ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ Α.Ε.Λ.

Τιμήθηκε η μνήμη του Αντόνιο Ντε Νίγκρις

* ΠΟΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Δημοσίευση: 30 Νοε 2009 2:32 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 12:50
Η οικογένεια της Α.Ε.Λ. τίμησε στο χθεσινό παιχνίδι που έγινε στο Αλκαζάρ με την Καβάλα (1-0) τη μνήμη του Αντόνιο Ντε Νίγκρις που ξημερώματα της Δευτέρας 16 Νοεμβρίου έχασε τη ζωή του ενώ κοιμόταν στο σπίτι του μαζί με τη σύζυγό του Σόνια.
Συγκεκριμένα η τελετή μνήμης του άτυχου Αντόνιο ξεκίνησε με το μήνυμα που έστειλε η σύζυγός του Σόνια και διαβάστηκε από τα μεγάφωνα που ευχαριστούσε την Α.Ε.Λ. αναφέροντας τα εξής: ««Ευχαριστούμε την οικογένεια της Α.Ε.Λ., η οποία ήταν κοντά μας στις δύσκολες στιγμές που περάσαμε.
Θα είναι πάντα στην καρδιά μας και θέλουμε η ομάδα να πάει πολύ ψηλά.
Σήμερα δεν μπορούμε να είμαστε κοντά σας, αλλά οι σκέψεις μας θα είναι πάντα στο πλευρό σας.
Και να θυμάστε πάντα ότι ένας δικός σας άνθρωπος θα σας κοιτάει από εκεί ψηλά, από τον ουρανό, σαν άγγελος».
Παράλληλα, ο κόσμος διάβαζε και το μήνυμα των συμπαικτών του που υπήρχε στο πρόγραμμα του αγώνα και έλεγε τα ακόλουθα: «Ο ξαφνικός χαμός του Αντόνιο ήταν ένα μεγάλο χτύπημα για όλους μας. Όμως, όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται, νιώθουμε ότι είναι ένα γεγονός το οποίο – μέσα στην τραγικότητά του – μπορεί να μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Ζώντας την απώλεια ενός ανθρώπου με τον οποίο μοιραζόμασταν μέχρι πρότινος τον ίδιο στόχο και την κοινή προσπάθεια γι’ αυτό που όλοι μας αγαπάμε, αλλά και πράγματα πιο απλά, καθημερινά και πρακτικά, όπως ο ίδιος χώρος στα αποδυτήρια της ομάδας μας, συνειδητοποιούμε ποιο είναι το πραγματικό μέγεθος και πού βρίσκεται η αληθινή ουσία των πραγμάτων. Αυτή που ο ίδιος ο Αντόνιο υποστήριζε με το αυθόρμητο χαμόγελό του, τη θετική του ενέργεια και την εν γένει στάση του, αυτή που καθημερινά μας προσέφερε απλόχερα με παράδειγμα τον ίδιο του τον εαυτό. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο νιώθουμε ότι αν του δινόταν η ευκαιρία για μια στιγμή να βρισκόταν και πάλι ανάμεσά μας, θα μας συμβούλευε τούτο: Να απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε και αγαπάμε και να χαιρόμαστε την κάθε στιγμή, αποβάλλοντας από μέσα μας οτιδήποτε μπορεί να μας οδηγήσει σε «μικρές» σκέψεις και συμπεριφορές.
Ο Αντόνιο έζησε κοντά μας για πολύ λίγο, αλλά θα μείνει μαζί μας για πάντα: Στη μνήμη μας και στις καρδιές μας. Είναι μέλος της οικογένειάς μας. Έτσι νιώθουμε για εκείνον, όπως νιώθουμε το ίδιο για τους οικείους του και κυρίως για τη σύζυγό του Σόνια και την κόρη του Μιράντα. Η σκέψη μας θα είναι πάντα κοντά τους, όπως δεδομένη είναι η επιθυμία μας να βρισκόμαστε στο πλευρό τους και να τους στηρίζουμε έμπρακτα με όλες μας τις δυνάμεις σε κάθε τους βήμα. Βλέπετε, η Α.Ε.Λ. κουβαλά - σε όλη την ιστορική της διαδρομή - την ευχή και κατάρα να βλέπει την οικογένειά της να μεγαλώνει όχι μόνο στη γη, αλλά και στον παράδεισο...
«ΑΝΤΙΟ ΑΔΕΡΦΕ ΜΑΣ ΑΝΤΟΝΙΟ...»
Στη συνέχεια, οι παίκτες εμφανίστηκαν φορώντας πάνω από τις επίσημες στολές τους (που για σαράντα μέρες θα είναι οι μαύρες σε ένδειξη πένθους προς τον συμπαίκτη τους) μία φανέλα που στο μπροστινό μέρος είχε μια φωτογραφία του Αντόνιο και ένα μήνυμα που έγραφε:
«Για λίγο μαζί μας, για πάντα στην ψυχή μας», ή αλλιώς «Vinisteporpocotiempotequedarasparasiempre», ενώ στο πίσω μέρος υπήρχε το νούμερο «9» και το όνομα Ντε Νίγκρις.
Κατόπιν στο μάτριξ του γηπέδου παίχθηκε ένα βίντεο εκατόν πενήντα δευτερολέπτων αφιερωμένο στον ποδοσφαιριστή που έκανε όλους του φιλάθλους (περίπου επτά χιλιάδες) που ήταν στο γήπεδο Αλκαζάρ να κοιτάξουν προς αυτό και να συγκινηθούν.
Τεχνική ηγεσία και παίκτες πήγαν στη συνέχεια και άφησαν λουλούδια σε μία φωτογραφία του παίκτη που υπήρχε στην καταπακτή από την οποία βγαίνουν οι παίκτες στο γήπεδο ενώ το ίδιο έκαναν η επίσημη Π.Α.Ε. Καβάλα, με τον αντιπρόεδρό της κ. Μπακιρτζή, όσο και ο Σύνδεσμος των οργανωμένων φιλάθλων της (υπήρχαν περίπου 500 φίλαθλοι της ομάδας της Καβάλας).
Ακολούθως κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αντόνιο Ντε Νίγκρις και οι φίλαθλοι όλοι σήκωσαν μία φωτογραφία του παίκτη που τους έδιναν στην είσοδο άνθρωποι της Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ.
Από την εξέδρα των «Mosnters» σηκώθηκε πανό με τη μορφή του Αντόνιο, που παρέμεινε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα έχοντας μπαλόνια από πάνω, ενώ μαύρη κορδέλα υπήρχε μπροστά από τη συγκεκριμένη κερκίδα.
Τέλος, σε άλλο σημείο του γηπέδου υπήρχε μια σύνθεση αφιερωμένη στη μνήμη του Αντόνιο.
Τα συνθήματα «TanoTano» και Αντόνιο Ντε Νίγκρις δόνησαν πολλές φορές την ατμόσφαιρα.
Τέλος, να τονίσουμε ότι όλοι οι παίκτες είχαν συνεννοηθεί να έχουν το μπλουζάκι που φόρεσαν όταν βγήκαν από το γήπεδο με τη φωτογραφία του Ντε Νίγκρις κάτω από την επίσημη φανέλα ενώ αγωνιζόταν και όποιος πετύχαινε τέρμα να το αποκαλύπτει.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass