ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ

Νέες διακρίσεις για αθλητές του «Άτλαντα» Λάρισας

*ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΩΤΟ, ΕΥΘΥΜΙΟΥ, ΜΑΝΟ ΚΑΙ ΜΠΟΤΜΑΝ

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2009 3:07 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:58
Εξαιρετική παρουσία είχε ο «Άτλας» Λάρισας, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα άρσης βαρών παίδων –εφήβων, που διεξήχθη στην Αριδαία.
Συμμετείχε με τέσσερις αθλητές τους Αλέξανδρο Φώτο, Ευάγγελο Ευθυμίου Στέφανο Μάνο και Συμεών Μπότμαν, οι οποίοι έκαναν πολύ καλές εμφανίσεις.Συγκεκριμένα στην κατηγορία 69 κιλών στους εφήβους, ο Αλέξανδρος Φώτος σήκωσε στο σύνολο 232 κιλά και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, ενώ στο αρασέ με 107 κιλά κατετάγη δεύτερος και με 125 κιλά στο επολέ ζετέ, κατέλαβε την τρίτη θέση.   
Αξιοσημείωτο ότι στο σύνολο το αργυρό μετάλλιο χάθηκε λόγω διαφοράς 20 …γραμμαρίων, στο σωματικό του βάρος.
Στην κατηγορία των 85 κιλών, ο Βαγγέλης Ευθυμίου σήκωσε 259 στο σύνολο και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο(σ.σ. η πρώτη θέση χάθηκε λόγω διαφοράς στο σωματικό βάρος).
Στο αρασέ σήκωσε 117 κιλά και κατετάγη δεύτερος, ενώ με 142 κιλά στο επολέ ζετέ κατέλαβε την τρίτη θέση.
 Στην κατηγορία των 85 κιλών παίδων-εφήβων, ο Στέφανος Μάνος με 225 κιλά στο σύνολο κατετάγη τέταρτος, ενώ την τέταρτη θέση κατέλαβε τόσο στο αρασέ όπου σήκωσε 105 κιλά όσο και στο επολέ ζετέ όπου σήκωσε 120 κιλά.
Τέλος, στην κατηγορία των παίδων και στα 85 κιλά , ο Συμεών Μπότμαν που πήρε μέρος για πρώτη φορά σε πανελλήνιο πρωτάθλημα, κατέλαβε την έβδομη θέση σηκώνοντας 160 κιλά στο σύνολο, 70 κιλά στο αρασέ και 90 κιλά στο επολέ ζετέ.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΩΤΟΥ, ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΟΥ
Σε δηλώσεις τους οι αθλητές Αλέξανδρος Φώτος, Βαγγέλης Ευθυμίου και ο προπονητής τους Νίκος Σωτηρίου, επισήμαναν τα εξής:
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΩΤΟΣ: «Ο αγώνας ήταν πολύ σημαντικός για μένα, καθώς έπαιζα την πρόκριση στην εθνική ομάδα και πέτυχα τον στόχο μου.
Παρ΄ότι η προπόνησή  μου γινόταν μετά τη δουλειά και το βραδινό σχολείο, τα κιλά που σήκωσα μου δίνουν δύναμη και ελπίδες για να προχωρήσω ακόμη πιο δυνατά στο μέλλον.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Νίκο Σωτηρίου, που είναι ένας ακούραστος εργάτης και πολλά οφείλουμε στη δουλειά που κάνει.
Είμαι έτοιμος και θα περιμένω τον κ.Βαλέριο Λεωνίδη να με εντάξει στην εθνική ομάδα της άρσης βαρών.
Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και τον πρόεδρο του Άτλαντα κ.Νίκο Ευθυμίου για την πολύτιμη στήριξή τους».
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ: «Στον συγκεκριμένο αγώνα πέτυχα τη μεγαλύτερη διάκριση στην αθλητική μου καριέρα.
Παρά το γεγονός ότι πρόσφατα απολύθηκα από τον στρατό και δεν ήμουν απόλυτα έτοιμος, εν΄τούτοις με τα κιλά που σήκωσα σημείωσα νέα ατομικά ρεκόρ και ισοβάθμησα στην πρώτη θέση με δυνατούς αντιπάλους, χάνοντας το χρυσό μετάλλιο με διαφορά σωματικού βάρους.
Ελπίζω στο μέλλον σε ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις, αρκεί και η πολιτεία να δώσει κίνητρα στην προσπάθειά μας.
Ονειρό μου είναι να κληθώ στην εθνική ομάδα και τις ελπίδες που έχω τις στηρίζω στην παρουσία του ομοσπονδιακού προπονητή κ. Βαλέριου Λεωνίδη, ο οποίος προσωπικά με συνεχάρη για αυτή την προσπάθεια.
Ολοκληρώνοντας θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Νίκο Σωτηρίου που από δέκα χρονών με οδηγεί στον σωστό δρόμο και φυσικά την οικογένειά μου, η συμπαράσταση της οποίας είναι αμέριστη».
ΝΙΚΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ: «Τα παιδιά παλικαρίσια κέρδισαν τα μετάλλια και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.
Έδωσαν μια πραγματική μάχη με αντιπάλους των μεγάλων συλλόγων και βγήκαν νικητές .
Συγχαίρω λοιπόν τον Φώτο με τον Ευθυμίου, όπως και τον Μάνο με τον Μπότμαν που δουλεύουν με πολλή όρεξη και σύντομα θα φτάσουν κι εκείνοι ψηλά.
Η πολιτεία και οι φορείς του αθλητισμού θα πρέπει να σκύψουν πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και να τους δώσουν κίνητρα, ώστε να ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον και παράλληλα να αποφεύγουν με αυτό τον τρόπο τους άλλους κινδύνους όπως το ντόπιγκ, που μαστίζει τον αθλητισμό.
Θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω τη διοίκηση του ΕΑΚ Λάρισας και τους υπαλλήλους, για την ανακαίνιση της αίθουσας της άρσης βαρών».
    
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass