ΣΕ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ ΔΕΙΠΝΟ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Ουζουνίδη αποκαλύψεις

* «ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΣΕΡΝΑΤ. ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ» * ΜΙΛΗΣΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙ...

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2009 22:34 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:01
 Οι ιδιοκτήτες της ταβέρνας «Νέα Δροσούλα» Δημήτρης Τσιούρης και Ευγένιος Μαλαβιέζος είναι γνωστοί φίλοι της ΑΕΛ και αποφάσισαν για την εκπληκτική φετινή πορεία της ομάδας που τερμάτισε στην πέμπτη θέση και θα κάνει πάλι... ευρωπαϊκό ταξίδι να παραθέσουν ένα δείπνο στον τεχνικό Μαρίνο Ουζουνίδη και τους συνεργάτες του Χρήστο Μουρίκη, Γιώργο Καραγιάννη αλλά και στους αθλητικούς συντάκτες που κλήθηκαν όλοι ανεξάρτητα αν κάποιοι δεν παρευρέθηκαν για επαγγελματικούς λόγους (ήταν και η μεταγραφή του Ρομέου στη μέση...).Η βραδιά είχε πολύ «βυσσινί»« χρώμα και ο Λάζαρος Παπαδούλης φρόντισε να την κάνει πιο «βυσσινί» με τα CD που μοίρασε στο τέλος με το διασκευασμένο ύμνο της ομάδας αλλά ήταν και μία μοναδική ευκαιρία να ...ανακρίνουμε τον Μαρίνο Ουζουνίδη σε χαλαρό κλίμα που φρόντισε να υπάρχει η καλή παρέα.
Πρώτα απ’ όλα ρωτήσαμε τον τεχνικό για το σημερινό αγώνα με τον ΠΑΟΚ και μας είπε: «Πάμε με λίγους παίκτες αλλά για το καλύτερο, θα ήθελα να βάλω όλους τους νεαρούς αλλά θα ξεκινήσω θεωρητικά με αυτούς που έχουν περισσότερες συμμετοχές. Ο Μπουκουβάλας δοκιμάστηκε αριστερό μπακ και ο Ααράμπ στα χαφ. Τι να κάνουμε δεν έχουμε πολλές λύσεις... Βλέπετε το γεγονός ότι η ομάδα έχασε στόχο στα πλέι οφ βοήθησε κάποιους παίκτες να υπογράψουν γρηγορότερα συμβόλαια».
Και συνέχισε μιλώντας για τον Σιατραβάνη, το νεαρό που έγινε επαγγελματίας: «Θα ήθελα να τον χρησιμοποιήσω και στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ενδεκάδα θα τον έβαζα αλλά άλλαξε ο νόμος και δεν γίνεται. Πιστεύω σε δύο χρόνια να μπορεί να είναι μόνιμος στην ενδεκάδα».
Με αφορμή το γεγονός ότι υπάρχουν λίγοι παίκτες και ο Κώτσιος για το γνωστό παράπτωμά του πάλι έμεινε εκτός αποστολής μας είπε: «Είναι θέμα διοίκησης με την οποία θα έχει συνάντηση ο παίκτης».
Κατόπιν η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα μεταγραφικά. Ο Ουζουνίδης ξεκαθάρισε: «Ψάχνουμε τερματοφύλακα ή τερματοφύλακες αν δεν μείνει ο Στέφανος (σ.σ. ο Κοτσόλης), στόπερ (κάτι λέει ότι θα φύγει ο Κώτσιος) χαφ και επιθετικό».
Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι ήταν όταν μπήκαμε στην ονοματολογλια. Αναφερόμαστε στην άποψή του: «Κλείσαμε τον Ρομέου που είναι ένας νεαρός παίκτης γεμάτος συμμετοχές και σε καλή ηλικία. Όπως βλέπετε όλες οι μεταγραφές είναι μέχρι τώρα παίκτες μικρότερης ηλικίας από αυτούς που είχαμε. Αυτό σημαίνει ότι αρχίζουμε να «χτίζουμε» μία νέα ομάδα.
Το Ντίκα και τον Τσέρνατ πιστεύω ότι θα τους πάρουμε γιατί απ’ ό,τι μαθαίνω είμαστε σε καλό δρόμο. Ο Κοσίριν είναι μία περίπτωση που ακόμα δεν έχει κλείσει καθώς μου άρεσε ο παίκτης και αν δεν βρούμε κάτι το εξαιρετικό τότε θα τον αποκτήσουμε.
Ο Παουλάο της Ναβάλ μας ενδιαφέρει αλλά δεν μπορώ να γνωρίζω αν έχει προχωρήσει το θέμα του».
Όταν τον ρωτήσαμε αν ο Κοτσόλης έχει φύγει με δεδομένο ότι έκοψε το τηλέφωνο του σπιτιού απάντησε με χιούμορ: «Ίσως αλλάξει σπίτι... (σ.σ. χωρίς να διευκρινίσει αν το επόμενο σπίτι του είναι στη Λάρισα η σε άλλη πόλη...).
Και συνέχισε: «Μέχρι τώρα κάναμε τις περισσότερες μεταγραφές από όλες τις ομάδες. Πήραμε Σίμιτς, Αμπουχατζέιρα, Κολοβέτσιο, Τριποτσέρη...».
Ερωτηθείς αν η ΑΕΛ κινείται για Τούρκο φορ ο Ουζουνίδης δεν είπε κουβέντα απλά έδειξε έκπληξη... Μας διέψευσε για τον Μπουλούτ και όλα τα ονόματα που είχαν γραφεί αλλά για τον Ουμίτ Καράν δεν τον ρωτήσαμε (φοβηθήκαμε τις διαρροές λόγω του ότι δεν είχαν κλείσει οι εφημερίδες...).
Για το ποιοι παίκτες θα φύγουν και με δεδομένο ότι ψάχνει η ομάδα δεξί μπακ και ο Βέμπερ έχει συμβόλαιο, ο προπονητής της λαρισινής ομάδας μας είπε: «Μπορεί να έχουμε κάποια πλάνα αλλά δεν σημαίνει ότι θα υλοποιηθούν όλα μια και κάποιοι παίκτες δεσμεύονται με συμβόλαιο (σ.σ. μην ξεχνάμε και την περίπτωση του Ρομπέρ που ακόμα δεν γνωρίζουμε τι έγινε με το συμβόλαιό του...)».
Μετά τα μεταγραφικά μιλήσαμε για τον ίδιο και το πρώτο που τον ρωτήσαμε αν είναι ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά του κόσμου και τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Μας απάντησε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον κόσμο και πώς να μην είμαι όταν οι Λαρισαίοι φίλαθλοι ξοδεύουν πολλά από την τσέπη τους για να ακολουθούν την ομάδα εκτός έδρας και σε μακρινές περιοχές. Όταν βλέπεις τέτοιες θυσίες αναγκάζεσαι και εσύ να δουλεύεις περισσότερο από τους άλλους . Είναι κρίμα να τους δίνεις πίκρα. Στεναχωρήθηκα που στο Αλκαζάρ χάσαμε βαθμούς αλλά οι Λαρισαίοι φίλαθλοι ξέρουν από ποδόσφαιρο, έβλεπαν ότι αδικούμασταν από το αποτέλεσμα καθώς παίζαμε καλή μπάλα και γι’ αυτό δεν γκρίνιαζαν. Τους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη...
Από τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν έχω παράπονα καθώς βοηθάνε την ομάδα και σεβάστηκαν τις απόψεις μου όμως υπάρχουν μερικά από την Αθήνα που πριν από κάθε αγώνα έβαζαν τον Ουζουνίδη στη λαιμητόμο και έφερναν προπονητές για αντικαταστάτες. Δεν με επηρέασαν καθώς ο εργοδότης μου (ο πρόεδρος κ. Πηλαδάκης) με περιέβαλε με εμπιστοσύνη»
Ευχαριστημένος ή όχι από την πορεία της ομάδας: «Ναι απόλυτα πιστεύω και στα πλέι οφ θα πετυχαίναμε κάτι καλύτερο αν δεν χάναμε το πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ. Από την ΑΕΚ ήμασταν καλύτεροι και στα δύο παιχνίδια των πλέι οφ, χάσαμε μία φορά σε τέσσερις αγώνες και η ομάδα αυτή πάει για Τσάμπιονς Λιγκ».
Μπορεί η ΑΕΛ να παίξει Τσάμπιονς Λιγκ...«Όνειρο κάθε προπονητή είναι αυτό, αλλά το βασικό είναι να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Φθάσαμε ψηλά για να κάνουμε ένα ακόμα βήμα παραπάνω, χρειάζεται ακόμα περισσότερη δουλειά αλλά πρέπει αν είμαστε προσεχτικοί. Ξέρετε στην Ελλάδα μπορεί να πάρεις το νταμπλ και την επόμενη χρονιά να κάνεις δύο ήττες και να αμφισβητείσαι. Ποτέ δεν είσαι σίγουρος για τίποτα...».
Όπως στο ΑΠΟΕΛ που πήρατε νταμπλ και την επόμενη χρονιά φύγατε... «Με το ΑΠΟΕΛ πήραμε αλλά μας στοίχισε ο αποκλεισμός από την Μπάτε με τον τρόπο που έγινε. Στον πρώτο αγώνα για να μπούμε στους ομίλους του Τσάμπιος Λίγκ κερδίσαμε την Μπάτε με 2-0 αντί για 4-0 τότε εγώ τους έλεγα ότι δεν είναι εύκολη ρεβάνς και υπήρξε μια υπεροψία και αποκλειστήκαμε. Τότε μετά από μερικούς μήνες έφυγα μόνος μου. Είμαι ο μόνος προπονητής που έφυγε μόνος του από τον ΑΠΟΕΛ παρότι ο πρόεδρος κ. Ζιβανάρης ήθελε να συνεχίσουμε και με στήριζε».
Η συζήτηση για λίγο διακόπηκε όταν οι ιδιοκτήτης του κέντρου Δημήτρης Τσιούρης που έβαλε την ορχήστρα να παίζει τον ύμνο της ΑΕΛ ζήτησε από τον Ουζουνίδη να παίξει ένα τραγούδι γι’ αυτόν, μια παραγγελιά. Ο Ουζουνίδης μετά από πολλές πιέσεις αποκάλυψε ότι θέλει να ακούσει «Το αγριολούλουδο» του Στέλιου Καζαντζίδη και όταν τον ρωτήσαμε γιατί αυτή η προτίμηση μας είπε γιατί έφυγε μικρός από το σπίτι για να κάνει ποδοσφαιρική καριέρα.
Φάνηκε άνθρωπος της παρέας κάτι που δεν συμβαδίζει με το αντιδημοσιογραφικό του στιλ και τον ρωτήσαμε γιατί αποφεύγει να δίνει συνεντεύξεις (πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι όταν κέρδισε μέσα στον Πειραιά τον Ολυμπιακό η ΑΕΛ δεν έκανε ούτε δήλωση αντίθετα με ό,τι θα έκανε άλλος στη θέση του...) και η απάντησή του ήταν αποκαλυπτική: «Όταν ήμουν στον Παναθηναϊκό είχα αναπτύξει σχέσεις φιλίας με ένα δημοσιογράφο αλλά όταν έφυγα για τη Γαλλία δεν με πήρε ούτε τηλέφωνο από τότε. Κατάλαβα ότι τότε απλά ήθελε να με εκμεταλλευτεί γι’ αυτό και άλλαξα στάση ζωής απέναντι στους δημοσιογράφους.»
Μετά πήγαμε λίγο στα οικογενειακά του και μεταξύ σοβαρού και αστείου του είπαμε ότι σταμάτησε την καριέρα της γυναίκας του στο μπάσκετ (έπαιζε στον Δημόκριτο Ξάνθης και σε ηλικία 20 χρονών σταμάτησε, όταν γνώρισε τον Ουζουνίδη, ενώ είχε μπροστά της λαμπρής καριέρα μια και ήταν βασική σε ομάδα Α1 εθνικής). Μας είπε: «Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει το μπάσκετ και πιστεύω ότι από κει βγαίνουν τα συστήματα του ποδοσφαίρου γιατί είναι πιο περιορισμένος ο χώρος και πρέπει να μάθεις να κινείσαι».
Σε ερώτηση για το γεγονός ότι ενώ είναι καπνιστής, πώς αντέχει στον πάγκο να μην καπνίζει ενώ έχει αγωνία μας απάντησε με χιούμορ...«Αλλάζω κομπολόγια, δε βλέπεται το καινούριο μου...».
Κάποια στιγμή η συζήτηση πήγε και στον προκάτοχό του τον Δώνη και το μόνο που είπε ήταν: «Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συγκρίνουμε τα παιχνίδια και να δούμε την εικόνα της ομάδας ανά αγώνα ....»
Σε εκείνο το σημείο πετάχτηκε ο συνεργάτης Γιώργος Καραγιάννης και μας είπε: « Η ομάδα ήταν 40% καλύτερη από πέρυσι βάσει στατιστικής... Πιστεύω όχι επειδή είναι μπροστά αλλά ο Ουζουνίδης και ο Φερέρα του Πανθρακικού ήταν οι πιο ευχάριστες εκπλήξεις σε τεχνικές ηγεσίας ομάδας».
Ο άνθρωπος που δεν μιλούσε καθόλου ήταν ο γυμναστής Χρήστος Μουρίκης για τον οποίο μάθαμε ότι είχε παίκτη όταν ήταν γυμναστής στον ΑΠΟΕΛ τον Μαρίνο Ουζουνίδη ενώ μεταξύ σοβαρού και αστείου έλεγε ότι θα είναι μεγάλη επιτυχία για ένα δημοσιογράφο να του πάρει συνέντευξη.
Τέλος ο Ουζουνίδης είπε ότι κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στην Γερμανία η ομάδα της ΑΕΛ θα δώσει τέσσερα φιλικά παιχνίδια. Οι αντίπαλοι θα γίνουν γνωστοί τις επόμενες μέρες.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass