ΠΑΛΙΚΑΡΙΣΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΧΑΛΚΗΣ ΣΤΟΥΣ «4» ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣΛ ΠΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΤΗΣ ΑΕΔ ΝΙΚΑΙΑΣ 3-2 ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ (2-2 κ.α.)

Ο... 13ος άθλος του Ηρακλή

* ΟΙ «ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΙ» ΑΝΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ 2-0 ΑΝ ΚΑΙ ΕΠΑΙΖΑΝ ΜΕ ΔΕΚΑ ΠΑΙΚΤΕΣ ΓΙΑ 65 ΠΕΡΙΠΟΥ ΛΕΠΤΑ!

Δημοσίευση: 26 Νοε 2009 2:17 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 12:48
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Τη μεγαλειώδη νίκη επί της ΑΕΔ Νίκαιας και παράλληλα την παλικαρίσια πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου ερασιτεχνών της ΕΠΣΛ πανηγύρισε χθες ο Ηρακλής Χάλκης. Το ποδοσφαιρικό συγκρότημα του Γιάννη Μπουρνάκα παίζοντας με ψυχή, πάθος και πίστη για τη νίκη, έβγαλε εκτός θεσμού την κατά μία κατηγορία μεγαλύτερη αντίπαλό της κάνοντας τη μεγάλη ανατροπή.
Οι «κυανόλευκοι» αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 (στο 55’) και παίζοντας με παίκτη λιγότερο (από το ίδιο λεπτό) κατάφεραν να οδηγήσουν το παιχνίδι στην παράταση και στη συνέχεια στα πέναλτι όπου με ψυχρό εκτελεστή τον Δάλλα και φύλακα άγγελο τον Ηλιόπουλο (απέκρουσε τρία πέναλτι) πήραν τελικά αυτό που ζητούσαν.
Ήταν πράγματι ο... 13ος άθλος του Ηρακλή, μιας ομάδας που χθες απέδειξε ότι όπως στο πρωτάθλημα της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας έτσι και στο κύπελλο θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί ότι η νίκη του Ηρακλή αποκτά ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αν σκεφτεί κανείς ότι η ΑΕΔ Νίκαιας ήταν η ομάδα που απέκλεισε τον Τύρναβο 2005 από τη φετινή διοργάνωση.
Στα υπόλοιπα χθεσινά παιχνίδια ο Δωτιέας Αγιάς με τον Θανάση Τσώτσο να ντεμπουτάρει στον πάγκο επικράτησε του Δευκαλίωνα Κρανιάς με 4-1, ενώ στα Φάρσαλα οι Νέοι της ΑΕΛ νίκησαν την τοπική Αναγέννηση με 1-0.
Η προημιτελική φάση της θα ολοκληρωθεί σήμερα με το σούπερ ντέρμπι της Τσαριτσάνης ανάμεσα στον Οικονόμο και τον Πυργετό (14.30). Πρόκειται για ένα παιχνίδι ανάμεσα στις δύο από τις κορυφαίες ομάδες του νομού που αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των φιλάθλων του νομού αφού οι δύο αντίπαλοι υπόσχονται να προσφέρουν πλούσιο θέαμα και πολλές συγκινήσεις.
* Αναλυτικά τα χθεσινά παιχνίδια της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου ερασιτεχνών της ΕΠΣΛ:
 
ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΗΣ            3
ΑΕΔ ΝΙΚΑΙΑΣ            2
Παιχνίδι-διαφήμιση του ποδοσφαίρου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν χθες στο γήπεδο της Χάλκης το οποίο σύμφωνα με την εξέλιξή του θα μπορούσε να δικαιολογήσει οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Οι δύο ομάδες πράγματι συνδύασαν την ουσία με το θέαμα, δείγμα του υψηλού αγωνιστικού επιπέδου που έχουν. Ο γρήγορος ρυθμός, οι έξυπνοι συνδυασμοί, οι ευκαιρίες και τα γκολ αλλά κυρίως το κοντράστ των συναισθημάτων από την ανατροπή του σκορ ήταν τα βασικά στοιχεία του παιχνιδιού.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι στην προσπάθειά τους να ελέγξουν την κατάσταση και το κατάφεραν. Μόλις στο πρώτο λεπτό η ομάδα της ΑΕΔ Νίκαιας έφτασε πολύ κοντά στο γκολ όταν ο Κολομητρούσης απέφυγε έναν αντίπαλό του σέντραρε στον Τριανταφυλλόπουλο ο οποίος πλάσαρε από κοντά για να διώξει πάνω στη γραμμή με υπερπροσπάθεια ο Ηλιόπουλος, ενώ στο 7’ ήταν η σειρά του Πεζή που μετά από σέντρα του Ψαρούλη βρέθηκε απέναντι στον Ηλιόπουλο όμως το πλασέ του ήταν άστοχο.
Η ΑΕΔ Νίκαιας συνέχισε να έχει την εδαφική υπεροχή χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει κάποια άλλη φάση μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Αντίθετα, ο Ηρακλής είχε δύο πολύ καλές στιγμές, στο 19’ όταν το ξαφνικό βολέ του Μαλαβιέζου από το χώρο του κέντρου πέρασε ελάχιστα πάνω από το δεξί παραθυράκι της αντίπαλης εστίας και στο 45’ όταν μετά από λάθος του Μέκρα, ο Πικούλης κέρδισε την μπάλα, σούταρε αλλά ο Γκατζανάς έδιωξε σε κόρνερ.
Με την έναρξη της επανάληψης οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν το ίδιο δυνατά όπως και στο α’ ημίχρονο και στο 48’ κατάφεραν με τον κορυφαίο της ομάδας τους Κολομητρούση να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Η φάση ξεκίνησε από την διαγώνια μακρινή μπαλιά του Τριανταφυλλόπουλου προς τον Κολομητρούση που κατέβασε ωραία την μπάλα μπήκε από τα δεξιά και με δυνατό συρτό σουτ νίκησε τον Ηλιόπουλο.
Η ΑΕΔ Νίκαιας συνέχισε να πιέζει τον αντίπαλό της προκειμένου να πετύχει και δεύτερο γκολ που θα έκανε πιο εύκολη την κατάσταση και το πέτυχε στο 55’ με το υποδειγματικό φάουλ που εκτέλεσε ο Κολομητρούσης. Το φάουλ είχε κερδίσει ο Μπλατσέρι από τον Μπάγκα που σ’ αυτή τη φάση αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποχώρησε από το παιχνίδι.
Η εξέλιξη αυτή έδειχνε ότι η ΑΕΔ Νίκαιας θα ήταν η ομάδα που θα έφτανε στη νίκη ωστόσο η συνέχεια ήταν εντελώς διαφορετική.
Έτσι στο 66’ μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Πικούλης, ο Πεζής με κεφαλιά στην προσπάθειά του να διώξει τον κίνδυνο πέτυχε αυτογκόλ, βάζοντας ξανά στο παιχνίδι τον Ηρακλή Χάλκης που πλέον με καλύτερη ψυχολογία- και μετά την αποχώρηση από το παιχνίδι του Κολομητρούση που ήταν ο κινητήριος μοχλός της ΑΕΔ Νίκαιας -κυνήγησε με περισσότερες αξιώσεις την ισοφάριση.
Έτσι στο 82’ ο Πικούλης διεκδίκησε μια προωθημένη μπαλιά, απέφυγε τον Μέκρα και με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Γκατζανά ισοφαρίζοντας σε 2-2, ενώ στο 89’ έσπασαν καρδιές όταν ο Σιούτας μόνος απέναντι στον Γκατζανά έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία να δώσει τη νίκη στον Ηρακλή σουτάροντας απελπιστικά άουτ.
Έτσι το 2-2 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση με την ΑΕΔ Νίκαιας να έχει τις ευκαιρίες χωρίς όμως να μπορεί να πετύχει γκολ. Η μεγαλύτερη στιγμή για τους φιλοξενούμενους σημειώθηκε στο 109’ όταν το κοντινό σουτ του Σταυρίδη χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι αλλά και στο 118’ όταν ο Θώμος μετά από σύγχυση στην αντίπαλη περιοχή έπιασε ένα δυνατό σουτ για να αποκρούσει ενστικτωδώς ο Ηλιόπουλος.
ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ
Η ρουλέτα των πέναλτι ήταν εξίσου αμφίρροπη και συναρπαστική αφού η ΑΕΔ Νίκαιας ξεκίνησε με πλεονέκτημα το οποίο ωστόσο δεν εκμεταλλεύτηκε.
Ο Βέργος έκανε το 1-0, όμως ο Βλάστος σημάδεψε το δοκάρι και το 1-0 για την ΑΕΔ Νίκαιας έμεινε. Ο Ηλιόπουλος απέκρουσε το πέναλτι του Σταυρίδη αλλά και ο Γκατζανάς νίκησε τον Αθανασίου και το 1-0 για τους φιλοξενούμενους διατηρήθηκε. Ακολούθησε ο Βσαλιάδης που ήταν εύστοχος και έκανε το 2-0 ενώ το ίδιος εύστοχος ήταν και ο Σιούτας που μείωσε σε 2-1.
Ο Βαλαώρας στη συνέχεια δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ηλιόπουλο, σε αντίθεση με τον Πικούλη που σκόραρε ισοφαρίζοντας σε 2-2.
Ο Πεζής ήταν ο τελευταίος για τους φιλοξενούμενους όμως ο επιθετικός ης ΑΕΔ Νίκαιας ήταν άστοχος με τον Ηλιόπουλο να εξουδετερώνει το τρίτο τελικά πέναλτι και να φέρνει την ομάδα του σε θέση ισχύος καθώς τα πάντα εξαρτιόνταν από τον Δάλλα. Ο αμυντικός του Ηρακλή διατήρησε την ψυχραιμία του και με υποδειγματική εκτέλεση έκανε το 3-2 για τους «κυανόλευκους» στέλνοντας την ομάδα του στους «4» του θεσμού.
* * *
Τον αγώνα διηύθυνε η Ανδρομάχη Τσιοφλίκη που ήταν υποδειγματική ενώ το ίδιο πολύ καλοί ήταν και οι δύο βοηθοί της κ. Ακρίβος και Γιάντσης.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΗΣ: Ηλιόπουλος, Αθανασίου, Βλάστος, Πικούλης, Μαλαβιέζος (50’ Ράμα), Δάλλας, Καλούσης (102’ λ.τ. Πιπερτζής), Σιούτας, Αντωνίου (50’ Χαρούλης), Μπάγκας, Σκλήκας.
ΑΕΔ ΝΙΚΑΙΑΣ: Γκατζανάς, Βλασιάδης, Ψαρούλης, Μέκρας, Πεζής, Βέργος, Μπλατσέρι, Μηλιώνης (96’ Κουτσώνας), Μπακαρτζής, Τριανταφυλλόπουλος (65’ Σταυρίδης), Κολομητρούσης (80’ Βαλαώρας).
* Ο Ηρακλής Χάλκης ευχαριστεί τον κ. Σπύρο Ακριβούλη για την προσφορά αθλητικού υλικού στο σύλλογο (παιδικά τμήματα).
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass