ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΑΕΛ ΣΤΟ ΑΔΕΙΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΜΥΡΝΗΣ

Μπαμ μπαμ και... κάτω

*Η λαρισινή ομάδα έχασε πέναλτι και έπαιξε για 40 λεπτά με παίκτη παραπάνω *Πρόωρο τέλος στα όνειρα της ανόδου αφού κέρδισαν ΑΕΚ και Ηρακλής

Δημοσίευση: 05 Μαϊ 2015 13:20 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:43

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας, Χρ. Αρχοντούλης

Φωτ.: Λεων. Τζέκας

 

Μπαμ μπαμ στο 49΄ και κάτω η ΑΕΛ  καθώς ο Βραζιλιάνος παίκτης του Απόλλωνα (Μπαμ Μπαμ) εκμεταλλευόμενος την ωραία πάσα του… έξυπνου Λαγού πέτυχε το τέρμα που έκρινε τη συνάντηση ΑΕΛ-Απόλλωνα Σμύρνης 0-1 και ουσιαστικά έθεσε τέλος στις όποιες ελπίδες είχε η λαρισινή ομάδα για άνοδο στη Σούπερ Λίγκα αφού την ίδια ώρα κέρδιζαν τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Ηρακλής.

Η ΑΕΛ δυστυχώς δεν άξιζε να ανέβει κατηγορία με βάση την εικόνα που είχε την κανονική αγωνιστική περίοδο αλλά χθες δεν άξιζε και να χάσει(αλλά ούτε και να κερδίσει…) καθώς οι αντίπαλοί της έκαναν ουσιαστικά δυο ευκαιρίες(η πρώτη ήταν το γκολ και η δεύτερη προς το τέλος του αγώνα) αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ούτε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Μπόγιοβιτς και απέκρουσε ο Ταίρης(17 ) ούτε το γεγονός ότι ο αντίπαλός της έπαιζε από το 54΄ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Φαρινόλα.

Χθες η ΑΕΛ ήταν καλή μόνο στο ξεκίνημα γιατί από κει και πέρα ο Απόλλωνας Σμύρνης είχε πολύ καλή διαχείριση του παιχνιδιού ειδικά όταν έμεινε με δέκα παίκτες και μέχρι το 85΄ γιατί από κει και πέρα οι φιλοξενούμενοι τα είχαν λίγο χαμένα αλλά δεν μπόρεσαν οι «βυσσινί» να το εκμεταλλευτούν.

Η ουσία είναι ότι στο άδειο από κόσμο Αλκαζάρ η ΑΕΛ  δεν είχε το πάθος που περιμέναμε παρότι γνώριζε ότι μόνο με νίκη θα  μπορούσε να ελπίζει για άνοδο.

Η απογοήτευση του κόσμου ήταν μεγάλη που στο τέλος δεν είχε ούτε το κουράγιο να αποδοκιμάσει, απλά έφυγε για μια ακόμα φορά με σκυμμένο το κεφάλι από το Αλκαζάρ.

Από δω και πέρα η ομάδα μπορεί να σχεδιάσει τη νέα χρονιά , να δούνε οι διοικητικοί τα λάθη τους και να μην κάνουν τα ίδια την ερχόμενη περίοδο.

Άλλωστε απομένουν ακόμα οκτώ παιχνίδια που μπορεί ο καθένας να αξιολογήσει κατά τον καλύτερο τρόπο το έμψυχο δυναμικό της ομάδας.

 Ο Απόλλωνας  Σμύρνης τα έδωσε όλα είτε γιατί ο Βοσνιάδης ήθελε να πάρει μια προσωπική ρεβάνς για την απόλυσή του από την ΑΕΛ στην αρχή της περιόδου είτε γιατί θέλει να τελειώσει την αγνωστική περίοδο με ψηλά το κεφάλι.

Έχει αξιόλογους παίκτες όπως τον Λαγό, το Φαρινόλα και τον Κοτσώνη που ειδικά στο ψηλό παιχνίδι ήταν απροσπέλαστος.    

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Σούλης Παπαδόπουλος ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-3-3 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Πατσογεώργο, στην άμυνα τους Καρανίκα(δεξιά), Σαρακατσάνο, Δεληζήση(σέντερ μπακ), Κοντοδήμο (αριστερά) στη μεσαία γραμμή τους Νεμπεγλέρα και Μπανούση στα αμυντικά χαφ και λίγο πιο μπροστά τον Πινδώνη ενώ στην επίθεση τους Σερτζίνιο και Ενγκεσάν στα πλάγια και στην κορυφή τον Μπόγιοβιτς.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία με τον Αγκούλο αλλά η ΑΕΛ ήταν αυτή που απείλησε να κάνει το 1-0. Ο Ενγκεσάν στο 17΄ κέρδισε πέναλτι αλλά ο Ταίρης νίκησε τον Μπόγιοβιτς.

Στη συνέχεια η ΑΕΛ προσπαθούσε να βρει τρόπο να διασπάσει την άμυνα του Απόλλωνα Σμύρνης που όμως είχε πολύ καλή διαχείριση και «πάγωνε» το παιχνίδι πολύ έξυπνα χτυπώντας στην κόντρα επίθεση. Μάλιστα στο πρώτο μέρος ο Απόλλωνας είχε και μεγαλύτερη κατοχή μπάλας(52%).

Η αρχή του δευτέρου μέρους «πάγωσε» τους «βυσσινί» καθώς ο Λαγός  τροφοδότησε με μια μπαλιά εκπληκτική τον Μπαμ Μπαμ και ο τελευταίος έκανε το 0-1.

Στο 56 αποβάλλεται ο Φαρινόλα και η ΑΕΛ άρχισε να πιέζει αλλά ο Κοτσώνης έκανε θαύματα στην άμυνα .

Ο Παπαδόπουλος κάνει την ομάδα πιο επιθετική βάζοντας διαδοχικά Πίντο(πήρε τη θέση του Καρανίκα και έγινε δεξί μπακ ο Νεμπεγλέρας), Γιάντση, Ελιομάρ.

Η πίεση γίνεται ασφυκτική από τη  λαρισινή ομάδα αλλά στο 84΄ ο Ανγκούλο χάνει μοναδική ευκαιρία για το 0-2.

Στα τελευταία λεπτά η μπάλα ήταν διαρκώς στα καρέ του Απόλλωνα αλλά δυστυχώς οι παίκτες της ΑΕΛ δεν μπόρεσαν να πάρουν ούτε ένα βαθμό.

Πρώτη ήττα στα πλέι οφ, 4η θέση και δέκα βαθμούς πίσω από ΑΕΚ και Ηρακλή.

ΦΑΣΕΙΣ.. ΓΚΟΛ

3΄: Σέντρα από δεξιά του Μπαμ Μπαμ και ο Ανγκούλο πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Πατσογεώργου.

17΄:Ο Ενγκεσάν ανατρέπεται από τον Βασιλαντωνόπουλο μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Το εκτελεί ο Μπόγιοβιτς και αποκρούει ο Ταίρης και στη συνέχεια σε κόρνερ ο Γκόλιας.

25΄: Εκτέλεση φάουλ από τον Μπα Μπάμ στην αγκαλιά του Πατσογεώργου.

32΄: Σέντρα από δεξιά του Ενγκεσάν μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Ταίρης προ του Σερτζίνιο.

49΄: Μπαλιά του Λαγού στον Μπα Μπάμ που βγαίνει τετ-α-τετ με τον Πατσογεώργο και κάνει το 0-1.

63΄: Σέντρα σουτ του Νεμπεγλέρα αποκρούει ο Ταίρης με τη βοήθεια του δοκαριού.

66΄: Σέντρα από δεξιά του Νεμπεγλέρα, κεφαλιά του Μπόγιοβιτς από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

69΄: Ο Πίντο κάνει σέντρα από δεξιά, ο Σερτζίνιο μόνος στη μεγάλη περιοχή σουτάρει μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ταίρη.

77΄: Εκτέλεση φάουλ του Γκόλια ο Κοτσώνης πιάνει κεφαλιά αλλά η μπάλα φεύγει πλάγια.

84΄: Ο Αγκούλο μετά από μεταβίβαση του Τζιώρα βγαίνει μόνος προ του Πατσογεώργου αλλά αποκρούει ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ.

89΄:Εκτέλεση κόρνερ από τον Ελιομάρ ο Ενγκεσάν πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

90΄: Κόρνερ του Ελιομπάρ ο Τζιώρας λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

90΄+1: Σουτ του Ελιομάρ αποκρούει ο Ταίρης σε κόρνερ.

90΄+2 Σουτ του Πινδώνη από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα καταλήγει υπερβολικά άουτ.

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

Από την ΑΕΛ κορυφαίος  ο Ενγκεσάν. Από κει και πέρα ο Πατσογεώργος είχε τρακ στο ξεκίνημα αλλά μετά συνήλθε, ο Κοντοδήμος με τον Καρανίκα δεν είχαν επιθετικό πνεύμα ενώ ο Σαρακατσάνος με τον Δεληζήση προδόθηκαν στην πάσα του Λαγού στο γκολ που πέτυχε ο Μπαμ Μπαμ. Ο Νεμπεγλέρας πολύ καλός για μια ακόμα φορά ενώ ο Μπανούσης και ο Πινδώνης κινήθηκαν στη μετριότητα. Λίγα πράγματα ο Σερτζίνο ενώ ο Μπόγιοβιτς έδειξε επηρεασμένος από την απώλεια του πέναλτι. Ο Πίντο μαχητής και φάνηκε όπως και ο Εκλιομάρ παρότι έπαιξε λίγο. Ο Γιάντσης δεν συνέχισε να έχει την τύχη του σκόρερ.

Από τον Απόλλωνα Σμύρνης καλύτεροι οι: Ταίρης, Κοτσώνης, Λαγός, Ηρακλής(όσο έπαιξε) και Μπάμ μπαμ.   

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος(Δωδεκανήσου) τα πήγε περίφημα και αν κάποιος έχει παράπονο  αυτός πρέπει να είναι ο Απόλλωνας Σμύρνης που διαμαρτυρήθηκε για αυστηρή δεύτερη κίτρινη κάρτα(μετατράπηκε σε κόκκινη) στον Φαρινόλα.

Σωστοί στις υποδείξεις οι δυο βοηθοί Καραϊσαρίδης (Πιερίας), Καμπούρης (Εύβοιας)

Κίτρινες κάρτες είδαν οι:  Καρανίκας, Φαρινόλα(δύο),  Κύργιας,  Μπαμ Μπάμ

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ: Πατσογεώργος, Καρανίκας (60’ Πίντο), Σαρακατσάνος, Δεληζήσης, Κοντοδήμος, Νεμπεγλέρας, Μπανούσης (83’ Ελιομάρ), Πινδώνης, Μπόγιοβιτς (71’ Γιάντσης), Σερτζίνιο, Ενγκενσάν.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ. : Ταϊρης, Βασιλαντωνόπουλος, Γκόλιας, Κύργιας, Κοτσώνης, Ψιάνος, Μπαμ Μπάμ (76’ Σουάνης), Λαγός (71’ Τζιώρας), Φαρινόλα, Ανγκούλο, Άρσιτς (63’ Ηρακλής).

 

 

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Β΄ Εθνικής, μαζί με τη βαθμολογία και το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής.

Αναλυτικά η 2η αγωνιστική

Ολυμπιακός Βόλου-Ηρακλής       0-1

ΑΕΛ-Απόλλων Σμύρνης     0-1

ΑΕΚ-Παναχαϊκή       3-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ηρακλής   13

2. ΑΕΚ            13

3. Απόλλων Σμύρνης         4

4. ΑΕΛ            3

5. Ολυμπιακός Βόλου        1

6. Παναχαϊκή           0

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

19:00 Ολυμπιακός Βόλου – ΑΕΛ OTE Sport

19:00 ΑΕΚ – Απόλλων Σμύρνης OTE Sport

19:00 Ηρακλής – Παναχαϊκή OTE Sport

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass