ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΦΦΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ

Η Λάρισα στηρίζει τη διά βίου άθληση

* ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΚΟΣΜΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΙΩΡΑΣ

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2009 1:43 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 12:51
Η πόλη της Λάρισας εδώ και μερικές μέρες έχει ένα εκπρόσωπο στο διοικητικό συμβούλιο των βετεράνων πρωταθλητών της Ομοσπονδίας Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου και αυτός είναι ο Ηλίας Καφφές που είναι ο μοναδικός Λαρισαίος παράγοντας που έχει εκλογή σε δύο ομοσπονδίες(η άλλη είναι η Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθόσφαιρας Ελλάδας όπου είναι πρόεδρος).
Κάποιος θα ρωτήσει γιατί είναι τόσο σημαντικό κάποιος να εκλεγεί σε μια ομοσπονδία βετεράνων στίβου; Η απάντηση έρχεται από τον πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Λαρισαίων Γιάννη Οικονόμου που μας λέει: «Η ομοσπονδία βετεράνων στίβου είναι η μόνη ομοσπονδία που υπάρχει και αφορά τους βετεράνους στίβου και αυτό που κάνει είναι να προάγει τη διά βίου άθληση και αυτός πρέπει να είναι ο στόχος ενός σοβαρού κράτους. Η διά βίου άθληση προσφέρει μια χώρα με υγιείς ανθρώπους έχει και οικονομικά οφέλη. Λιγότερες απουσίες από την εργασία, λιγότερες δαπάνες από τα ταμεία υγείας. Δυστυχώς, το προφανές αυτό δεν το έχει προάγει μέχρι τώρα κανένας φορέας και η Λάρισα προσπαθεί να κάνει ένα ξεκίνημα στον τομέα αυτό με αφετηρία την ίδρυση του συλλόγου βετεράνων στίβου της Λάρισας αλλά και την παρουσία του Ηλία Καφφέ στην ομοσπονδία ώστε να μπορούμε να έχουμε περισσότερες ιδέες και περισσότεροι άνθρωποι να δημιουργήσουμε ένα μαζικό κίνημα πάνω στον αθλητισμό των βετεράνων. Αν το είχαν αντιληφθεί όλοι θα ήταν διαφορετική η διαχρονική αντιμετώπιση, εκ μέρους της πολιτείας, των διαχρονικών αθλητών».
Την προσπάθεια αυτή δείχνει να υποστηρίζει και ο μοναδικός Λαρισαίος αθλητής που αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής της χρονιάς από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου ο βαλκανιονίκης των 100 μέτρων Κοσμάς Στράτος που είπε: «Στην Ελλάδα, ο αγωνιστικός βετερανισμός δεν ανθεί όπως στις πραγματικά πολιτισμένες χώρες. Γερμανία, ΗΠΑ, σκανδιναβικά κράτη, χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, Ιταλία, και πολλά άλλα κράτη έχουν πολλές χιλιάδες διά βίου αθλούμενους. Σχετικά λίγοι Έλληνες μπορούν να υποστηρίξουν το ίδιο. Ο αθλητισμός δεν τελειώνει στα 30 - 35 χρόνια. Ο ηθοποιός και ο τραγουδιστής δεν σταματούν στα 30, στα 40, στα 50, στα 60. Απλώς, αλλάζουν ρόλους και ρεπερτόριο. Εμείς δεν μπορούμε να συναγωνιστούμε τους 20άρηδες και τους 30άρηδες. Συναγωνιζόμαστε τους συνομηλίκους μας. Ο αγωνιστικός αθλητισμός δίνει την ίδια ευχαρίστηση στα 25, στα 45, στα 65, στα 85. Ο αγωνιστικός βετερανισμός δείχνει τα όρια των δυνατοτήτων του ανθρώπου. Μαθαίνεις να συντηρείς καλύτερα το σώμα σου. Προσέχεις πράγματα, που για τον νέο θεωρούνται αυτονόητα. Η άσκηση δεν προσφέρει μόνο σωματική, αλλά και ψυχική ανάταση. Με τον σημερινό τρόπο ζωής, ο διαχρονικός αθλητισμός και η διά βίου άσκηση είναι απολύτως αναγκαία και απαραίτητα».
Ο υπεύθυνος τεχνικής επιτροπής της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Θεσσαλίας Γιάννης Κουτσιώρας είναι και αυτός υπέρμαχος της προσπάθειας που κάνει η Ομοσπονδία Βετεράνων Αθλητών Στίβου να κρατήσει τους βετεράνους του στίβου στην άθληση αλλά και να φέρει και άλλους. Μας λέει: « Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να έρθουν νεαροί αθλητές στο στίβο καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχει βαρύ εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τα παιδιά έχουν πολλά εξωσχολικά. Θέλουμε να υπάρχουν κίνητρα για τα παιδιά και οι παλαίμαχοι αθλητές αλλά και οι βετεράνοι της άθλησης αποτελούν ένα παράδειγμα για τα παιδιά αλλά και οι ίδιοι όταν έρχονται στους στίβους φέρνουν και τα παιδιά τους για να τους μυήσουν στο αθλητικό ιδεώδες. Οι βετεράνοι αθλητές δεν είναι απλοί αθλητές, αλλά καλά σκαριά, που αντέχουν στον χρόνο. Δίνουν μάχη με τον χρόνο, όχι μόνο με τους αντιπάλους . Δεν γνωρίζω κάποιον που να μπορεί ν' αγωνισθεί και να μη θέλει να κατέβει στους αγώνες. Αντίθετα, ξέρω πολλούς, που θέλουν, αλλά δεν μπορούν. Διαφωνώ με κάποιους που λένε ότι μόνο όσοι ήταν παλαιοί αθλητές πρέπει να μετέχουν στους αγώνες των βετεράνων. Αν κάποιος «ανακαλύψει» τον αθλητισμό στα 50 του, τι θα του πεις, ότι δεν ήταν αθλητής στα 20 του, και δεν μπορεί ν' αγωνισθεί στα 50 ή στα 60; Αν είναι εις θέση ν' αντεπεξέλθει και να συναγωνίζεται τους παλαιούς πρωταθλητές και αθλητές, ποιος δικαιούται να τον εμποδίσει; Αντίθετα, είναι άξιος συγχαρητηρίων».
Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Το νέο διοικητικό συμβούλιο των βετεράνων πρωταθλητών στίβου της Ομοσπονδίας Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου αποτελείται από πέντε νέα μέλη και αυτά είναι ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Γιώργος Μαρσέλλος, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Άννα Βερούλη, ο βαλκανιονίκης και ρέκορντμαν των 3000 μέτρων στιπλ Σπύρος Κοντοσόρος, ο πρώην πρωταθλητής δεκάθλου Βασίλης Ανδρεάδης, ο δημοσιογράφος Γιώργος Λιβέρης και ο Λαρισαίος βαλκανιονίκης βετεράνων αγώνων στίβου Ηλίας Καφφές.
Η συγκρότηση σε σώμα έγινε ως ακολούθως:
Πρόεδρος: Συμεών Συμεωνίδης
Α Αντιπρόεδρος: Γιώργος Μαρσέλλος
Β Αντιπρόεδρος: Άννα Βερούλη
Γ Αντιπρόεδρος: Νίκος Λαγογιάννης
Γεν. Γραμματέας: Γιώργος Κωνσταντόπουλος
Ειδ. Γραμματέας: Γιώργος Κωστάρας
Ταμίας: Βασίλης Ανδρεάδης
Κοσμήτορας: Μελάνα Συμεωνίδου
Έφοροι Αγωνιστικού: Γιώργος Κάβουρας, Σπύρος Κοντοσόρος
Έφοροι Δημοσίων Σχέσεων: Γιώργος Λιβέρης, Ηλίας Καφφές, Παρασκευή Λακαταμίτου
Μέλη: Δημήτριος Γκοργκόλης, Βασίλειος Λιάρος
ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΦΦΕΣ
Για το τι εκπροσωπεί η συγκεκριμένη ομοσπονδία αφήσαμε τον Λαρισαίο σύμβουλο αυτής(για πρώτη φορά εκπροσωπείται η Λάρισα στο συγκεκριμένο όργανο) να μας μιλήσει και μας είπε: «Περίπου 3.000 άνθρωποι είναι εγγεγραμμένοι στα 31 σωματεία βετεράνων αθλητών της Ελλάδος. Υπολογίζουμε ότι στους διάφορους αγώνες που διεξάγονται κάθε χρόνο, κοντά στους 1.000 αγωνίζονται έστω και μία φορά. Τα περισσότερα σωματεία έχουν τα αρχικά ΣΕΒΑΣ (Σύνδεσμος Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου). Έπεται το όνομα της πόλης. Τέτοια υπάρχουν σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Αγ. Νικόλαο Κρήτης, Δράμα, Κάλυμνο, Κέρκυρα, Λαμία, Πάτρα, Λάρισα, Καρδίτσα, Κω, Βόλο, Σέρρες, Σάμο, Αρτα, Καβάλα, Κατερίνη, Καλαμάτα, Ρόδο, Χίο, Εδεσσα, Ηλεία, Σύρο, Νάουσα, Κοζάνη και Νάξο. Υπάρχουν, ακόμη, ο ΑΣΕΔΑΣ (Αθήνα), ο ΣΑΤ (Π. Φάληρο), ο ΣΕΒΑΣ Κωνσταντινουπολιτών (Π. Φάληρο) και ο ΠΣΔΑ (Θεσσαλονίκη). Οι αθλητές χωρίζονται σε κατηγορίες ηλικίας ανά πενταετία. Στην Ελλάδα και στους Βαλκανικούς αγώνες αρχίζουν από τα 30-34 χρόνια για τις γυναίκες και τα 35-39 για τους άνδρες. Στα παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, άνδρες και γυναίκες μπορούν να μετάσχουν αφού συμπληρώσουν τα 35 τους.
Από αυτή τη θέση που εκλέχθηκα έχω στόχο να φέρουμε περισσότερους βετεράνους αθλητές αλλά και όσους μπορούν να αθληθούν στους στίβους και να αποδείξουμε ότι ο αθλητισμός είναι για όλες τις ηλικίες. Και θέλω να πιστεύω ότι η συγκεκριμένη προσπάθεια θα τύχει συμπαράστασης από την Πολιτεία και όλους τους φορείς. Και βέβαια μεγάλος στόχος είναι να γίνει μια σημαντική διοργάνωση βετεράνων αθλητών στη Λάρισα για να δραστηριοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την προσπάθεια της διά βίου άθλησης που είναι και ο βασικός σκοπός μας».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass