ΠΑΡΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΣΕΖΟΝ

Γιατί υπάρχει τόση γκρίνια;

* ΚΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ Π.Α.Ο., ΑΛΛΑ ΗΤΤΑ (0-1)

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2009 3:35 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:58
Το σερί των χαμένων παιχνιδιών των πλέι οφ διευρύνθηκε για την Α.Ε.Λ., καθώς χθες παρουσία πέντε χιλιάδων φιλάθλων (αριθμό μάλλον ικανοποιητικό, αν αναλογισθούμε το εργάσιμο, την αποχή των οργανωμένων και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν) έχασε στο Αλκαζάρ από τον Παναθηναϊκό με 1-0 χωρίς όμως να είναι κατώτερη του αντιπάλου της . Το περίεργο είναι ότι παρότι η ομάδα πέτυχε το στόχο της (είσοδος στα πλέι οφ και αγωνιστικές υποχρεώσεις στην Ευρώπη) υπάρχει μια αδικαιολόγητη γκρίνια στο χώρο των φιλάθλων και μάλιστα χθες ήρθε να προστεθεί ένα ακόμα επεισόδιο αυτό μεταξύ του αρχηγού Νίκου Νταμπίζα και μερίδας φιλάθλων όταν οι τελευταίοι έβριζαν τον Γιώργο Φωτάκη για τη μεταπήδησή του στον Π.Α.Ο.Κ. (χθες ήταν το τελευταίο του παιχνίδι με τα χρώματα της Λαρισινής ομάδας αφού είναι τιμωρημένος για τα δύο επόμενα).
Οι παίκτες της Α.Ε.Λ., αν και βαθμολογικά αδιάφοροι, προσπάθησαν χθες να πάρουν τη νίκη που μπορεί να μην του έδινε πολλές πιθανότητες για να βελτιώσουν τη βαθμολογική τους θέση αλλά θα τους έδινε σημαντικούς «πόντους» σεβασμού στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό αλλά δυστυχώς σε ένα λεπτό ήρθαν τα πάνω-κάτω καθώς στο 67’ αντί να βάλει γκολ η Α.Ε.Λ. όταν οι παίκτες της αστόχησαν από πλεονεκτική θέση και στην αντεπίθεση ο Π.Α.Ο. πέτυχε τέρμα με τον Μουν που δεν είχε βάλει γκολ ούτε στο οικογενειακό «διπλό» του «τριφυλλιού».
Η ουσία είναι ότι ορισμένοι παίκτες υπερέβαλαν εαυτούς (όπως π.χ. ο Βέμπερ) αλλά ορισμένοι άλλοι δείχνουν να σκέφτονται τις καλοκαιρινές τους διακοπές κάτι που αναγκάζει τον Ουζουνίδη στα επόμενα παιχνίδια να δώσει ευκαιρίες σε άλλους ποδοσφαιριστές ζητώντας να πάρει η ομάδα κάποιους βαθμούς στο συγκεκριμένο θεσμό αν και το έργο αυτό θα είναι δύσκολο με δεδομένο ότι αντιμετωπίζει εντός έδρας την ΑΕΚ και εκτός τον Π.Α.Ο.Κ.
Το μοναδικό ευχάριστο είναι ότι η ομάδα γνωρίζει πότε ξεκινάνε οι αγωνιστικές υποχρεώσεις και ο Κοσίριν που είδε το παιχνίδι από την κερκίδα ικανοποίησε τον Ουζουνίδη και μάλλον θα αποκτηθεί ενώ σύντομα θα υπάρχουν και άλλα καλά νέα.
Η Α.Ε.Λ. από δω και πέρα ας χαρεί τα δύο τελευταία παιχνίδια και ας σταματήσει η γκρίνια για να μην καταστραφεί ότι «χτίσθηκε» τα τελευταία χρόνια γιατί τα δύσκολα χρόνια μπορούν να ξανάρθουν (ποιος ξεχνάει την κριτική τη χρονιά που πήρε η ομάδα το πρωτάθλημα και το πισωγύρισμα που έκανε μετά που έφθασε μέχρι τα πρόθυρα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου).
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της Α.Ε.Λ., Μαρίνος Ουζουνίδης, ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-2-3-1 και όπως έδειξε στην τελευταία προπόνηση. Δηλαδή κάτω από τα δοκάρια ο Βράνιτς, στην άμυνα οι: Βέμπερ (δεξιά), Νταμπίζας,Ααράμπ (σέντερ μπακ), Βενετίδης (αριστερά) στη μεσαία γραμμή υπήρχαν δύο αμυντικά χαφ ο Ιγγλέσιας (με εντολή να βοηθάει τον Νταμπίζα ) και ο Σαρμιέντιο και πιο μπροστά οι: Γιαννακόπουλος (αριστερά), Φωτάκης (στο κέντρο) και Πάρα (δεξιά) ενώ στην επίθεση μοναδικός προωθημένος ήταν ο Ζουράφσκι.
Από την άλλη πλευρά ο προπονητής του Π.Α.Ο. Χεν Τεν Κάτε παράταξε και αυτός την ίδια τακτική με τερματοφύλακα τον Γκαλίνοβιτς, στην άμυνα τους : Μουν (δεξιά), Σαριέγκι, Βύντρα (σέντερ μπακ), Σπυρόπουλο (αριστερά), στη μεσαία γραμμή ήταν δύο αμυντικά χαφ ο Καραγκούνης με τον Μάτος και πιο μπροστά οι: Γκάμπριελ(δεξιά), Ρουκάβινα, Χριστοδουλόπουλος (αριστερά) και στην επίθεση μόνος του ο Σαλπιγγίδης.
Το πρώτο ημίχρονο δεν αντέχει σε κριτική καθώς λίγο οι καιρικές συνθήκες , λίγο ότι οι γηπεδούχοι ήταν αδιάφοροι δεν βοηθούσε να γίνει καλό παιχνίδι.
Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να έχουν στην κατοχή τους την μπάλα αλλά ό,τι καλό δημιουργούσαν οφείλονταν σε λάθος της Α.Ε.Λ. και όχι σε κάποια οργανωμένη επίθεση. Από την άλλη, η Α.Ε.Λ. στις δύο αντεπιθέσεις που έκανε δημιούργησε ευκαιρίες αλλά δυστυχώς οι παίκτες της δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια.
Η ουσία είναι ότι η Α.Ε.Λ. αν και βαθμολογικά αδιάφορη δεν υστέρησε απέναντι στον Παναθηναϊκό που είχε το κίνητρο της συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Α.Ε.Λ. ξεκίνησε το παιχνίδι καλά και σίγουρα ήταν το...φαβορί για να πετύχει πρώτη γκολ αλλά στο 67’, σε μία φάση που οι «βυσσινί» πήγαν να πετύχουν τέρμα, ο Καραγκούνης άνοιξε μία αντεπίθεση για τον Π.Α.Ο. και ο Μουν πέτυχε τέρμα για τον Παναθηναϊκό.
Από κει και πέρα το παιχνίδι είχε κριθεί καθώς οι φιλοξενούμενοι κράτησαν το σημαντικά αυτό γκολ που συνεχίζει να τους κρατάει στην πρώτη θέση στη μάχη για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσω πλέι οφ.
Μάλιστα αν ο Ρουκάβινα ήταν πιο αποτελεσματικός οι «πράσινοι» θα είχαν πετύχει και δεύτερο τέρμα κάτι όμως που θα μεγέθυνε τις άδικες εντυπώσεις για την Α.Ε.Λ. που στο χθεσινό παιχνίδι δεν είχε άσχημη εμφάνιση ούτε ο αντίπαλός της ήταν πολύ καλύτερος.
ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
7’: Κόντρες μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού με την μπάλα να χτυπά πάνω σε παίχτη της Λάρισας και να κατευθύνεται εντός εστίας, με τον Μουν τελικά να διώχνει πάνω στη γραμμή σε κόρνερ.
16’: Μακρινό σουτ του Σπυρόπουλου αποκρούει ο Βράνιτς.
17’: Εκτέλεση φάουλ από τον Φωτάκη ο Ιγγλέσιας πιάνει κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
19’: Σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Καραγκούνη αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Βράνιτς.
27’: Ρουκάβινα και Σαλιπιγγίδης συνδυάζονται περίφημα και ο δεύτερος βγαίνει μόνος προ του Βράνιτς αλλά νικητής στη μονομαχία βγαίνει ο τερματοφύλακας της Α.Ε.Λ. που με διπλή προσπάθεια μπλοκάρει την μπάλα.
42’: Ο Γιαννακόπουλος τροφοδοτεί δεξιά τον Σαρμιέντο που κάνει σέντρα και ο Ζουράφσκι από το σημείο του πέναλτι κάνει άσχημο σουτ και στέλνει την μπάλα άουτ.
46’: Ο Σαλπιγγίδης μέσα στη μεγάλη περιοχή τροφοδοτεί τον Χριστοδουλόπουλο που από καλή θέση σουτάρει αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
51’: Από αριστερά κάνει μια εντυπωσιακή προσπάθεια ο Βενετίδης κάνει σέντρα και ο Πάρα απέναντι από τον Γκαλίνοβιτς προσπαθεί να κάνει θεαματικό σουτ αλλά χάνει την μπάλα.
56’: Καταπληκτική ενέργεια του Πάρα που δίνει πάσα στον Ζουράφσκι μόνος προ του Γκαλίνοβιτς σουτάρει αλλά ο Κροάτης τερματοφύλακας του Π.Α.Ο. μπλοκάρει την μπάλα.
59’: Από δεξιά ο Καραγκούνης κάνει σέντρα και ο Ρουκάβινα πιάνει κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
67’: Η Α.Ε.Λ. βρίσκεται στην επίθεση η μπάλα φθάνει στον Καραγκούνη που τροφοδοτεί τον Ρουκάβινα κάνει μία κούρσα μέχρι το ύψος της μεγάλης περιοχής της Α.Ε.Λ. σουτάρει αλλά αποκρούει ο Ααράμπ η μπάλα φθάνει στον Μουν και το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή καταλήγει στα δίχτυα του Βράνιτς (0-1).
75’: Από δεξιά ο Μουν κάνει σέντρα και ο Ρουκάβινα από το σημείο του πέναλτι πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και την συνέχεια άουτ.
82’: Ο Γιαννακόπουλος από δεξιά εκτελεί κόρνερ και ο Νταμπίζας μόνος προ του Γκαλίνοβιτς πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα μακριά στα πλάγια...
90’+1’:Ο Μάτος κάνει πάσα στον Ρουκάβινα και βγαίνει μόνος προ του Βράνιτς, αλλά ο τερματοφύλακας της Α.Ε.Λ. αποκρούει εντυπωσιακά.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κορυφαίος παίκτης της Α.Ε.Λ. ήταν ο Βέμπερ που πραγματικά έκανε συγκινητική προσπάθεια και από δεξιά δημιούργησε πρόβλημα στον Σπυρόπουλο και τον ακολούθησε ο Ααράμπ που ήταν από τους λίγους που έδειχνε διάθεση. Από κει και πέρα, ο Βράνιτς ήταν καλός με εξαίρεση την αρχή του παιχνιδιού και δεν φέρνει ευθύνη στο τέρμα που δέχτηκε, ο Βενετίδης είχε προβλήματα με τον Μουν που ήταν πολύ καλός, ο Νταμπίζας καλός στην αρχή αλλά κουράστηκε στην επανάληψη, ο Σαρμιέντο μέτριος, ο Πάρα μαχητικός για μια ακόμα φορά, ο Φωτάκης μάλλον επηρεάσθηκε συναισθηματικά επειδή ήταν το τελευταίο παιχνίδι με την «βυσσινί» φανέλα, ο Ιγγλέσιας λίγα πράγματα, ο Ζουράφσκι είναι επηρεασμένος από το γεγονός ότι μετράει μέρες στην Α.Ε.Λ. ενώ οι αλλαγές (Ίλιτς, Κυριάκος, Τσίγκας) δε νομίζουμε ότι προσέφεραν κάτι το ιδιαίτερο.
* * *
Από τον μέτριο χθες Παναθηναϊκό, που σίγουρα δεν έδειξε μία ομάδα που διεκδικεί συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, κορυφαίοι ήταν οι Μουν, Καραγκούνης και Γκάμπριελ.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής κ. Κύρκος (Ηπείρου) αδίκησε την Α.Ε.Λ. σε πολλές φάσεις και αν δεν ήταν το παιχνίδι αδιάφορο για την Λαρισινή ομάδα τότε θα είχαμε πολλές αντιδράσεις από τους φιλάθλους. Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Πάρα, Ιγκλέσιας, Βενετίδης - Σπυρόπουλος, Χριστοδουλόπουλος.
Σωστοί στις υποδείξεις τους οι δύο βοηθοί, κ. Τάτσης, Γούκος (Ηπείρου)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βράνιτς, Βέμπερ, Νταμπίζας, Ααράμπ, Βενετίδης, Ιγκλέσιας (76’ Τσίγκας), Σαρμιέντο, Φωτάκης (69’ Ιλιτς), Γιαννακόπουλος (80’ Κυριάκος), Πάρα, Ζουράφσκι
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Μουν, Σαριέγκι, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Καραγκούνης (86’ Ντέιβιντ), Μάτος, Γκάμπριελ, Χριστοδουλόπουλος (71’ Κλέιτον), Σαλπιγγίδης (78’ Μελίσσης), Ρουκάβινα
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 3.286
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
* Ο ΟΥΚΡΑΝΟΣ Αλεξάντερ Κοσίριν που όλα δείχνουν ότι θα φορέσει τη φανέλα της Α.Ε.Λ. τη νέα περίοδο είδε το παιχνίδι από την Θύρα των επισήμων παρέα με τους νεαρούς παίκτες των «βυσσινί» Μπαλή και Μπανούση. Με την είσοδό του καταχειροκροτήθηκε από τους θεατές.
* ΣΤΟΝ αγώνα και ο διευθυντής ΥΠΕΕ Περικλής Πολύζος.
* ΣΤΟΝ αγώνα και ο πρώην παίκτης της Α.Ε.Λ. και νυν προπονητής του Τυρνάβου 2000 Μιχάλης Ζιώγας.
* ΤΑ μεγάφωνα προσπάθησαν να υποκαταστήσουν τις φωνές των MONSTERS μια και ο επίσημος σύνδεσμος κήρυξε αποχή.
* ΠΡΟΒΛΗΜΑ με τις φανέλες των δύο ομάδων δημιουργήθηκε πριν την έναρξη του αγώνα επειδή η Α.Ε.Λ. δεν είχε φανέλα που δεν έχει καθόλου άσπρο με αποτέλεσμα να αναγκασθεί ο Π.Α.Ο. να φέρει φανέλα από την Αθήνα με πράσινο χρώμα.
* ΣΤΟΝ αγώνα και ο Λαρισαίος πρώην παίκτης του Π.Α.Ο. και από τους πιο ταλαντούχους που ανέδειξε το Λαρισινό ποδόσφαιρο Γιώργο Καφές.
* ΘΕΡΜΑ χειροκρότημα για τον τραυματία Στέφανο Κοτσόλη που κάθισε με τα πολιτικά στον πάγκο.
* ΥΠΟΔΟΧΗ λαϊκού ήρωα επιφυλάχθηκε στον Σίλβα Κλέιτον που έπαιζε πέρυσι στην Α.Ε.Λ. και φέτος στον Π.Α.Ο. Ο Κλέιτον τον επόμενο μήνα θα γίνει πατέρας καθώς η συμβία του Μάρω από τον Τύρναβο θα φέρει στον κόσμο ένα αγοράκι. Και μια πληροφορία , υπάρχει ενδιαφέρον της Ζενίτ για την απόκτηση του Κλέιτον κάτι που θα φέρει και χρήματα στην Α.Ε.Λ. καθώς δικαιούται βάση του συμβολαίου το 7,5% από τα χρήματα της μεταγραφής.
* ΟΥΤΕ η παιδική κερκίδα αν κι δόθηκαν αρκετές δωρεάν προσκλήσεις δεν γέμισε στο χθεσινό παιχνίδι παρά το εμπορικό όνομα του αντιπάλου.
* ΣΤΟΝ αγώνα και ο νεαρός Λαμπρόπουλος που επιστρέφει στην Α.Ε.Λ. καθώς δόθηκε για ένα εξάμηνο δανεικός στην Παναχαϊκή. Παρακολούθησε το παιχνίδι μαζί με τον επίσης νεαρό Βλασσόπουλο που έμεινε εκτός δεκαοκτάδας.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass