Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Τώρα μπορεί να σκέφτεται τα πλέι οφ

* ΠΡΟΣ ΑΝΑΒΟΛΗ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Δημοσίευση: 05 Ιαν 2009 2:49 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:09
Η νίκη στο τοπικό ντέρμπι της Ολύμπια επί της Α.Ε.Λ. Γ.Σ. με 68-67 έφερε ηρεμία στη λαρισινή ομάδα καθώς η παραμονή πλέον «κλείδωσε» με βάση το εύκολο πρόγραμμα του δευτέρου γύρου και από δω και πέρα αρχίζει η μάχη για είσοδο στα πλέι οφ κάτι όμως που δεν είναι και εύκολο με τα αποτελέσματα που έχει φέρει μέχρι τώρα η λαρισινή ομάδα.
Αυτό που κάνει εντύπωση είναι το γεγονός ότι παρότι έχει περάσει ένας γύρος η Ολύμπια δεν μπορεί να βρει ρυθμό μια και μπορεί να έχασε τρία παιχνίδια στον πόντο στο πρωτάθλημα αλλά κέρδισε και άλλα δύο με τον ίδιο τρόπο. Δυστυχώς δεν παίρνει βοήθειες από παίκτες που για να αποκτηθούν ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα και μέχρι τώρα δεν υπάρχει απόσβεση. Για τον καθαρά αγωνιστικό τομέα θα κάνουμε μια ανάλυση σε επόμενο σημείωμα γιατί σίγουρα η φετινή Ολύμπια δεν ξεκίνησε για την όγδοη θέση...
Στην προχθεσινή νίκη ο παίκτης που έκρινε το νικητή ήταν ο Αμερικανός Κόρεϊ Μπέλσερ που στα τελευταία ενενήντα δευτερόλεπτα πήρε δύο ριμπάουντ και πέτυχε δύο καθοριστικές βολές. Αποδείχθηκε ότι η επιστροφή του που ήταν και μία λύση που δεν στοίχισε πολύ και έκανε μόνον καλό μια και είναι ένας παίκτης που ξέρουν όλοι τι θα δώσει και πάνω απ’ όλα είναι ο χαρακτηρισμός της λέξης (όπως και ο Μπατής) αθλητής.
Μετά το τέλος του αγώνα σαφώς ευχαριστημένος από τη νίκη της ομάδας του και την απόδοσή του δήλωσε: «Συγχαρητήρια σε όλο το οικοδόμημα της Ολύμπια για τη νίκη, που ήταν πολύ σημαντική για εμάς. Ευχαριστώ και τους οπαδούς μας. Είχαμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, αλλά όχι και ανάλογο δεύτερο, αλλά τελικά κερδίσαμε. Πάλεψα πολύ να επιστρέψω και κουράστηκα. Δεν είμαι ακόμη στην κατάσταση που απαιτεί η Α1. Η επόμενη βδομάδα είναι κρίσιμη για μένα και θέλω να είμαι έτοιμος για τον Πανιώνιο. Αυτό το παρατήρησε προφανώς και ο προπονητής. Έπαιξα 14 λεπτά, συνήθως μπορώ να παίζω 25 - 30 λεπτά και ο προπονητής θέλει να με εντάξει σταδιακά».
Στο μεταξύ αυτό που έκανε εντύπωση στην Ολύμπια ήταν πως μια διαφορά είκοσι πόντων (48-28) μέσα σε δεκαπέντε λεπτά όχι απλά εξανεμίστηκε αλλά βρέθηκαν οι «πορτοκαλί» και πέντε πόντους πίσω (55-60). Για τη διακύμανση αυτή ο καλύτερος παίκτης του προχθεσινού ντέρμπι Μάριος Μπατής είπε: «Δεν μπορεί συνέχεια να προηγούμαστε στο σκορ και να χάνουμε τη διαφορά. Αυτό δείχνει έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης στο παιχνίδι μας. Θα πρέπει στο μέλλον να το διορθώσουμε».
Οι παίκτες της λαρισινής ομάδας χθες είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν, ενώ οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν και πάλι σήμερα. Υπό άλλες συνθήκες οι παίκτες του τεχνικού Γιώργου Μπαρτζώκα θα γυμνάζονταν ενόψει του μεθαυριανού ευρωπαϊκού αγώνα με τη Χαποέλ Ιερουσαλήμ για το Eurochallenge , ωστόσο, οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στη Γάζα αναγκάζουν τους ανθρώπους της ομάδας να... αναβάλουν το ταξίδι.
Σήμερα η διοίκηση της Ολύμπια -όταν ανοίξουν τα γραφεία της FIBA που ήταν κλειστά λόγω Χριστουγέννων- θα στείλει έγγραφο με το οποίο θα εξηγεί τους λόγους που της απαγορεύουν να «πετάξει» στο Ισραήλ.
Μάλιστα χθες υπήρξε νέα επικοινωνία με τον πρόεδρο της FIBAEurope Γιώργο Βασιλακόπουλο, που τάχθηκε υπέρ τους, αντιλαμβανόμενος τους κινδύνους που εμπεριέχει ένα τέτοιο ταξίδι. Βέβαια, απορίας άξιο είναι πώς μια υποτίθεται σοβαρή ευρωπαϊκή ομοσπονδία, όπως η FIBAEurope, πάει για διακοπές... Προφανώς λειτουργεί όπως τα σχολεία, γιατί μάλλον σε σχολικό επίπεδο είναι οι διοργανώσεις της, αν κρίνουμε και από τον οργανωτικό τομέα, αλλά και από την προσέλευση των φιλάθλων.
ΒΟΗΘΟΣ Ο ΒΟΒΟΡΟΣ
Τη θέση του Μιχάλη Καλαβρού ως συνεργάτη του Γιώργου Μπαρτζώκα στην τεχνική ηγεσία της Ολύμπια αναλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Βόβορος, μέχρι πρότινος συνεργάτης στην τεχνική ηγεσία του Π.Α.Ο.Κ. του Αργύρη Πεδουλάκη.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass