ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΑΕΛ ΓΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ (5 μ.μ.)

Ένας αγώνας, μία κατηγορία...

* Γ. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ: «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ» * Ο ΖΑΒΛΑΝΟΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΤΟΝ... ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΤΣΙΟ

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2009 2:17 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:10
Το σημερινό παιχνίδι που δίνει η ΑΕΛ ΓΣ στις 5 μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου αποτελεί χωρίς αμφιβολία το πιο κρίσιμο της Λαρισινής ομάδας για την παραμονή της στην κατηγορία.Οι «βυσσινί» βρίσκονται σε θέση υποβιβασμού και τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει αρκετά με αποτέλεσμα το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ να αποτελεί το πιο σημαντικό ίσως της φετινής σεζόν (όπως και αυτό που ακολουθεί με την Καβάλα) μια και αν το κερδίσουν τότε κάνουν αποφασιστικό βήμα παραμονής στην κατηγορία.Για να καταφέρουν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα στην ΑΕΛ ΓΣ θα πρέπει να δείξουν πάθος και συγκέντρωση ειδικά στα τελευταία λεπτά του αγώνα (μια και αποτελεί σύνηθες φαινόμενο να χάνουν στον πόντο...) αλλά πρέπει να υπάρχει και συμπαράσταση του φίλαθλου κόσμου.
Μάλιστα σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο της ΑΕΛ προχθές το βράδυ ο διευθυντής της ομάδας Μάνθος Γερακίνης με το μάνατζερ Βασίλη Καταραχιά και τον τεχνικό Βαγγέλη Αλεξανδρή επισκέφθηκαν τα γραφεία των MONSTERS και ζήτησαν τη συμπαράσταση του συνδέσμου και των μελών του. Σήμερα λοιπόν το γήπεδο θα πλημμυρίσει από ... «βυσσινί» ατμόσφαιρα.
Ο τεχνικός της ομάδας Βαγγέλης Αλεξανδρής μιλώντας χθες στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου για το σημερινό παιχνίδι τόνισε τα εξής: «Θα είναι ένα πολύ δυνατό ματς και αν ο κόσμος που τόσο μας λείπει φέτος και τον θέλουμε στο γήπεδο, μας τιμήσει με την παρουσία του, τότε οι πιθανότητες για νίκη θα πολλαπλασιαστούν. Χρειαζόμαστε τόσο τη βοήθεια των φιλάθλων μας, όσο και το νικηφόρο αποτέλεσμα για να τονωθούμε ψυχολογικά. Πρέπει να προσέξουμε τον αντίπαλο και ιδιαίτερα κάποιους παίκτες που κάνουν τη διαφορά».
Στο μεταξύ στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι δηλώσεις των παικτών. Χαρακτηριστικά χθες μίλησε στην «Ε» Γιώργος Αποστολίδης που τόνισε τα εξής: «Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είναι ένα δύσκολο παιχνίδι μια και πρέπει να κερδίσουμε πάση θυσία. Είμαστε σε μια δύσκολη βαθμολογική θέση και πρέπει να αλλάξουμε το κλίμα που έχει δημιουργηθεί. Και αυτό οφείλεται στα αρκετά παιχνίδια που χάσαμε στον πόντο. Ζητάμε τη βοήθεια του κόσμου που θα είναι σημαντική για μας.»    
Ο αρχηγός της ΑΕΛ, Γιάννης Λάππας, τόνισε: «Θέλουμε τη νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι όσο τίποτα άλλο. Χάσαμε δύο παιχνίδια τελευταία με Άρη και Ολύμπια στον πόντο και αυτό μας κόστισε ψυχολογικά, όμως δουλεύουμε πολύ και είμαστε σίγουροι ότι τα αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να έρθουν. Χρειαζόμαστε τον φίλαθλο κόσμο της ΑΕΛ κοντά μας και αν έρθει στο γήπεδο, εμείς θα κάνουμε το παν για να μην τον απογοητεύσουμε. Χρειαζόμαστε να αντλήσουμε δύναμη από τους φιλάθλους μας. Όσο για τον ΠΑΟΚ, αξίζει κάθε σεβασμό όπως κάθε αντίπαλός μας και θα προσπαθήσουμε να παίξουμε με συγκέντρωση για 40 λεπτά προκειμένου να κερδίσουμε τον αγώνα».
Ο τεχνικός της ομάδας Βαγγέλης Αλεξανδρής δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Μάριο Ματαλόν που είναι τραυματίας ενώ μάλλον στη δωδεκάδα δεν θα είναι οι Καραδολάμης και Μανωλόπουλος.
ΤΙΜΩΡΙΑ ΓΙΑ ΛΑΤΣΙΟ, 
ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΜΕ ΑΕΚ
Χωρίς φιλάθλους θα υποδεχτεί την ΑΕΛ η ΑΕΚ στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ, το Σάββατο, 21 Ιανουαρίου (17:00). Η Ένωση συμπλήρωσε πέντε έγγραφες επιπλήξεις για τα υβριστικά συνθήματα μερίδας των οπαδών της στον αγώνα της 12ης αγωνιστικής με το Μαρούσι και σύμφωνα με τον κανονισμό προβλέπεται ποινή τιμωρίας της έδρας, όταν μία ΚΑΕ συμπληρώσει τις 5 επιπλήξεις. Παράλληλα, ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ τιμώρησε την ΚΑΕ ΑΕΚ με πρόστιμο ύψους 8.400 ευρώ. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν υποστηρίξει πως κακώς δέχτηκαν επίπληξη, από τη στιγμή που δεν διεκόπη ο αγώνας, ενώ δεν υπήρξε προειδοποίηση από τα μεγάφωνα.
Επίσης, ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ τιμώρησε την ΚΑΕ ΑΕΛ με αυστηρή έγγραφη επίπληξη και πρόστιμο 1.650 ευρώ για δυσφήμιση του αθλήματος από τον πρόεδρό της, Γιάννη Λάτσιο, στον αγώνα με την Ολύμπια Λάρισας (12η αγωνιστική). Επιπλέον, τιμώρησε τον πρόεδρο των «βυσσινί», Γιάννη Λάτσιο, με ποινή απαγόρευσης εισόδου για έναν μήνα στους αγωνιστικούς χώρους που αγωνίζεται η ΑΕΛ.
Σύμφωνα με πληροφορίες η αιτία της τιμωρίας του Γιάννη Λάτσιου είναι οτι μετά το τέλος του αγώνα τα... «έψαλε» στο Ζαβλανό για τη διαιτησία του στον αγώνα με την Ολύμπια και ο εν λόγω διαιτητής στο φύλλο αγώνα έγραψε ότι ο Λάτσιος του μίλησε για «στημένη»διαιτησία. 
Ο ΠΑΟΚ  
Το σημερινό παιχνίδι με την ΑΕΛ ΓΣ θα αποτελέσει το ντεμπούτο του Μπρίτον Γιόνσεν με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.
Αντίθετα εκτός αποστολής έμεινε ο Παναγιώτης Καυκής (πρόβλημα στο πέλμα), ενώ στην προπόνηση της Παρασκευής που ήταν και η τελευταία πριν το ματς δεν έλαβαν μέρος προληπτικά τόσο ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς λόγω διαστρέμματος που υπέστη την Πέμπτη όσο και ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς λόγω ενοχλήσεων σε δάχτυλο του ποδιού του.
Παρόλα αυτά και οι δύο υπολογίζονται κανονικά από τον πρώην τεχνικό της ΑΕΛ ΓΣ Γιώργο Καλαφατάκη ο οποίος χαρακτήρισε πολύ επικίνδυνη την αναμέτρηση: "Αντιμετωπίζουμε όλα τα παιχνίδια με την ίδια λογική. Θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, να αγωνιστούμε όπως έχουμε προγραμματίσει, ανεβάζοντας το ρυθμό και συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις που έχουμε κάνει. Χρειαζόμαστε τη νίκη, ένα καλό σερί, γιατί αυτό θα έχει διπλό κέρδος για την ομάδα, τόσο βαθμολογικό, όσο και ψυχολογικό", είπε ο τεχνικός του "Δικεφάλου".
Αναφερόμενος στους "βυσσινί" τόνισε: "Μας περιμένει ένα δύσκολο και πολύ επικίνδυνο παιχνίδι στη Λάρισα. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, γιατί θα αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που έχει και νεανικό ενθουσιασμό, αλλά και έμπειρους παίκτες που μπορούν να κάνουν μεγάλη ζημιά, εάν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι".
"Δεν πρέπει να μας ξεγελά και η βαθμολογική τους θέση και σε καμία περίπτωση να τους υποτιμήσουμε. Υπάρχουν άλλωστε πολλά παιχνίδια που τα πάλεψαν ως το τέλος ή τα έχασαν στις λεπτομέρειες και στο τελευταίο σουτ".
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass