασίλης Κούργιας, το μέλος της Επιτροπής Διοίκησης του Ε.Α.Κ., Νίκος Μπέτσιος, η διευθύντρια του Ε.Α.Κ. Κατερίνα Γαλάρα, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων του Ε.Α.Κ., Δημήτρης Μακρίδης, ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Τζούντο, Γιώργος Στουκογεώργος, η γραμματέας της Ε.Ο.Τ., Αναστασία Σταυριά, ο ταμίας της Ε.Ο.Τ., Νίκος Παπαδόπουλος, τα μέλη της διοίκησης της Ε.Ο.Τ. κ. Γιώργος Γλαρός, Θεόφιλος Γκίτσας, Μπάμπης Ζάραγκας, Θεοφάνης Στουκογεώργος, ο πρώην αντιπρόεδρος του Ε.Α.Κ. Γιώργος Ρουπακιάς και άλλοι.
Την τελετή έναρξης συντόνισε ο υπεύθυνος αθλητικών εκδηλώσεων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο Τρύφων Πέππας και πρώτος ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής, Γιώργος Στουκογεώργος, που έφερε αυτό το πρωτάθλημα στη Λάρισα και είπε τα εξής:
«Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά σήμερα, καθώς σας υποδέχομαι εδώ στην πόλη της Λάρισας. Βλέπω το μεγαλείο του Ολυμπισμού, το αρχαίο πνεύμα, το αθάνατο, να παντρεύεται με το όραμά μας για τη Βαλκανική τής φιλίας, τη Βαλκανική των πόλεων και των πολιτών. Σας ευχαριστώ θερμά που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας και σας διαβεβαιώ ότι καθένας και καθεμιά από σας έχετε κάθε λόγο να αισθάνεστε υπερήφανοι που με τρόπο έστω έμμεσο συμμετέχετε στη διοργάνωση των Βαλκανικών Αγώνων Judo Νέων στη Λάρισα, η οποία θα είναι μαζί με το Βόλο οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους Μεσογειακούς Αγώνες το 2013. Έχετε κάθε δικαίωμα να μοιράζεστε τη χαρά και τη συγκίνηση των Ελλήνων, σε μια διοργάνωση που έχει ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα και η ακτινοβολία της, αλλά και τα αποτελέσματά της, έχουν ήδη θετικές επιδράσεις σε ολόκληρα τα Βαλκάνια. Το επιβεβαιώνουν περίτρανα οι σημαίες των βαλκανικών χωρών που κυματίζουν περήφανα και συμβολικά εδώ στο Κλειστό Γυμναστήριο της Λάρισας.
Σας ευχαριστούμε και πάλι για την παρουσία σας και ελπίζουμε να χαρείτε την επίσκεψή σας στη Λάρισα, η οποία έβαλε τα γιορτινά για να υποδεχτεί το Ολυμπιακό Ιδεώδες και να στείλει με τον άνεμο που κυματίζει τα πολύχρωμα ολυμπιακά λάβαρα της Λάρισας, τα μηνύματα της συναδέλφωσης και της ειρήνης της παγκόσμιας κοινότητας στις αρχές του σεβασμού στον άνθρωπο και το περιβάλλον, στις αρετές του μέτρου και της αγωνιστικότητας»
Ακολούθησε ομιλία του πρόεδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, Βαγγέλης Σουφλέρη, που τόνισε τα ακόλουθα: «Η Λάρισα είναι μία πόλη με έντονη αθλητική δραστηριότητα σε όλα τα αθλήματα και ειδικά στο τζούντο τα τελευταία χρόνια έχει κάνει άλματα προόδου χάρη στην «ψυχή» του αθλήματος στην περιοχή Γιώργο Στουκογεώργο και ευχαριστώ θερμά το Δήμο Λαρισαίων και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση που πραγματικά στηρίζουν την προσπάθειά μας.
Χαίρομαι γιατί από την πρώτη στιγμή στήριξα την υποψηφιότητα της Λάρισας και του Βόλου για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 και θα δικαιωθούν για την επιλογή τους όλοι όσοι το έπραξαν γιατί βλέπω σημαντική άνοδο της αθλητική παιδείας».
ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Την έναρξη των αγώνων κήρυξε ο δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης που είπε : «Η Λάρισα είναι περήφανη που υποδέχεται αθλητές που αποτελούν το μέλλον του τζούντο και κάποιοι απ’ αυτούς θα είναι στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα, αλλά αρκετοί από αυτούς θα είναι σίγουρα στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 που θα γίνουν σε Λάρισα και Βόλο. Ευχαριστούμε την Ομοσπονδία Τζούντο, γιατί εμπιστεύτηκε στην πόλη αυτό το Βαλκανικό Πρωτάθλημα, που πιστεύω ότι θα είναι το συγκεκριμένο πρωτάθλημα μια διαφήμιση της πόλης σε όλα τα Βαλκάνια κάτι πολύ σημαντικά για την ανάδειξη της πόλης».
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗ
Χαιρετισμό για τους αγώνες απηύθυνε και ο βουλευτή Αστέριος Ροντούλης που είπε ότι η Λάρισα αποδεικνύει το υψηλό πνεύμα του αθλητισμού και η Πολιτεία θα πρέπει να στηρίζει αυτές τις προσπάθειες που γίνονται στην περιφέρεια και τις ομοσπονδίες που αποδεικνύουν ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και προάγουν τον αθλητισμό σε όλη τη χώρα».
ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Αγόρια U20 και Κορίτσια U20
10.00: Προκριματικοί και Ρεπεσάζ
17.00: Τελικοί και Απονομές
 
ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 44 ΚΙΛΩΝ
Ασημένια η Λαρισαία Νικολέτα Μελιγκάκη
Η τζουντόκα του Αθλητικού Γυμνασίου του Δήμου Ποταμιάς χάρισε στη Λάρισα το ασημένιο μετάλλιο στο βαλκανικό πρωτάθλημα τζούντο Νεάνιδων Β’ (U17) στην κατηγορία των 44 κιλών και έδειξε ότι μπορεί να είναι και πρωταγωνίστρια στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα που θα γίνουν από 25 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου.
Η Μελιγκάκη αποτελεί τη χρυσή ελπίδα του λαρισινού τζούντο και το ταλέντο της, όπως έλεγε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Βλαδίμηρος Παπαδόπουλος, δείχνει ότι μπορεί να αναδειχθεί ακόμα και Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο το 2012, αν συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο την προσπάθειά της.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass