ΜΕΤΑΞΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ-ΠΗΛΑΔΑΚΗ

Συζήτηση για τη βία

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2009 3:10 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:00
 Πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη με τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκα Κωστή Πηλαδάκη με θέμα τη βία στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όπως τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, από τη νέα σεζόν θα εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο, καθώς επίσης και η χρήση καμερών σε όλα τα γήπεδα. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής τόνισε πως θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, όλοι οι εμπλεκόμενοι.Ο Γιάννης Ιωαννίδης δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης: «Αυτό που βασικά απασχολεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι το θέμα της βίας και μάλιστα το πώς θα δρομολογηθεί πλέον η αυστηροποίηση των ποινών και στα σωματεία, ώστε να μην υπάρχουν επιπτώσεις μόνο στους πολίτες - οπαδούς, που επιδεικνύουν παραβατικές συμπεριφορές. Μέσα σε αυτό το γενικότερο πλαίσιο καταστολής της βίας, θα πρέπει το ερχόμενο πρωτάθλημα να ξεκινήσει με την πλήρη εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και των καμερών, για όλες τις ομάδες και σε όλα τα γήπεδα. Εκείνο που βασικά τώρα εξετάζεται είναι το πώς όλα αυτά τα επιμέρους συστήματα των γηπέδων θα συνδεθούν με το κεντρικό σύστημα, και το ύψος του κόστους αυτής της διαδικασίας. Εδώ χρειάζεται εκ νέου συζήτηση με τα σωματεία, γιατί πραγματικά έχουν δίκιο για κάποια ζητήματα που έθεσαν. Το ζητούμενό μας είναι να δημιουργήσουμε γήπεδα χωρίς βία, να μπορεί να πάει άφοβα η οικογένεια, γιατί μόνο τότε θα μπορούμε να μιλάμε για πολιτισμό».
Στη συνέχεια τόνισε για το ποσοστό 10% υπέρ της αστυνομίας: «Μας έθεσαν το θέμα αυτό, αλλά περιμένουμε τις θέσεις του καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργείου, του Υπουργείου Εσωτερικών. Αυτό που έθεσαν τα σωματεία είναι ότι επιθυμούν την αρωγή της Αστυνομίας μέχρι και την είσοδο των γηπέδων και από εκεί και πέρα να αναλαμβάνουν τη φύλαξη - προστασία του αγώνα, με δική τους ευθύνη οι ίδιες οι ομάδες».
Από την πλευρά του, ο Κωστής Πηλαδάκης δήλωσε: «Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ένα από τα βασικά θέματα στην ατζέντα της Σούπερ Λίγκα είναι το πώς θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της βίας. Φέτος πετύχαμε μία μεγάλη εξυγίανση στα οικονομικά των ΠΑΕ, κύριος στόχος μας να βελτιώσουμε το ποδόσφαιρο και την εικόνα που είχαμε δημιουργήσει τα προηγούμενα χρόνια. Με δεδομένη και την επιθυμία του Υφυπουργού να καταπολεμήσουμε τη βία, είναι σίγουρα πεποίθηση όλων των προέδρων της Σούπερ Λίγκα ότι το επόμενο πρωτάθλημα πρέπει σίγουρα να ξεκινήσει με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ώστε να υπάρχει έλεγχος για όλους όσοι εισέρχονται στα γήπεδα. Υπάρχουν κάποιες μικρές διαφωνίες όσον αφορά το κόστος σε περιπτώσεις που ήδη υπάρχει το ηλεκτρονικό εισιτήριο και το μόνο που χρειάζεται είναι το interface, δηλαδή η σύνδεση μεταξύ του συστήματος της εταιρίας που έχει επιλεγεί από το Υφυπουργείο με αυτών των γηπέδων. Όσον αφορά στο θέμα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης, πραγματικά είναι μια πρωτοβουλία που πήραμε όλοι οι πρόεδροι της Σούπερ Λίγκα, να αναλάβουμε όλη την ευθύνη της φύλαξης των χώρων μας και να αποδείξουμε σε όλη τη φίλαθλη γνώμη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Το οικονομικό έπεται δεν είναι το πρωτεύον, το βασικό είναι όλοι μας να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, σωματεία, πρόεδροι, φίλαθλοι και βεβαίως η Αστυνομία εκεί που πραγματικά έχει την υποχρέωση, έξω από τους αγωνιστικούς χώρους».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass