ΔΗΛΩΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΙΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:

Θέλω να τιμήσω τη βαριά φανέλα της ΑΕΛ

* ΕΧΩ ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ * ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΣΤΗ ΧΑΛ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΡΧΟΜΟΥΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ * ΕΙΜΑΙ 100% ΕΤΟΙΜΟΣ

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2009 2:22 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:15
Απλός, χαμογελαστός και πολύ ευδιάθετος, ήρθε χθες το βράδυ στη θεσσαλική πρωτεύουσα ο Στέλιος Γιανακόπουλος, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για 1,5 χρόνο με την ΑΕΛ.
Τον πρωταθλητή Ευρώπης με την Εθνική Ελλάδος υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα 50 περίπου φίλαθλοι στο ξενοδοχείο «Ιμπέριαλ» και εκείνος παρά το κοπιαστικό ταξίδι των πέντε ωρών περίπου από την Αθήνα λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων, φωτογραφήθηκε μαζί τους και φόρεσε στον λαιμό του, ένα κασκόλ της «βασίλισσας» του θεσσαλικού κάμπου.
Οι φίλοι της λαρισινής ομάδας τού ζήτησαν να δώσει τον καλύτερό του εαυτό και να τη βοηθήσει για να βγει στην Ευρώπη και εκείνος τους απάντησε ότι για αυτόν τον λόγο επέλεξε να έρθει στη Λάρισα.
Χωρίς ξεκούραση, ο Στέλιος Γιανακόπουλος δέχθηκε με χαρά αμέσως να μιλήσει στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και στις ερωτήσεις που του απευθύνθηκαν, επισήμανε τα εξής:
* Τι ήταν αυτό που σε έκανε να συνεχίσεις την καριέρα σου στη Λάρισα;
- Η διάθεση και όρεξη που έχω για ποδόσφαιρο, η οποία μπορεί να ευοδωθεί μέσω της Λάρισας.
Είναι μια ομάδα που έχει φιλοδοξίες για μια καλή πορεία και αποτελεί μεγάλο κίνητρο για κάθε ποδοσφαιριστή να παίξει ποδόσφαιρο.
Έχω πολλή όρεξη για ποδόσφαιρο και αυτό είναι το σημαντικότερο.
Η μόνη υπόσχεση που μπορώ να δώσω, είναι ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, να παίξω όσο το δυνατόν καλύτερα και να τιμήσω αυτή τη βαριά φανέλα, που έχει η Λάρισα.
* Μετά από τόσα χρόνια στην Ευρώπη, στην Αγγλία συγκεκριμένα, ποιος ο λόγος επιστροφής στην Ελλάδα;
- Έχω δίψα για ποδόσφαιρο και η Λάρισα μπορεί να μου το δώσει αυτό. Φυσικά θα μπω στη γραμμή με τους υπόλοιπους παίκτες και ο καλύτερος θα παίξει.
Αλλά ήρθα εδώ για να παίξω ποδόσφαιρο και να βοηθήσω την καινούρια μου ομάδα.
* Τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος τόσο από σένα όσο και από την υπόλοιπη ομάδα;
- Στον κόσμο δεν μπορείς να πεις κάτι παραπάνω, από το να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό κάθε μέρα στην προπόνηση και στα παιχνίδια.
Ο ρόλος του ποδοσφαιριστή είναι αυτός, να προσπαθεί για να δώσει το καλύτερο και αυτό πιστεύω ότι θα κάνουν όχι μόνο εγώ, αλλά και όλα τα παιδιά.
* Το γεγονός ότι η Εθνική ομάδα έχει μπροστά ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα αποτελεί ένα κίνητρο και ένα καλό μέσο η Λάρισα για να επιστρέψεις στην Εθνική και να πάρεις μέρος στη μεγάλη αυτή διοργάνωση;
- Φυσικά αποτελεί μια μεγάλη βοήθεια για τον ποδοσφαιριστή. Βέβαια από κει και πέρα είναι θέμα επιλογή του κόουτς ποιον θα επιλέξει, αλλά για μένα βασική προϋπόθεση είναι να παίξω ποδόσφαιρο και γι’ αυτό ήρθα σε αυτή την ομάδα.
* Είσαι έτοιμος για την Κυριακή, εάν ο προπονητής κρίνει ότι πρέπει να παίξεις;
- Σίγουρα είναι θέμα προπονητή. Εγώ είμαι 100% έτοιμος, έκανα προπονήσεις κανονικά μέχρι τη Δευτέρα που μας πέρασε στην Αγγλία. Με την Άρσεναλ στο τελευταίο παιχνίδι ήμουν στον πάγκο και είμαι πανέτοιμος.
Από κει και πέρα ο προπονητής θα κρίνει, θα μιλήσουμε κιόλας και θα αποφασίσουμε.
* Ποιος σε επηρέασε περισσότερο να έρθεις στην ΑΕΛ;
- Γίναν συζητήσεις αρκετές, ο κ. Πηλαδάκης και ο κ. Ουζουνίδης παίξαν σημαντικό ρόλο, φυσικά σημαντικό ρόλο έπαιξε και η παρουσία τού Νίκου Νταμπίζα και του Στέλιου Βενετίδη που τόσα χρόνια ήμασταν συμπαίκτες.
Πράγμα που από μόνο του δείχνει ότι η ομάδα είναι σοβαρή, είναι ένα σοβαρό κλαμπ το οποίο έχει υψηλούς στόχους και φιλοδοξίες και εάν δεν υπήρχε η βαρύτητα της φανέλας που διέπει αυτή την ομάδα, δεν θα ερχόμουν εδώ, θα προτιμούσα να μείνω στην Αγγλία και να παλέψω για μια θέση στην ενδεκάδα της Χαλ Σίτι, που ήμουν μέχρι προχθές.
Αλλά φιλοδοξίες και οι στόχοι με έφεραν στη Λάρισα για να παίξω ποδόσφαιρο και επέστρεψα πάλι στην πατρίδα μου.
* Έτσι όπως εξελίσσεται το πρωτάθλημα σήμερα, τι πιστεύεις ότι μπορεί να πετύχει η ΑΕΛ;
- Να βγει στην Ευρώπη, αυτός είναι ο στόχος και από κει και πέρα να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο, μέσα από τα πλέι οφ.
* Λένε ότι το «πεπρωμένο φυγείν αδύνατον».Το καλοκαίρι ακούσθηκε και πάλι το όνομά σου για τη Λάρισα και τελικά δεν μπόρεσες να την αποφύγεις, ήθελες δεν ήθελες. Είχανε γίνει συζητήσεις...
- Δεν θέλω να πω περισσότερα πράγματα... Νομίζω πως τέλος καλό, όλα καλά και ανυπομονώ να γνωρίσω τον κόσμο της ομάδας.
ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
Σήμερα ο νεοαποκτηθείς διεθνής ποδοσφαιριστής τής ΑΕΛ θα κάνει την πρώτη του προπόνηση με τους «βυσσινί» και θα γνωρίσει τους νέους συμπαίκτες του.
Η προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 4 το απόγευμα στις εγκαταστάσεις των Δένδρων και θα είναι ανοικτή για δημοσιογράφους και φιλάθλους.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ
Χθες το μεσημέρι η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Στέλιου Γιαννακόπουλου. Ο πρωταθλητής Ευρώπης 2004 με την Εθνική μας ομάδα συμφώνησε και υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 1,5 έτους.
Ο γεννημένος στις 12 Ιουλίου του 1974 διεθνής μεσοεπιθετικός βρίσκει στην ΑΕΛ τον 6ο σταθμό μιας ξεχωριστής καριέρας που έχει ως σημεία αναφοράς την αγωνιστική συνέπεια και διάρκεια, συμπληρώνοντας μια ολόκληρη 15ετία σε υψηλό επίπεδο.
Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία από τη Δόξα Βύρωνα και έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στον Εθνικό Αστέρα, όμως, η καθιέρωση ήρθε με την ομάδα του Πανηλειακού. Στον Πύργο παρέμεινε για μια τριετία καταγράφοντας 84 επίσημες συμμετοχές και 26 γκολ. Ακολούθησε το καλοκαίρι του 1996 η μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Σκόραρε το ιστορικό πρώτο γκολ των «ερυθρόλευκων» στο Τσάμπιονς Λιγκ και πανηγύρισε την κατάκτηση 7 πρωταθλημάτων (1997, ’98, ’99, 2000, ’01, ’02, ’03) και ενός Κυπέλλου Ελλάδος (1999), έχοντας ως πιο παραγωγική σεζόν την τελευταία (2002-03) όταν σημείωσε 15 γκολ σε 29 αγώνες.
Η εξαιρετική του παρουσία άνοιξε την πόρτα της αγγλικής Πρέμιερσιπ, όπου επί μια πενταετία φόρεσε τη φανέλα τής Μπόλτον αποτελώντας-ως επί το πλείστον-βασικότατο στέλεχος της ομάδας. Την πρώτη του χρονιά έφτασε με τους «Γουόντερερς» μέχρι τον τελικό του Κέρλινγκ Καπ. Υπό την καθοδήγηση του Σαμ Άλαρνταϊς ο Γιαννακόπουλος έκανε καταπληκτικές εμφανίσεις και το καλοκαίρι του 2005 μπήκε-σύμφωνα με τα βρετανικά ταμπλόιντ-στο στόχαστρο της Λίβερπουλ και της Μάντσεστερ Σίτι. Ο ίδιος, όμως, ανανέωσε με την Μπόλτον. Η αποχώρηση του Άλαρνταϊς στο ξεκίνημα της σεζόν 2007-08 σήμανε τον σταδιακό παραγκωνισμό του από τη βασική ενδεκάδα για να φτάσει στην αποχώρηση το περασμένο καλοκαίρι. Το πρώτο εξάμηνο της φετινής περιόδου το πέρασε στη Χαλ πριν αποδεχθεί την πρόταση της ΑΕΛ και επαναπατριστεί.
Εκτός από την πλούσια διαδρομή σε συλλογικό επίπεδο με παρουσίες στην Πρέμιερσιπ και το Τσάμπιονς Λιγκ, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος έχει γράψει ξεχωριστή ιστορία ως ένα από τα βασικά στελέχη της Πρωταθλήτριας Εθνικής Ελλάδος του 2004. Πήρε το χρίσμα τού διεθνή σε ηλικία 23 ετών και έπαιξε το τελευταίο του επίσημο ματς με τη γαλανόλευκη στις 18 Ιουνίου του 2008 κόντρα στην Ισπανία, στο πλαίσιο της τελικής φάσης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Συνολικά με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των Ανδρών μετράει 74 συμμετοχές και 11 γκολ.
Στην ΑΕΛ θα αγωνίζεται με το νούμερο 7.
Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
Σεζόν / Ομάδα / Αγώνες-Γκολ
1992-93 / Εθνικός Αστέρας / 32-6
1993-94 / Πανηλειακός / 26-9
1994-95 / Πανηλειακός / 31-10
1995-96 / Πανηλειακός / 27-7
1996-97 / Ολυμπιακός / 31-7
1997-98 / Ολυμπιακός / 31-3
1998-99 / Ολυμπιακός / 23-7
1999-00 / Ολυμπιακός / 29-10
2000-01 / Ολυμπιακός / 26-11
2001-02 / Ολυμπιακός / 21-11
2002-03 / Ολυμπιακός / 29-15
2003-04 / Μπόλτον / 31-2
2004-05 / Μπόλτον / 34-7
2005-06 / Μπόλτον / 34-9
2006-07 / Μπόλτον 23 -
2007-08 / Μπόλτον / 15-2
2008-09 / Χαλ 2 -
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass