Η ΑΕΛ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ «ΘΥΜΙΖΕΙ» ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΝΙΚΕΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΕΚ

4-1-4-1 σήμερα ο Ουζουνίδης

«ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ» ΘΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ, ΚΑΙ «ΛΑΒΑ» ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2009 22:48 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:20
Με ένα σύστημα 4-1-4-1 που θυμίζει τις δύο μεγάλες νίκες με το ευρύ 4-1 που πέτυχε η ΑΕΛ επί του σημερινού αντιπάλου, της ΑΕΚ (4.45 μ.μ. ALPHA) τις αγωνιστικές περιόδους 1983 και 1985 θα αγωνιστεί η λαρισινή ομάδα και ίσως είναι το καλύτερο μήνυμα που στέλνει ο τεχνικός των «βυσσινί» Μαρίνος Ουζουνίδης προς τους αντιπάλους. Και αναφερόμαστε στο πάθος που θα έχει για νίκη η ΑΕΛ κόντρα στην αθηναϊκή ομάδα καθώς με «τρίποντο» η πέμπτη θέση του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα που οδηγεί στα πλέι οφ (μέχρι και κάποιες ελπίδες για Τσάμπιονς Λιγκ θα υπάρχουν!) θα είναι πολύ κοντά αρκεί βέβαια να μη χαθεί βαθμός στο Αλκαζάρ και στα υπόλοιπα παιχνίδια μέχρι το τέλος της σεζόν.
Ο Ουζουνίδης λοιπόν όπως έδειξε στις τελευταίες προπονήσεις θα παρατάξει την ομάδα με μία τακτική 4-1-4-1, που θα εφαρμόσει για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν (δείγμα ότι δεν εφησυχάζει ακόμα και όταν οι «βυσσινί» κάνουν μεγάλες νίκες όπως αυτή της περασμένης αγωνιστικής στην Κρήτη επί του ΟΦΗ με 2-1) και ελπίζει να οδηγήσει την ομάδα (που είναι αήττητη εννέα αγωνιστικές) στη δεύτερη συνεχόμενη νίκη.
Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Κοτσόλης, στην άμυνα θα παίξουν ο Μπουκουβάλας δεξιά (για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική στο βασικό σχήμα), σέντερ μπακ θα είναι Κώτσιος και Ααράμπ, ενώ στην αριστερή πλευρά για μια ακόμα αγωνιστική θα είναι ο Κατσιαρός.
Σαν αμυντικός χαφ θα αγωνιστεί ο Ιγγλέσιας με σαφή εντολή να μαρκάρει τον Μαϊστόροβιτς όταν προωθείται στις «στημένες» φάσεις, ενώ στην ίδια ευθεία πιο μπροστά θα είναι ο Γιαννακόπουλος από δεξιά που πολλές φορές θα συγκλίνει προς το κέντρο και θα προωθείται σε εκτελέσεις φάουλ ή κόρνερ, πιο μέσα ο Σαρμιέντο που επανέρχεται στην αρχική ενδεκάδα, ο Φωτάκης που είναι από τους καλύτερους παίκτες της φετινής σεζόν (και αν είχε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα θα μιλούσαμε για ένα εκ των κορυφαίων του πρωταθλήματος) και αριστερά ο Βενετίδης που πλέον δείχνει ότι μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε θέση στην αριστερή πλευρά.           
Στην επίθεση θα αγωνιστεί ο Πολωνός Ματσέι Ζουράφσκι που ο αγώνας με την ΑΕΚ στο Αλκαζάρ θα του θυμίζει το περσινό του ντεμπούτο στο ελληνικό πρωτάθλημα αφού πέρυσι τέτοια μέρα με δικό του γκολ η ΑΕΛ είχε κερδίσει την αθηναϊκή ομάδα με 1-0 (μακάρι να το κάνει και φέτος).
Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό, παρά τις απουσίες των τραυματιών Νταμπίζα, Τσίγκα (ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα στον αχίλλειο τένοντα του αριστερού ποδιού) και Μετίν, και υπάρχει στους παίκτες πίστη για νίκη. Μάλιστα κάποιοι στα αποδυτήρια προχθές έλεγαν να ετοιμαστεί ο πρόεδρος για πριμ...        
Εκτός από τους έντεκα που αναφέραμε, στην αποστολή που ανακοίνωσε ο τεχνικός Μαρίνος Ουζουνίδης, μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης, συμπεριελήφθησαν και οι: Βράνιτς, Φεράρι, Βέμπερ, Γκουέλα (δείχνει να βρίσκει το ρυθμό του και μάλλον θα παίξει ένα ημίχρονο), Κυριακίδης (έχει πιθανότητες για μια θέση στην ενδεκάδα μια και κάνει πολύ καλό πρωτάθλημα), Κυριάκος, Ίλιτς (παίζει λίγο αλλά μέχρι τώρα δείχνει μεγάλη αποτελεσματικότητα στην τελική πάσα), Πάρα (είναι πρώτος σκόρερ στην ομάδα, μέσα στη μεγάλη περιοχή είναι πολύ καλός αλλά υστερεί εκτός αυτής.
ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ
Το γήπεδο αναμένεται σήμερα να είναι γεμάτο και τα 9.850 εισιτήρια που εξέδωσε η λαρισινή ομάδα μπορεί να εξαντληθούν για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν μια και η ζήτηση χθες ήταν πολύ μεγάλη, αφού όλοι οι Λαρισαίοι φίλαθλοι θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα και το Αλκαζάρ θα μοιάζει «ηφαίστειο» με τον κόσμο να είναι η «λάβα» που θα... «κάψει» την ΑΕΚ και θα δώσει τους τρεις βαθμούς της νίκης στην ΑΕΛ.
Αυτό που ζήτησε ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Κωστής Πηλαδάκης, που βρέθηκε σε εκδηλώσεις φιλάθλων (Σ.Φ. Αλκαζάρ και «Βυσσινόσκυλα») είναι να υπάρχει υποδειγματική συμπεριφορά και να δείξουν ότι το Αλκαζάρ έχει ποδοσφαιρικό πολιτισμό.
Η ΑΕΚ
Το 4-3-1-2 φαίνεται να είναι το σύστημα που έχει επιλέξει ο προπονητής της ΑΕΚ Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Σεμπαστιάν Σάχα θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια με τον Πλιάτσικα στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Γεωργέα στα αριστερά (αντί του Χουαφράν). Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αλλάξει όψη μετά από πολύ μεγάλο διάστημα με τον Μαϊστόροβιτς να έχει ως παρτενέρ τον Άλβε.
Στη μεσαία γραμμή η τριάδα των αμυντικών χαφ δεν αλλάζει με τους Καφφέ, Ενσαλίβα, Πελετιέρι, να έχουν δέσει αρμονικά και τον Νάτσο Σκόκο μπροστά τους σε ρόλο οργανωτή. Τέλος, στην επίθεση θα παίξουν ο Τζεμπούρ με τον Μπλάνκο.
Στο μυαλό του Μπάγεβιτς υπάρχει ακόμα ένα σενάριο το οποίο δοκίμασε και στην προπόνηση με τον Αλεξόπουλο στη θέση του Κυργιάκου και τον Άλβες σε ρόλο ακραίου αμυντικού. Σε αυτή την περίπτωση εκτός ενδεκάδας θα μείνει ο Βασίλης Πλιάτσικας.
Στην αποστολή που έφθασε χθες οδικώς στη Λάρισα βρίσκονται οι εξής παίκτες: Σάχα, Μάχο, Ζεράλδο Άλβες, Μαϊστόροβιτς, Καφφές, Αλεξόπουλος, Γκέντσογλου, Ταχτσίδης, Ενσαλίβα, Μαντούκα, Κουτρομάνος, Πλιάτσικας, Πελετιέρι, Γεωργέας, Παυλής, Εντίνιο, Τζεμπούρ, Μπλάνκο, Σκόκο.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Διαιτητής του σημερινού αγώνα θα είναι ο Σπάθας Η. (Πειραιά) με βοηθούς τους Δάλλα Κ. (Ηπείρου), Τρύφωνα Σ. (Κέρκυρας). Τέταρτος διαιτητής ο Πολατιάν Λ. (Πέλλας) και παρατηρητής διαιτησίας ο Μιντιούρης Ν. (Σερρών).
Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ
Μία νίκη παραπάνω έχει η ΑΕΚ στα παιχνίδια που έχουν γίνει μεταξύ ΑΕΛ-ΑΕΚ στο Αλκαζάρ καθώς η λαρισινή ομάδα έχει δέκα νίκες, η ΑΕΚ έντεκα ενώ δύο παιχνίδια έχουν τελειώσει ισόπαλα.
Αναλυτικά
Νίκες ΑΕΛ
(09-02-2008) Λάρισα - ΑΕΚ 1-0
(17-12-1995) Λάρισα - ΑΕΚ 1-0
(01-10-1989) Λάρισα - ΑΕΚ 1-0
(06-03-1988) Λάρισα - ΑΕΚ 2-0
(02-03-1986) Λάρισα - ΑΕΚ 2-0
(20-01-1985) Λάρισα - ΑΕΚ 4-1
(06-05-1984) Λάρισα - ΑΕΚ 2-0
(10-04-1983) Λάρισα - ΑΕΚ 4-1
(29-03-1981) Λάρισα - ΑΕΚ 2-1
(30-12-1973) Λάρισα - ΑΕΚ 2-1
Ήττες ΑΕΛ
(11-03-2007) Λάρισα - ΑΕΚ 0-1
(25-09-2005) Λάρισα - ΑΕΚ 0-1
(07-03-1993) Λάρισα - ΑΕΚ 0-1
(03-11-1991) Λάρισα - ΑΕΚ 0-2
(11-11-1990) Λάρισα - ΑΕΚ 1-2
(04-12-1988) Λάρισα - ΑΕΚ 0-1
(24-11-1986) Λάρισα - ΑΕΚ 0-1
(11-04-1982) Λάρισα - ΑΕΚ 1-2
(04-05-1980) Λάρισα - ΑΕΚ 1-3
(20-05-1979) Λάρισα - ΑΕΚ 0-1
(16-02-1975) Λάρισα - ΑΕΚ 0-2
Ισοπαλίες
(11-12-1994) Λάρισα - ΑΕΚ 0-0
(05-09-1993) Λάρισα - ΑΕΚ 0-0
 
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΦΙΛΑΘΛΩΝ MONSTERS
Προσυγκέντρωση με πορεία-διαμαρτυρίας
Ο σύνδεσμος φιλάθλων ΑΕΛ MONSTERS θα πραγματοποιήσει σήμερα το μεσημέρι πριν τον αγώνα ΑΕΛ-ΑΕΚ προσυγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία με πορεία-διαμαρτυρία για τον νέο αθλητικό νόμο που απαγορεύει την αναστολή σε «γηπεδικά» αδικήματα. Η σχετική ανακοίνωση των MONSTERS:
"Ο σύνδεσμος ενημερώνει τα μέλη του και τον φίλαθλο κόσμο της Λάρισας ότι την Κυριακή το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί πορεία για το γήπεδο. Η συγκέντρωση θα γίνει στις δύο το μεσημέρι στον χώρο της κεντρικής πλατείας μπροστά από το δικαστικό μέγαρο.
Επισημαίνουμε πως η πορεία εκτός από τον πανηγυρικό της χαρακτήρα θα αποτελεί ταυτόχρονα και μια έντονη διαμαρτυρία για τον απολυταρχικό, αντισυνταγματικό νέο αθλητικό νόμο που έχει αφαιρέσει το δικαίωμα της δυνατότητας αναστολής στις ποινές για τέτοιου είδους αδικήματα. Θεωρούμε την παρουσία κάθε φιλάθλου που σέβεται το θεσμό της δημοκρατίας απαραίτητη. Εμείς ποτέ δεν απαιτήσαμε την ατιμωρησία, ζητάμε ανοιχτό διάλογο σε συγκεκριμένες προτάσεις και φυσικά ίση μεταχείριση στα δικαστήρια για όλους τους πολίτες κόντρα στον κοινωνικό ρατσισμό που σκανδαλωδώς και σιωπηρά συντηρεί και προωθεί η Πολιτεία με το νόμο αυτό».
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass