ΧΘΕΣ ΣΤΗ... ΜΙΣΟΓΕΜΑΤΗ «ΠΙΣΙΝΑ» ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Απίστευτα και όμως αληθινά...

* ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΑΝ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΕ ΜΕ ΕΙΚΟΣΙ ΠΟΝΤΟΥΣ (20’) ΚΑΙ ΕΧΑΝΕ ΜΕ ΠΕΝΤΕ (35’)

Δημοσίευση: 03 Ιαν 2009 23:25 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:09
Φωτ.: Κων. Τσάντζος
Χθες σε μία μισογεμάτη... πισίνα (σ.σ. εννοούμε το κλειστό της Νεάπολης που στάζει στην οροφή από πολλές πλευρές και επιστρατεύτηκαν κουβάδες και πετσέτες) έγινε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του λαρισινού μπάσκετ (όπως άλλωστε όλα τα τελευταία χρόνια) όπου συνέβησαν απίστευτα και όμως αληθινά γεγονότα μια και το παιχνίδι μεταξύ Ολύμπια - Α.Ε.Λ. Γ.Σ. (68-67) είχε απίστευτες διακυμάνσεις με την Ολύμπια να κερδίζει στο τέλος και την Α.Ε.Λ. Γ.Σ. να διαμαρτύρεται για τη διαιτησία του Μαχαιριανάκη (κυρίως) και του Ζαβλανού κατά δεύτερο λόγο...
Οι χίλιοι πεντακόσιοι φίλαθλοι που παρακολούθησαν το παιχνίδι (κόπηκαν 1.104 εισιτήρια) σίγουρα ευχαριστήθηκαν τον αγώνα, αλλά οι φανατικοί των δύο ομάδων κάθε στιγμή περνούσαν αγωνία ικανή να τους δημιουργήσει καρδιακό επεισόδιο.
Η Ολύμπια πήρε την τέταρτη φετινή νίκη και πλέον η παραμονή δείχνει να «κλειδώνει», ενώ από δω και πέρα στενεύουν τα περιθώρια για την Α.Ε.Λ. Γ.Σ. και καλά έκανε ο τεχνικός των «βυσσινί» Αλεξανδρής μετά τη λήξη του αγώνα και μίλησε για ανάγκη βοήθειας στην ομάδα από τους φιλάθλους της ΑΕΛ (αποτελεί ανεξήγητο φαινόμενο για τον προπονητή η Α.Ε.Λ. στο ποδόσφαιρο να γεμίζει το Αλκαζάρ και να μη συμβαίνει το ίδιο στο μπάσκετ και με δωρεάν εισιτήρια...).
Το ευχάριστο είναι ότι παρά τις διαμαρτυρίες της Α.Ε.Λ. Γ.Σ. για τη διαιτησία ο αγώνας κύλησε σε αθλητικά πλαίσια χωρίς αντιπαλότητες και μετά το τέλος του αγώνα όλοι έδιναν συγχαρητήρια μεταξύ τους πλην του προέδρου της Α.Ε.Λ. Γ.Σ. Γιάννη Λάτσιου, που αποφάσισε να τα ψάλει στους διαιτητές...
Πάντως αν θέλουμε να χαρακτηρίσουμε κάποιον ως «κλειδί» για τον αγώνα ήταν ο Κόρεϊ Μπέλσερ, που έμοιαζε σαν «Αϊ-Βασίλης» στο τελευταίο ενάμισι λεπτό για τους «πορτοκαλί», παίρνοντας δύο ριμπάουντ και βάζοντας δύο βολές (οι μοναδικοί πόντοι του σε όλο το παιχνίδι).
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της Ολύμπια, Γ. Μπαρτζώκας, ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Καστλ, Κινγκ, Σιγκούνα, Σούλτζε και Παπαϊωακείμ να μαρκάρουν αντίστοιχα τους: Αποστολίδη, Λάππα, Μέχια, Λαμπρόπουλο και Φράνσις.
Τα ίδια μαρκαρίσματα είχε και ο τεχνικός της Α.Ε.Λ. Γ.Σ. Βαγγέλης Αλεξανδρής.
Ο Σιγκούνας πέτυχε το πρώτο καλάθι (τρίποντο) για το 2009 για την Ολύμπια και απάντησε με τον ίδιο τρόπο ο Λάππα για την Α.Ε.Λ. Γ.Σ.
Μετά από ένα τετράλεπτο ισορροπίας η Ολύμπια πήρε τα ηνία του αγώνα με εκπληκτική ομαδικότητα (ο Μπαρτζώκας έπαιρνε πόντους απ’ όλους τους παίκτες) για να κλείσει το ημίχρονο η Ολύμπια μπροστά με 48-28 δείχνοντας ότι «καθάρισε» και το παιχνίδι.
Από την άλλη ο Αλεξανδρής δοκίμαζε διάφορα σχήματα, αλλά «πλήρωνε» το λάθος να μαρκάρει ψηλά αφήνοντας την base line αφύλακτη και δέχθηκε εύκολα καλάθια. Πάντως έδειχνε πρόβλημα στο πλέι μέικερ μια και όποιος έπαιζε δεν έδινε ρυθμό.
Στο τρίτο δεκάλεπτο άρχισε η αντεπίθεση της Α.Ε.Λ. Γ.Σ. με την Ολύμπια να χάνει το ένα σουτ μετά το άλλο και η διαφορά άρχισε να μειώνεται. Η άμυνα ζώνης 2-3 έδειχνε να επηρεάζει την Ολύμπια, ενώ στην επίθεση τα pick ’n’ roll πάνω στον Αριγκμπάμπου έφερνε ...ταραχή.
Η Α.Ε.Λ. Γ.Σ. με κορυφαία την τριπλέτα Μέχια - Κόμματου - Φράνσις στο 35’ βρέθηκε μπροστά με 60-55 κάνοντας τη μεγάλη ανατροπή.
Ο Μπαρτζώκας, που δεν το είδαμε να δοκιμάζει σχήμα με Καστλ και Μπατή αυτή τη φορά στο τελευταίο πεντάλεπτο αποφάσισε να δώσει πολλές επιθέσεις στον Αριγκμπάμπου (δικαιώθηκε σε δύο), αλλά εκεί που βρήκε δρόμο για την επιτυχία ήταν από τα φάουλ (μερικά αδικαιολόγητα) που έκαναν οι παίκτες της Α.Ε.Λ. Γ.Σ.
Ενενήντα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη ο Αποστολίδης αστοχεί σε δύο βολές (63-63,) ενώ από κει και πέρα χωρίς βολή δεν μπήκε καλάθι. Η Ολύμπια είχε 5/6 βολές (Κινγκ 3/4 και Μπέλσερ 2/2) ενώ η Α.Ε.Λ. Γ.Σ. 4/4 (Ζάρας 2/2, Αποστολίδης 2/2). Η μόνη επίθεση που δεν εκδηλώθηκε από τη γραμμή του φάουλ ήταν ένα μπάσιμο του Μέχια που όμως με την άμυνα των Μπέλσερ, Μπατή δεν είχε ευτυχή κατάληξη (πήρε το ριμπάουντ ο Μπέλσερ).
ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΕΙΣ: 7-7 (4), 22-9 (8.20), 26-15 (10), 48-28 (ημίχρονο), 55-48 (30), 55-60 (35.20), 63-62 (37.30), 68-67 (τελικό).
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κορυφαίος από την Ολύμπια ο Μπατής που πραγματικά είναι αυτός που δίνει λύσεις στα δύσκολα σημεία με απίστευτες διεισδύσεις, ενώ με τα μακριά του χέρια ξέρει να κλέβει την μπάλα. Ακολούθησε ο Μπέλσερ που μόνο όταν έπαιζε αυτός ο Μέχια δυσκολεύονταν να βάλει καλάθι ενώ στα τελευταία δευτερόλεπτα είχε συμμετοχή σε όλες τις φάσεις. Από κει και πέρα ο Κινγκ έδωσε βοήθειες όπως και ο Αριγμκπάμπου (που μάρκαρε τον Φράνσις καλύτερα από τον Παπαϊωακείμ).
Ο Σιγκούνας ξεκίνησε καλά αλλά μετά μάλλον θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί περισσότερο ο Σούλτζε, ενώ ο Κολόκας φάνηκε και αυτός στο πρώτο ημίχρονο.
Ο Καστλ με τον Παπαϊωακείμ έδειξαν λίγα πράγματα, ενώ ο Καραποστόλου θέλει μια περίοδο προσαρμογής.
Από την Α.Ε.Λ. Γ.Σ. καλύτερος ο Μέχια που πραγματικά έχει πολλούς τρόπους να βάζει καλάθι και ακολούθησε ο Κόμματος που πρόσφερε και θέαμα.
Ο Φράνσις βοήθησε αλλά δεν ήταν τόσο καλός όσο σε προηγούμενα παιχνίδια αλλά είχε να αντιμετωπίσει δύο σέντερ των ίδιων κυβικών τον Αριγκμπάμπου και τον Παπαϊωακείμ που τους «φόρτωσε» με έξι φάουλ.
Ο Ζάρας είναι μια αποκάλυψη και μεγάλο ταλέντο, ενώ ο Αποστολίδης προσπαθεί να παίξει πλέι μέικερ και τα καταφέρνει κατά διαστήματα (έξι ασίστ).
Ο Λαμπρόπουλος με τον Λάππα πάλεψαν.
 ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΟΛΥΜΠΙΑ (Γ. Μπαρτζώκας): Καστλ 5 (2/4 βολές, 0/1 δίπ., 1/3 τρίπ., 1 ριμπ., 3 λάθη, 2 ασίστ, 2 κλεψ.), Κινγκ 17 (7/10 βολές, 2/5 δίπ., 2/6 τρίπ., 3 λάθη, 2 ασίστ, 1 κλέψ.), Σπανός, Σιγκούνας 7 (2/4 δίπ., 1/1 τρίπ., 4 ριμπ., 1 λάθος, 3 ασίστ), Μπέλσερ 2 (2/2 βολές, 0/1 τρίπ., 3 ριμπ., 1 κλέψ.), Γιαννουλάκος, Μπατής 14 (3/4 βολές, 4/7 δίπ., 1/2 τρίπ., 2 ριμπ., 4 λάθη, 2 ασίστ, 1 κλέψ.), Αριγκμπάμπου 8 (4/8 δίπ., 3 ριμπ., 1 λάθος, 1 κλέψ.), Κολόκας 6 (2/3 τρίπ., 4 ριμπ., 1 λάθος, 1 ασίστ), Καραποστόλου 4 (2/3 δίπ., 0/2 τρίπ., 1 ριμπ., 1 ασίστ, 2 κλεψ.), Παπαϊωακείμ (2 ριμπ., 1 ασίστ).
Α.Ε.Λ. Γ.Σ. (Αλεξανδρής): Μπρόζος, Μέχια 19 (2/2 βολές, 7/12 δίπ., 1/2 τρίπ., 5 ριμπ., 2 λάθη, 1 ασίστ, 1 κλέψ.), Ζάρας 7 (4/4 βολές, 0/1 δίπ., 1/3 τρίπ., 4 ριμπ., 2 λάθη, 2 ασίστ, 1 κλέψ.), Κόμματος 15 (2/3 βολές, 5/5 δίπ., 1/5 τρίπ., 4 ριμπ., 2 λάθη, 1 κόψ.), Αποστολίδης 4 (2/4 βολές, 1/1 δίπ., 0/2 τρίπ., 3 ριμπ., 4 λάθη, 6 ασίστ, 2 κλεψ.), Μανωλόπουλος, Παπανικολάου, Λαμπρόπουλος 5 (1/3 δίπ., 1/2 τρίπ., 2 ριμπ., 4 λάθη, 2 ασίστ, 1 κλέψ.), Τσαϊρέλης, Καραβανάς, Λάππας 4 (1/2 βολές, 1/3 τρίπ., 3 ριμπ.), Φράνσις 13 (3/4 βολές, 5/11 δίπ., 8 ριμπ., 5 λάθη, 3 ασίστ, 2 κοψ.).
 
Η ταυτότητα του αγώνα
Ολύμπια-Α.Ε.Λ. Γ.Σ. 68-67
MVP: Μπατής
«Κλειδί» της νίκης: Ο Μπέλσερ με την απόδοσή του στο τελευταίο ενάμισι λεπτό.
Καλύτερη πεντάδα: Μπατής, Μέχια, Μπέλσερ, Κόμματος, Αριγκμπάμπου.
Απογοήτευση: Η Α.Ε.Λ. Γ.Σ. από το διάστημα 5-20 και η Ολύμπια από το 20-35.
ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΕΙΣ: 48-25 (19.40), 55-60 (35.20).
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass