ΛΙΘΟΥΑΝΟΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Γιαρούτις θέλει η ΑΕΛ ΓΣ

* ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΡΟΥΝΤΙ Μ’ΜΠΕΜΠΑ

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2009 3:06 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:11
Τα περιθώρια παραμονής για την ΑΕΛ ΓΣ έχουν στενέψει αρκετά μετά την άδικη ήττα (από τη διαιτησία αλλά και έλλειψη καθαρού μυαλού) από τον ΠΑΟΚ με 97-95 στην παράταση και αποφάσισαν οι διοικητικοί σε συνεργασία με τον τεχνικό Βαγγέλη Αλεξανδρή να ενισχύσουν την ομάδα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Πρώτη επιλογή δείχνει να είναι Ρούντι Μ’Μπέμπα. Ο παίκτης (21 ετών, 1,81μ.) αγωνίζεται στην ιταλική Α2 με τη Βανόλι Σορεσίνα αλλά η συγκεκριμένη ομάδα θέλει να φέρει έναν άλλο κοινοτικό στη θέση του. Στη Σορεσίνα ο Μ’Μπέμπα έπαιξε σε 15 παιχνίδια ενώ ξεκίνησε την καριέρα του από τη Σουηδία (όπου και γεννήθηκε) και τη Σοντέρ για να ακολουθήσει η Στοκχόλμη. Μεταπήδησε στη 2η κατηγορία της Ισπανίας και τη Λα Πάλμα. Ο επόμενος σταθμός του ήταν η Γερμανία και οι Φράνκφουρτ Σκαιλάινερς για να επιστρέψει στη συνέχεια στην πατρίδα του και τους Σόλνα Ντράγκονς. Μάλιστα δοκιμάστηκε από τους Λος Αντελες Κλίπερς χωρίς όμως να επιλεγεί στο ντραφτ.
Όμως ο Μ΄Μπέμπα μπορεί να είναι πρώτος στόχος αλλά πιο κοντά είναι αυτή τη στιγμή ο Ρολάντας Γιαρούτις που είναι Λιθουανός και παίζει στη δεύτερη ομάδα της Ουκρανίας την Αζόμας(είχε αγωνισθεί στο παρελθόν ο Λιαδέλης) έχοντας συμπαίκτη τον γνώριμο από τη θητεία του στον Άρη Σεράπινας.
Μάλιστα ο Γιαρούτις θα βρεθεί την Τετάρτη εκτός απροόπτου στη Λάρισα μετά τον αγώνα που δίνει η ομάδα του με τη γαλλική Βιλερμπάν για το Uleb cup.
Πρόκειται για ένα παίκτη που έχει γεννηθεί το 1976, έχει ύψος 1. 84 και φέτος έχει μέσο όρο στο πρωτάθλημα Ουκρανίας 7,8 πόντους και 3,5 ασίστ μέσο όρο στα τέσσερα παιχνίδια που αγωνίσθηκε.
Στο παρελθόν αγωνίσθηκε στην Λιετούβας Ρίτας και μάλιστα πήρε το Uleb cup μαζί της έχοντας στον τελικό το 2005 αντίπαλο τον Μακεδονικό.
Ο Αλεξανδρής θα δει τον Ρολάντο Γιαρούτις σε δύο προπονήσεις την Τετάρτη και την Πέμπτη και αν τον πείσει τότε θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασία στη Λαρισινή ομάδα.
«ΣΚΑΣΜΕΝΟΣ» Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ
Αν και πέρασαν δύο μέρες από την ήττα με τον ΠΑΟΚ ο τεχνικός της ΑΕΛ ΓΣ Βαγγέλης Αλεξανδρής ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πως η Λαρισινή ομάδα έχασε τον αγώνα μια και αυτό που τον «πόνεσε» περισσότερο ήταν ότι δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του οι παίκτες του στο τελευταίο λεπτό που η Λαρισινή ομάδα κέρδιζε με έξι πόντους και οι παίκτες άφησαν τον Μουλαομέροβιτς να κάνει τρίποντο ενώ είχαν τρία ομαδικά φάουλ.
Επίσης παράπονα υπάρχουν και από τη διαιτησία που για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν εχθρική για την ομάδα της ΑΕΛ ΓΣ και στα κρίσιμα σημεία μεροληπτούσε υπέρ των Θεσσαλονικέων.
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
* ΣΤΟΝ αγώνα παρών ήταν και ο βουλευτής Κώστας Αγοραστός που παρακολούθησε το παιχνίδι μαζί με τον πρόεδρο της ΑΕΛ ΓΣ και πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας Γιάννη Λάτσιο.
* Η ΑΕΛ ΓΣ άλλαξε πάγκο και αυτό το έκανε για γούρι ο Αλεξανδρής. Αλλά στον ίδιο πάγκο έχασε δύο φορές στον πόντο. Η ατυχία είναι απίστευτη.
* ΣΤΟΝ αγώνα και ο Λαρισαίος πρόεδρος της ΟΔΚΕ Ηλίας
Καφφές και το μέλος της ΚΕΔ Βολιώτης Κώστας Κορομηλάς που ήταν και παρατηρητής διαιτησίας(είμαστε περίεργοι να δούμε τι έγραψε στις παρατηρήσεις του)
* ΠΡΙΝ τον αγώνα ο τεχνικός του ΠΑΟΚ και πρώην τεχνικός της ΑΕΛ ΓΣ Γιώργος Καλαφατάκης είχε συζήτηση με τον πρώην αντιπρόεδρο της ΑΕΛ ΓΣ Θόδωρο Καλογερόπουλο.
* ΠΡΩΤΟΣ σε λεπτά συμμετοχής ήταν ο Γιώργος Αποστολίδης (πόσο θα αντέξει όταν είναι το μοναδικό πλέι μέικερ;)
* Ο ΜΟΝΟΣ που δεν αγωνίστηκε από την ΑΕΛ ΓΣ στο χθεσινό παιχνίδι ήταν ο Φάνης Παπακώστας.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass