ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ-ΤΣΕΡΝΟΜΟΡΕΤΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Ο Κοτσοβός είδε τον Κοσίριν!

* ΘΕΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΣΙΜΙΤΣ (ΜΕ ΤΡΙΕΤΕΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ) Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ

Δημοσίευση: 17 Απρ 2009 3:30 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:48
Η ΑΕΛ εδώ και ένα μήνα έχει κάνει την πρώτη της μεταγραφή (για τον παίκτη που γράφαμε ότι έχει κλείσει αλλά δεν ανακοινώνονταν και θα εξηγήσουμε το γιατί...) και αυτή είναι ο 29χρονος (γεννήθηκε στις 31 Ιανουαρίου του 1980) Αλεξάντερ Σίμιτς που αποκτήθηκε από τον ΟΦΗ και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο (η μεταγραφή του έγινε λίγο πριν τον αγώνα ΠΑΟ-ΑΕΛ και δεν ανακοινώνονταν μετά από επιθυμία Κρητικών παραγόντων για να μην δημιουργηθεί μεγαλύτερη ένταση στον ΟΦΗ όπου οι φίλαθλοι τα έχουν με τον πρόεδρο Φανούρη Βατσινά ενώ ακόμα από την ΠΑΕ δε λένε τίποτα).
Ο Σίμιτς που έχει μάνατζερ τον... Φάνη Κλωνόπουλο έχει παίξει 65 παιχνίδια στη Σούπερ Λίγκα και έχει πετύχει δέκα τέρματα συνολικά εκ των οποίων πέντε φέτος (τα δύο κόντρα στην ΑΕΛ στον πρώτο γύρο). Φέτος έκανε καλή χρονιά αν και η ομάδα του υποβιβάστηκε με κύριο χαρακτηριστικό ότι είχε μία εύστοχη προσπάθεια σε πέντε ενέργειες για γκολ. Αγωνίστηκε σε 28 παιχνίδια τη φετινή σεζόν εκ των οποίων τα 26 ως βασικός. Μόνο του μειονέκτημα ότι είναι ευάλωτος στις λάθος πάσες (φέτος έκανε 142).
Η μεταγραφή του Σίμιτς κόστισε περίπου 800.000 ευρώ και το συμβόλαιό του είναι υπογεγραμμένο, όπως αναφέραμε εδώ και ένα μήνα.
Στο μεταξύ ο μεγάλος μεταγρφικός στόχος της φετινής περιόδου για την ΑΕΛ είναι ο διεθνής Ουκρανός Αλεξάντερ Κοσίριν, που αγωνίζεται στην Τσερνομόρες της Οδησσού και πρόκειται για παίκτη ηλικίας 32 χρόνων (γεννήθηκε στις 18 Ιουνίου 1977) έχει ύψος 1.85 και μέχρι τώρα στο ουκρανικό πρωτάθλημα σε 23 παιχνίδια έχει βάλει δέκα γκολ αλλά η ομάδα του είναι στη 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο Κοσίριν που το site transfermarket ανεβάζει την αξία του σε ποσό άνω των 2.500.000 ευρώ γεννήθηκε στη Ζαπορίτζια και στην τοπική Τορπέντο ξεκίνησε την καριέρα του για να φορέσει την περίοδο 1997-2000 τη φανέλα της Ντιναμό Κιέβου. Στη συνέχεια πήγε στην Μακαμπί Τελ Αβίβ και μετά στη ΤΣΣΚΑ Κιέβου (17 αγώνες 2 τέρματα), την Άρσεναλ Κιέβου (15 αγώνες, 2 γκολ) για να κάνει μετά μια εντυπωσιακή καριέρα. Συγκεκριμένα φόρεσε τη φανέλα της Τσερνομόρετς Οδησσού, όπου σε τρία χρόνια σε 86 παιχνίδια πέτυχε 44 τέρματα και κατόπιν κατέληξε αντί του ποσού των 712.000 ευρώ στη Μέταλουργκ Ντόνετσκ, όπου αγωνίστηκε άλλα τρία χρόνια πετυχαίνοντας 28 τέρματα σε 61 αγώνες.
Κατόπιν επέστρεψε στην Τσερνομόρετς, όπου αγωνίζεται μέχρι σήμερα και με την οποία έχει διετές συμβόλαιο. Ο Κοσίριν είναι διεθνής επτά φορές με την εθνική ανδρών της Ουκρανίας και έξι φορές με την εθνική της Ουκρανίας κάτω των 21 ετών.
Επειδή θα δαπανηθούν πολλά χρήματα για την απόκτησή του μια και ο παίκτης έχει διετές συμβόλαιο με την ομάδα του, η ΑΕΛ θέλει να έχει πλήρη αντίληψη των ικανοτήτων του ποδοσφαιριστή γι’ αυτό ο σκάουτερ της ομάδας ταξίδεψε μέχρι το Κίεβο και τον είδε αγωνιζόμενο στο παιχνίδι Ντιναμό Κιέβου-Τσερνομόρετς 3-1 ενώ θα πάει να τον δει και σ’ ένα εντός έδρας παιχνίδι.
Ο Κοτσοβός ενημέρωσε τον τεχνικό Μαρίνο Ουζουνίδη και τον πρόεδρο Κωστή Πηλαδάκη ότι πρόκειται για ένα παίκτη που παίζει μέσα στη μεγάλη περιοχή περισσότερο από τον Ζουράφσκι και γι’ αυτό για να αξιοποιηθεί χρειάζεται καλούς πλάγιους και δύο τέτοιοι είναι ο Σίμιτς που αποκτήθηκε και ο Γιαννακόπουλος που ανήκει ήδη στην ομάδα. Υπάρχει και ο Γκουέλα καθώς ο Φακούντο Πάρα έχει λίγες πιθανότητες παραμονής μετά την απόκτηση του Σίμιτς. Δεν θα ανανεωθεί πιθανότατα ο δανεισμός του από την Τσακαρίτα. Επίσης και η παραμονή του Ζουράφσκι που έδειξε να δικαιώνεται στο δεύτερο γύρο όταν είπε στα μισά του πρωταθλήματος ότι χρειάζεται ένα παίκτη για να του δίνει καλές πάσες (βρέθηκε ο Μετίν ενώ υπήρχε πέρυσι και ο Κλέιτον) για να μπορέσει να πετύχει τέρματα και τελικά πλησιάζει τα δέκα γκολ (ήδη με τα επίσημα στατιστικά της Σούπερ Λίγκα έφθασε τα εννέα).
ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΒΕΝΕΤΙΔΗΣ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΑΡΟΣ
Στο μεταξύ ο πρόεδρος της ομάδας Κωστής Πηλαδάκης τελείωσε προχθές τις ανανεώσεις συμβολαίων του Στέλιου Βενετίδη και του Παναγιώτη Κατσιαρού. Οι δύο παίκτες συμφώνησαν αλλά δεν υπέγραψαν ακόμα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία είναι για δύο χρόνια. Και μάλιστα προχθές το βράδυ σε ραντεβού που είχαν ο τεχνικός της ΑΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης έλεγε στον πρόεδρο Κωστή Πηλαδάκη ότι η δύναμη της ομάδας είναι η αριστερή πλευρά και δεν είναι δυνατόν να χαλάσει αυτή η πλευρά και γι’ αυτό οι ανανεώσεις συμβολαίων πρέπει να ξεκινήσουν από τους συγκεκριμένους παίκτες.
ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟΥ ΦΩΤΑΚΗ
Στο μεταξύ πρόταση ανανέωσης συμβολαίου έχει κατατεθεί και στον Γιώργο Φωτάκη αλλά ο παίκτης ακόμα δεν έχει απαντήσει κάτι που δείχνει ότι υπάρχουν δυσκολίες στην παραμονή του και το πιο πιθανό είναι να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ. Τέλος για τον Κοτσόλη οι πιθανότητες να παραμείνει είναι αυξημένες (οι συζητήσεις συνεχίζονται).
ΤΕΛΟΣ Ο ΙΛΙΤΣ
Παρελθόν θα πρέπει να θεωρείται από την ΑΕΛ ο Σέρβος Σάσα Ίλιτς που η παραμονή τους την ομάδα θα κοστίσει αρκετά χρήματα. Στο μεταξύ η ΑΕΛ βρίσκεται σε αναζήτηση δεξί μπακ.
Βρέθηκε ένας νεαρός που ικανοποιεί την τεχνική ηγεσία αλλά ίσως προχωρήσει η ομάδα σε πιο ηχηρή μεταγραφή, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι ο Γερμανός Κρίστιαν Βέμπερ θα αποτελέσει παρελθόν από την ΑΕΛ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass