Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΛΕΪ ΟΦ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ Α.Ε.Λ.

Από... όνειρο έγινε... εφιάλτης

* ΗΤΤΑ ΧΘΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΕΞΥΠΝΟ» Π.Α.Ο.Κ. ΜΕ 2-0 * ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΚΩΤΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2009 4:30 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:55
Το όνειρο της συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσω της διαδικασίας των πλέι οφ έγινε... εφιάλτης για την Α.Ε.Λ., αφού χθες γνώρισε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα (προηγήθηκε αυτή του ΟΑΚΑ από την Α.Ε.Κ. με 3-2), αυτή τη φορά μέσα στο Αλκαζάρ από τον Π.Α.Ο.Κ. με 2-0, παρουσιάζοντας την ίδια εικόνα με αυτή του προηγούμενου αγώνα, με τη διαφορά ότι δεν βρήκε καθόλου δίχτυα. Δηλαδή, στο πρώτο μέρος οι «βυσσινί» ήταν καλοί, απειλητικοί, παρά το σοκ που δέχτηκαν
στην πρώτη ευκαιρία ο Π.Α.Ο.Κ. να πετύχει τέρμα με τον Μπακαγιόκο, αλλά στην επανάληψη η Α.Ε.Λ. δεν έκανε κάτι το ιδιαίτερο και ο Π.Α.Ο.Κ. μετά το 0-2 μπορούσε να κάνει και το 0-3 ή το 0-4!
Μάλλον θα πρέπει να σταθούμε ότι είναι επιτυχία για την Α.Ε.Λ. η συμμετοχή στα πλέι οφ και οι ποδοσφαιριστές δείχνουν να μην έχουν επιπλέον δυνάμεις για να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο και το πιο πιθανό είναι η ομάδα να μείνει στην τέταρτη και τελευταία θέση της διοργάνωσης, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να ολοκληρώσει τις μεταγραφές (γι’ αυτό ίσως και η διοίκηση να τις έχει ξεκινήσει νωρίς που και η ίδια μάλλον δεν πίστευε ότι η ομάδα μπορούσε να φθάσει ψηλότερα) και να ξεκινήσει το σχεδιασμό για τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Η έλλειψη στόχων φάνηκε και από τις δηλώσεις του τεχνικού Μαρίνου Ουζουνίδη μετά το τέλος του αγώνα, που μίλησε για χρησιμοποίηση νεαρών παικτών, λέγοντας ότι αν δεν έρθει πρώτος στα πλέι οφ, οι υπόλοιπες θέσεις είναι το ίδιο (μάλλον θα ήταν και το ίδιο σκεπτικό της διοίκησης που πληροφορίες θέλουν να μην δίνει έξτρα πριμ για καμία άλλη θέση εκτός από την πρώτη).
Η ουσία είναι ότι στο χθεσινό παιχνίδι οι έξι περίπου χιλιάδες Λαρισαίοι φίλαθλοι (και καμιά εικοσαριά του Π.Α.Ο.Κ.) στενοχωρήθηκαν για την ήττα της ομάδας (ειδικά από τον τρόπο που δέχθηκε τα δύο γκολ η ομάδα και κυρίως το δεύτερο από τον Κονσεϊσάο που ήταν εντυπωσιακό) και κυρίως από το γεγονός ότι η ομάδα εγκλωβίστηκε από το «έξυπνο» παιχνίδι του Π.Α.Ο.Κ.
Υπάρχουν και άλλα δύο γεγονότα που πρέπει να σταθούμε στην αντρίκεια δήλωση του Ουζουνίδη ότι είχε λάθος σκέψεις για το παιχνίδι (σπάνια προπονητές παραδέχονται τα λάθη τους), αλλά και το επεισόδιο του Κώτσιου με φιλάθλους στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Λαρισαίος ποδοσφαιριστής δεν άντεξε σε αποδοκιμασίες.
Από δω και πέρα η ομάδα ας απολαύσει τα πλέι οφ...
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της Α.Ε.Λ. Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε με μία αναγκαστικά αλλαγή το παιχνίδι καθώς ο Κοτσόλης στη διάρκεια της προθέρμανσης αισθάνθηκε ενοχλήσεις (πρόβλημα στο ισχίο) και τη θέση του πήρε κάτω από τα δοκάρια ο Βράνιτς. Στην άμυνα αγωνίσθηκαν οι: Βέμπερ (δεξιά), Νταμπίζας, Κώτσιος (στο κέντρο), Κατσιαρός (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικό χαφ ο Σαρμιέντο πιο μπροστά ήταν οι Φωτάκης (στο κέντρο), Γιαννακόπουλος (δεξιά), Μετίν (αριστερά) και στην επίθεση ήταν οι Πάρα, Ζουράφσκι. Μετά από αρκετό καιρό ο τεχνικός της ομάδας αγωνίσθηκε με τακτική 4-4-2.
Από την άλλη πλευρά ο προπονητής του Π.Α.Ο.Κ. Φερνάντο Σάντος αγωνίσθηκε και αυτός με τακτική 4-4-2, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Λαρισαίο τερματοφύλακα Χαλκιά, στην άμυνα τους Λίνο (αριστερά), Μαλεζά, Κοντρέρας (στο κέντρο), Σνάουτσερ (δεξιά), στη μεσαία γραμμή αγωνίσθηκαν οι Κονσεϊσάο (δεξιά), Ίβιτς, Βερόν και Σορλέν (αριστερά), ενώ στην επίθεση ήταν οι Μπακαγιόκο και Μουσλίμοβιτς.
Η Α.Ε.Λ. ξεκίνησε τον αγώνα με όρεξη και παίζοντας με τον Γιαννακόπουλο από τη δεξιά πλευρά προσπαθούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Χαλκιά κυρίως με μακρινά σουτ αλλά ο Π.Α.Ο.Κ. στην πρώτη του επίθεση κατάφερε να πετύχει γκολ, όταν από σέντρα του Κονσεϊσάο ο Μπακαγιόκο βρέθηκε μόνος στο κέντρο της άμυνας της Α.Ε.Λ. και έκανε το 0-1, «παγώνοντας» τον ενθουσιασμό των γηπεδούχων.
Και ενώ η Α.Ε.Λ. συνέχιζε να έχει κατοχή μπάλας, στη δεύτερή του επίθεση ο Π.Α.Ο.Κ. λίγο έλειψε με τον Μουσλίμοβιτς να κάνει το 0-2.
Στην συνέχεια, η λαρισινή ομάδα κυριάρχησε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και με δύο σουτ του Σαρμιέντο αρχικά και του Ζουράφσκι μετά πλησίασε στην ισοφάριση, ενώ ο Π.Α.Ο.Κ. φωνάζει για έναν μην καταλογισμό πέναλτι στο 34’ (δεν υπήρχε παράβαση) σε μια μονομαχία του Μουσλίμοβιτς με τον Κώτσιο (πήραν και οι δύο κίτρινες κάρτες για τη διαμάχη που ακολούθησε).
Από κει και πέρα το παιχνίδι δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο για να φθάσουμε στο τελευταίο δίλεπτο, όπου δύο σουτ των Μπακαγιόκο και Κονσεισάο ανησύχησαν τον Βράνιτς, αλλά ευτυχώς για τον ίδιο κατέληξαν άουτ.
Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου η Α.Ε.Λ. πάλι άρχισε να πιέζει με στόχο ένα γκολ, αλλά οι Θεσσαλονικείς με τον Μουσλίμοβιτς στο 55’ έχασαν νέα ευκαιρία στην οποία ήρωας αναδείχθηκε ο Βράνιτς που απέκρουσε εντυπωσιακά.
Ο Ουζουνίδης, που γνώριζε ότι μία ήττα σήμαινε και τέλος στόχων για την Α.Ε.Λ., τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο, προσπάθησε να κάνει την ομάδα πιο επιθετική, βγάζοντας αμυντικούς (Βέμπερ) και βάζοντας πιο επιθετικούς (Ίλιτς και μετά Τσίγκα), ενώ στη θέση του δεξιού μπακ αγωνίσθηκε για ένα πεντάλεπτο ο Πάρα και μετά ο Κυριάκος (όταν μπήκε στο παιχνίδι), αλλά οι «βυσσινί» δεν μπόρεσαν να αναπτυχθούν και να απειλήσουν τον Π.Α.Ο.Κ. με μια οργανωμένη επίθεση.
Και σαν να μην έφθανε η λάθος ανάπτυξη, ήρθε ένα γκολ «ποίημα» από τον Π.Α.Ο.Κ. με εκτελεστή τον Κονσεϊσάο στο 81’ και ο αγώνας έλαβε τέλος...
ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
5’: Ο Πάρα πιάνει δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Χαλκιά.
7’: Ο Γιαννακόπουλος από δεξιά κάνει σέντρα, η μπάλα φθάνει στον Μετίν μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά το σουτ που κάνει καταλήγει άουτ.
9’: Ο Κονσεϊσάο από δεξιά κάνει σέντρα και ο Μπακαγιόκο από το σημείο του πέναλτι με «κεφαλιά-ψαράκι» κάνει το 0-1.
15’: Μακρινό σουτ του Βέμπερ καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χαλκιά.
18: Ο Κονσεϊσάο από δεξιά κάνει σέντρα και στο πρώτο δοκάρι ο Μουσλίμοβιτς πιάνει κεφαλιά, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
27’: Λάθος απόκρουση του Ίβιτς στέλνει την μπάλα τον Σαρμιέντο, που ξαφνιάζεται και μέσα από τη μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα στο εξωτερικό μέρος των διχτύων του Χαλκιά.
29’: Σουτ του Σαρμιέντο από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Χαλκιά.
31’: Ο Ζουράφσκι από το ύψος της μεγάλης περιοχής σουτάρει, αλλά αποκρούει ο Χαλκιάς σε κόρνερ.
40’: Σουτ του Μπακαγιόκο από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βράνιτς.
44’: Από μπαλιά του Κονσεϊσάο η μπάλα φθάνει στον Μπακαγιόκο, το σουτ του οποίου από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνει την μπάλα άουτ.
45’: Ο Μουσλίμοβιτς δίνει πάσα στον Κονσεϊσάο που μόνος αμαρκάριστος από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνει την μπάλα άουτ.
48’: Καλό σουτ του Φωτάκη από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από αριστερό κάθετο δοκάρι του Χαλκιά.
55’: Ο Βερόν μεταβιβάζει την μπάλα στον Μουσλίμοβιτς και αυτός πιάνει μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτ αλλά αποκρούει σε κόρνερ ο Βράνιτς το οποίο εκτελεί απευθείας ο Σορλέν και ο Βράνιτς ενώ η μπάλα πήγαινε προς τα δίχτυα αποκρούει εκ νέου ο τερματοφύλακας της Α.Ε.Λ. σε κόρνερ.
77’: Ο Κυριάκος κάνει μια μπαλιά ο Γιαννακόπουλος σουτάρει (αλλά όχι όπως θα ήθελε) μόνος του προ του Χαλκιά αλλά το σουτ που κάνει καταλήγει άουτ.
80’: Σουτ του Κυριάκου μέσα από τη μεγάλη περιοχή που εκμεταλλεύεται λάθος του Λίνο και στέλνει την μπάλα στο εξωτερικό μέρος των διχτύων του Χαλκιά.
81’: Εκπληκτικό γκολ από τον Π.Α.Ο.Κ. ο Σορλέν ξεπερνάει τον Κώτσιο ο Μουσλίμοβιτς αφήνει την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο Κονσεϊσάο κάνει το 0-2
88’: Ο Ίλιτς τροφοδοτεί τον Ζουράφσκι που μέσα στη μεγάλη περιοχή σουτάρει αλλά ο Κοντρέρας με αυτοθυσία πέφτει στα πόδια του Πολωνού παίκτη της λαρισινής ομάδας και αποκρούει.
90’+3’: Ο Κοντρέρας κάνει μια πάσα προς τον Μουσλίμοβιτς που βγαίνει μόνος του απέναντι από τον Βράνιτς αλλά ο τερματοφύλακας της Α.Ε.Λ. αποκρούει σε κόρνερ.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Καλύτερος παίκτης για την Α.Ε.Λ. ήταν ο Γιαννακόπουλος που ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ότι καλό γινόταν για τη λαρισινή ομάδα ξεκινούσε απ’ αυτόν και τον ακολούθησε ο Βράνιτς που ξεκίνησε «μουδιασμένα» αλλά στο δεύτερο ημίχρονο έκανε δύο εκπληκτικές αποκρούσεις σε τετ-α-τετ με τον Μουσλίμοβιτς.
Από κει και πέρα η άμυνα και στο χθεσινό παιχνίδι όπως και σ’ αυτό του ΟΑΚΑ με αντίπαλο την ΑΕΚ (ήττα με 3-2) ήταν τραγική καθώς οι επιθετικοί των Θεσσαλονικέων όποτε έβγαιναν μπροστά έχαναν ευκαιρίες και ίσως να μπορούσαν να πετύχουν περισσότερα γκολ αλλά ήταν άστοχοι ενώ στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχαν και δύο εντυπωσιακές αποκρούσεις του Βράνιτς.
Ο Σαρμιέντο φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο ενώ μαχητικός ήταν ο Φωτάκης. Ο Μετίν βοήθησε όσο είχε δυνάμεις ενώ ο Πάρα φάνηκε στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Ζουράφσκι απείλησε σε ελάχιστες περιπτώσεις ενώ από τις αλλαγές ο Ίλιτς ήταν η καλύτερη μια και αποτελεί παίκτη που έχει σπουδαία τεχνική κατάρτιση...
* * *
Από τον Π.Α.Ο.Κ. καλύτεροι ήταν οι Σορλάν, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Μουσλίμοβιτς και βέβαια ο Κονσεϊσάο με τον Μπακαγιόκο. Δύσκολα βρίσκεις κάποιον παίκτη στους Θεσσαλονικείς που υστέρησε και η δίψα για νίκη φάνηκε στο γεγονός ότι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο οι παίκτες του τα έδιναν όλα.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής κ. Κωνσταντινέας μπορούσε ίσως στο 2’ της συνάντησης να δώσει ένα πέναλτι σε ανατροπή του Γιαννακόπουλου από τον Μαλεζά, αλλά γενικά ήταν καλός στο έργο του και δεν έδειξε πρόθεση να αδικήσει κάποια ομάδα.
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Κώτσιος, Σαρμιέντο - Μουσλίμοβιτς, Ιβιτς, Βιεϊρίνια
Σωστοί στις υποδείξεις τους οι δύο βοηθοί κ.κ. Μπιτσίδης, Καρσιώτης.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βράνιτς, Κώτσιος, Νταμπίζας, Γιαννακόπουλος, Πάρα Φακούντο, Σαρμιέντο, Φωτάκης (73’ Τσίγκας), Μετίν (66’ Κυριάκος), Βέμπερ (62’ Ιλιτς), Κατσιαρός, Ζουράφκσι.
ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Κονσεϊσάο (86’ Λάκης), Μπακαγιόκο (66’ Βιεϊρίνια), Μουσλίμοβιτς, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Ιβιτς, Βερόν, Σορλέν (90’+ Μπαλάφας), Σνάουτσνερ.
 
ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Επεισόδια στο Αρχαίο Θέατρο...
* ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ ΤΟΥ ΑΛΚΑΖΑΡ
Θερμό επεισόδιο συνέβη χθες το πρωί στον πεζόδρομο του Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας, όταν Ίβιτς και Μουσλίμοβιτς δέχθηκαν όχι κολακευτικό πείραγμα από Λαρισαίο φίλαθλο και ο Ίβιτς επιτέθηκε εναντίον του. Τότε Λαρισαίοι έμποροι βγήκαν από τα μαγαζιά τους για να χωρίσουν τους δύο εμπλεκομένους και ο Μουσλίμοβιτς ήρθε και αυτός στα χέρια ενώ λίγο αργότερα μπαίνουν στη μάχη και οι. Σορλέν και Κονσεϊσάο αλλά τελικά λίγο κάποιοι Λαρισαίοι πιο ψύχραιμοι και ο Κωνσταντινίδης του Π.Α.Ο.Κ. κατάφεραν να ηρεμήσουν. Στη συνέχεια απειλήθηκαν μηνύσεις εκατέρωθεν αλλά βρέθηκε η «χρυσή τομή» αφού και η ΠΑΕ Α.Ε.Λ. θέλησε να θεωρηθεί μεμονωμένο το επεισόδιο.
Τα μεγαλύτερα επεισόδια έγιναν στις κερκίδες του Αλκαζάρ και στη θύρα των επισήμων όταν οπαδοί του Π.Α.Ο.Κ. άρχισαν να φωνάζουν υπέρ της ομάδας τους και τότε έγιναν επεισόδια με τους Λαρισαίους φιλάθλους που όρμησαν εναντίον τους και του... περιποιήθηκαν με όχι ευγενικό τρόπο.
Η διοίκηση της Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. αφού το γήπεδο δε είχε πολύ κόσμο τους πήγε σε μία μεμονωμένη θύρα και από κει είδαν το παιχνίδι
Επεισόδια σημειώθηκαν και μετά το τέλος του παιχνιδιού μεταξύ Λαρισαίων φιλάθλων και αστυνομικών.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass