ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ Ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ

Πάρα αντί Ζουράφσκι...

* ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΤΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΧΑΦ Ο ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ * ΠΟΛΛΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2009 1:53 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:24
Ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια για την κατάκτηση της πέμπτης θέσης στο φετινό πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα(οδηγεί στα πλέι οφ) δίνει αύριο η Α.Ε.Λ. στο γήπεδο Αλκαζάρ με αντίπαλο τον Άρη (4.45 μ.μ.), στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής, καθώς με νίκη η λαρισινή ομάδα γίνεται ακλόνητο φαβορί για την επίτευξη του φετινού της στόχου που είναι έξοδος στην Ευρώπη.
Η λαρισινή ομάδα βρίσκεται σε θέση... οδηγού για τη συγκεκριμένη θέση με βασικό διώκτη τους Θεσσαλονικείς και μία νίκη θα σημάνει πολλά ενώ ακόμα και με ισοπαλία παραμένει ακλόνητο φαβορί.
Το ευχάριστο ενόψει της αυριανής αναμέτρησης είναι ότι ο τεχνικός της ομάδας Μαρίνος Ουζουνίδης θα έχει σχεδόν όλους τους παίκτες στη διάθεσή του με μοναδική αμφίβολη τη συμμετοχή του Πολωνού Μάτσεϊ Ζουράφσκι που έχει προσβληθεί από ίωση. Αν μετάσχει στη σημερινή προπόνηση τότε θα είναι στην αποστολή για τον αυριανό αγώνα.
ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ Η ΟΜΑΔΑ
Ο Ουζουνίδης στη χθεσινή προπόνηση φρόντισε να κρύψει επιμελώς την τακτική αλλά και το σχήμα που θα έχουν οι «βυσσινί» στον αυριανό αγώνα προκειμένου να αιφνιδιάσει τον Άρη. Για το λόγο αυτό δοκίμασε σε πολλές θέσεις διαφορετικούς παίκτες κάτι που κάνει πολλούς να αμφιβάλουν αν θα είναι στη βασική ενδεκάδα ή όχι. Μην ξεχνάμε ότι τώρα υπάρχουν αρκετές επιλογές και παίκτες που στην αρχή ήταν στην ενδεκάδα (και πρόσφεραν πολλά για να είναι η ομάδα στην 5η θέση) τώρα μπορεί να μείνουν και εκτός αποστολής.
Στην τακτική το βασικό ζητούμενο είναι αν θα παίξει ένα αμυντικό χαφ ή δύο και ανάλογα αν ο Ουζουνίδης θέλει αμυντική τακτική (τότε θα αγωνιστεί με 4-2-3-1, κάτι που εφάρμοσε στα παιχνίδια εκτός έδρας με Ο.Φ.Η. και Πανθρακικό) ή επιθετική (θα αγωνιστεί με 4-1-4-1 όπως στο παιχνίδι με την Α.Ε.Κ.).
Σίγουρα κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Στέφανος Κοτσόλης, στη δεξιά πλευρά της άμυνας θα είναι ο Μπουκουβάλας ή ο Βέμπερ (περισσότερες πιθανότητες ο πρώτος), σέντερ μπακ είναι άγνωστο αν ο Ουζουνίδης προτιμήσει το έμπειρο δίδυμο των Νταμπίζα - Κώτσιου ή βάλει τον Ααράμπ, που είναι από τις αποκαλύψεις του πρωταθλήματος, ενώ από αριστερά θα αγωνιστεί ο Βενετίδης.
Στη μεσαία γραμμή σίγουρο θεωρείται ότι θα αγωνιστεί ο Κυριακίδης ως αμυντικό χαφ (επειδή οι επιθετικοί του Άρη είναι κοντοί και γρήγοροι) και στα πλάγια ο Γιαννακόπουλος με τον Γκουέλα που θα αλλάζουν διαρκώς θέσεις. Ο Ουζουνίδης δοκίμασε από κει και πέρα χθες τον Σαρμιέντο ως αμυντικό χαφ, τον Φωτάκη πιο μπροστά και για μικρό διάστημα στον Ιγγλέσιας, που μάλλον δεν θα ξεκινήσει. Αυτόν που για αρκετή ώρα έδειξε να εμπιστεύεται ο προπονητής είναι ο Σέρβο Σάσα Ίλιτς που στην Κομοτηνή στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό ήταν πολύ καλός. Πρόβλεψη είναι ότι θα παίξει ο Ίλιτς και μάλλον ένας εκ των Σαρμιέντο ή Φωτάκη.
Στην επίθεση με δεδομένο το πρόβλημα της ίωσης του Ζουράφσκι, στη χθεσινή προπόνηση χρησιμοποιήθηκε ο Πάρα (με δικό του γκολ κέρδισε η Α.Ε.Λ. πέρυσι τον Άρη με 1-0 στο Αλκαζάρ).
Σήμερα θα γίνει προπόνηση στις 4 μ.μ. στις εγκαταστάσεις των Δένδρων και ακολούθως ο Ουζουνίδης θα ανακοινώσει την αποστολή που θα καταλύσει σε ξενοδοχείο.
ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, όπου ο Π.Α.Ο.Κ. θα φιλοξενήσει τον Ηρακλή και η αναμέτρηση της Λάρισας με τον Άρη, ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα.
Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος θέλουν τη νίκη για να παραμείνουν στη δεύτερη θέση -που επί της ουσίας έχει σημασία γοήτρου- και είναι το φαβορί απέναντι στην ομάδα του «Γηραιού» που βαθμολογικά είναι αδιάφορη. Παράλληλα, ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός, δοκιμάζεται στο Ηράκλειο με αντίπαλο τον Εργοτέλη. Οι Κρήτες θέλουν βαθμούς για να απομακρυνθούν το ταχύτερο δυνατό από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ οι πρωταθλητές καλούνται να ξεπεράσουν το ψυχολογικό σοκ από την εντός έδρας ήττα με 3-1 που γνώρισαν από τη Σεντ Ετιέν για το κύπελλο UEFA. Επίσης, ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον Πανιώνιο και είναι πιο κοντά στην νίκη, ενώ η Ξάνθη θα επιδιώξει να πάρει τους τρεις βαθμούς υποδεχόμενη τον Ο.Φ.Η. που είναι στη ζώνη υποβιβασμού, προκειμένου να διατηρήσει τις ελπίδες της για τα πλέι οφ.
Τέλος, ο Πανσερραϊκός υποδέχεται τον Λεβαδειακό και παίζει ένα από τα τελευταία χαρτιά του για την παραμονή, ενώ η Α.Ε.Κ. φιλοξενείται από τον Αστέρα Τρίπολης σε μία ανοικτή αναμέτρηση, όπως είναι και ο αγώνας του ουραγού Θρασύβουλου με τον Πανθρακικό, που αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης.
Το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:
ΣΗΜΕΡΑ
16:45 Ξάνθη-Ο.Φ.Η. ΝΕΤ
19:00 Παναθηναϊκός-Πανιώνιος ΝΕΤ
19:00 Π.Α.Ο.Κ.-Ηρακλής NOVA
ΑΥΡΙΟ
15:00 Πανσερραϊκός-Λεβαδειακός
16:45 Θρασύβουλος-Πανθρακικός NOVA
16:45 Λάρισα-Άρης ALPHA
19:00 Αστέρας Τρίπολης-Α.Ε.Κ. ΝΕΤ
19:00 Εργοτέλης-Ολυμπιακός NOVA
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ολυμπιακός           38-9    57
2. Π.Α.Ο.Κ.     27-12 43
3. Παναθηναϊκός        39-15 43
4. Α.Ε.Κ.         26-18 38
5. Λάρισα       28-20 34
6. Άρης           17-20 31
7. Πανιώνιος 26-26 29
8. Ξάνθη         17-13 28
9. Ηρακλής     16-20 26
10. Πανθρακικός       12-24 25
11. Αστέρας Τρ.        23-21 25
12. Εργοτέλης           21-31 24
13. Λεβαδειακός       17-27 22
14. ΟΦΗ         24-37 18
15. Πανσερραϊκός     12-30 18
16. Θρασύβουλος     17-36 13
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass