ΧΘΕΣ ΣΕ ΑΝΕΠΙΣΗΜΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ (7-1)

«Ξεμούδιασμα» με επτά γκολ για την ΑΕΛ

* Μ. Ουζουνίδης: «Επιβάλλεται να ξεπεράσουμε τα ανθρώπινα συναισθήματα και να κερδίσουμε την Καβάλα» * Το πιο πιθανό είναι ότι θα φύγουν οι δυο υπό δοκιμήν Ουρουγουανοί

Δημοσίευση: 26 Νοε 2009 2:15 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 12:48
Του Χρήστου Αρχοντούλη
Προπονητικό φιλικό ανεπίσημου χαρακτήρα, έδωσε η ΑΕΛ χθες στα Δένδρα με αντίπαλο τον Απόλλωνα Λάρισας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το κυριακάτικο ματς με τη Νέα Καβάλα κερδίζοντας με το ευρύ σκορ 7-1.
Ήταν ουσιαστικά ένα ξεμούδιασμα για τους παίκτες της λαρισινής ομάδας, οι οποίοι βρίσκονταν σε αγωνιστική απραξία από τις 9 Νοεμβρίου όταν έπαιξαν με την ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα.
Στο φιλικό αυτό ο τεχνικός των «βυσσινί» Μαρίνος Ουζουνίδης είχε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει όλους τους ποδοσφαιριστές που ήταν διαθέσιμοι και έβγαλε θετικά συμπεράσματα, καθώς εκείνοι προσπάθησαν με διάθεση να δείξουν ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο.
Φυσικά κανείς τους δεν μπορεί να ξεχάσει τον Αντόνιο Ντε Νίγκρις και να μείνει ανεπηρέαστος από τον απροσδόκητο χαμό του συμπαίκτη τους, που συγκλόνισε την οικογένεια της ΑΕΛ και όχι μόνο.
Χρειάζεται όμως να βρούνε τα ψυχικά αποθέματα και να αντιδράσουν στη συνέχεια, αρχής γενομένης από τη δύσκολη αναμέτρηση με την Καβάλα, όπου θα προσπαθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις να φτάσουν στην επιτυχία και να την αφιερώσουν στον άνθρωπο που αγάπησε και αγαπήθηκε από τους Λαρισαίους, στο μικρό διάστημα της παρουσίας του στη «βασίλισσα» του θεσσαλικού κάμπου.
Στη χθεσινή φιλική αναμέτρηση ο Μαρίνος Ουζουνίδης δοκίμασε στο πρώτο ημίχρονο ένα σύστημα 4-2-3-1, ενώ στην επανάληψη το ίδιο αλλά και 4-4-2.
Τερματοφύλακας έπαιξε ο Σερεμέτ, δεξί μπακ ο Μελίσσης και αριστερό ο Κατσιαρός, στο κέντρο της άμυνας ο Νταμπίζας με τον Τριποτσέρη, αμυντικά χαφ ο Κυριακίδης με τον Ιγγλέσιας, πιο μπροστά από αυτούς ο Γιαννακόπουλος, ο Μετίν και ο Τουάμα, ενώ στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Αμπουχατζίρα.
Στο δεύτερο μέρος έγιναν πολλές αλλαγές και από τους πρώτους έντεκα παρέμειναν μόνο ο Κατσιαρός με τον Τριποτσέρη, ενώ χρησιμοποιήθηκαν και οι δυο υπό δοκιμήν Ουρουγανοί, ο Λάενς και ο Κανιάρτες
Από την άλλη πλευρά για τον Απόλλωνα ήταν ένα καλό τεστ το παιχνίδι και οι νεαροί παίκτες του προσπάθησαν φιλότιμα για το καλύτερο δυνατό, απέναντι σε μια επαγγελματική ομάδα.
ΤΑ ΓΚΟΛ
7’ Με δυνατό σουτ ο Τουμέρ Μετίν έκανε το 1-0.
20’ Από ενέργεια του Σιμόν Αμπουχατζίρα και σουτ που έκανε από αριστερά, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε για δευτερη φορά στα δίχτυα (2-0).
25’ Μετά από έξοχη πάσα του Γιαννακόπουλου, ο Σιμόν Αμπουχατζίρα με πλασέ σημείωσε το 3-0.
30’ Με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ ο Στέλιος Γιαννακόπουλος έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Μπακαρού και έγινε το 4-0.
49’ Ο Αλέξης Μπέης με δυνατό σουτ κι αφού η μπάλα κόντραρε και σε αμυντικό της ΑΕΛ, μείωσε σε 4-1.
61’ Ο Θοδωρής Τριποτσέρης εκμεταλλεύτηκε κόντρα μέσα στην περιοχή του Απόλλωνα και δεν δυσκολεύθηκε με σουτ μέσα από την περιοχή να πετύχει το 5-1.
72’ Από Πάσα του Κάσας ο Λύτρας με διπλή προσπάθεια κατάφερε και σημείωσε το 6-1.
79’ Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λάενς, ο Γκαστόν Κάσας με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό σκορ 7-1.
Στο 60’ η ΑΕΛ είχε ένα δοκάρι με τον Κανιάρτε, ενώ χάθηκαν και ορισμένες καλές
ευκαιρίες, τόσο από τους «βυσσινί», όσο και από τους νεαρούς παίκτες του Απόλλωνα που ξεθάρρεψαν στην επανάληψη και αγωνίστηκαν φιλότιμα.
* Τον αγώνα διηύθυνε με επιτυχία ο συνεργάτης του Νίκου Αργυρούλη στην τεχνική ηγεσία, Γιώργος Κεραμάρης
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΕΛ 1964: Σέρεμετ (46’ Βιέρα), Νταμπίζας (46’ Κολοβέτσιος), Τριποτσέρης, Μελίσσης (46’ Μπαλής), Κατσιαρός (70’ Λύτρας), Ιγκλέσιας (46’ Βλασόπουλος), Κυριακίδης (46’ Ρομέου), Μετίν (46’ Λάενς), Τουάμα (46’ Κανιάρτε), Γιαννακόπουλος (46’ Σιατραβάνης), Αμπουχατζίρα (46’ Κάσας),
* Απόντες λόγω ίωσης ήταν ο Μπουκουβάλας και ο Ααράμπ, ο Βενετίδης ακολούθησε πρόγραμμα συντήρησης και ο Ντέλσον ατομικό πρόγραμμα.
Κανονικά προπονήθηκε ο Μάλαρτζ, που ξεπέρασε το πρόβλημα τρυαματισμού του, ενώ ο Ρομέου έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς να νιώσει ενοχλήσεις.
ΑΠΟΛΛΩΝ Λ.: Μπακαρός, Καρκαντάς, Μπαλαμώτης, Πολύζος, Σκάκος, Καραγκιόζης, Σπυρόπουλος, Γάκης, Ιωαννίδης, Ιορδανίδης, Καραπετσάνης.
Χρησιμοποιήθηκαν στην επανάληψη και οι: Μαγαζιώτης (σ.σ. έκανε μια εκπληκτική απόκρουση σε σουτ του Ρομέου), Τσέλιγκας, Μπέης, Μπίμπα, Βαρσάμης, Περήφανος, Μπόντε.
***************
* Μετά το φιλικό, ερωτηθείς ο Μαρίνος Ουζουνίδης για τους δυο υπό δοκιμήν Ουρουγουανούς παίκτες τον Λάενς και τον Κανιάρτε, είπε ότι «το πιο πιθανό είναι να φύγουν».
* Με δήλωσή του ο συνεργάτης του Νίκου Αργυρούλη Γιώργος Κεραμάρης, τόνισε τα εξής: «Ευχαριστούμε την ΠΑΕ ΑΕΛ, καθώς ήταν τιμή για μας να αγωνισθούν τα νεαρά παιδιά του Απόλλωνα κόντρα σε επαγγελματίες παίκτες και τα οφέλη θα είναι πολλά, για την ομάδα μας. Ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας η ΑΕΛ να κερδίσει την Κυριακή και να είναι η πορεία της στη συνέχεια ανοδική».
 
ΔΗΛΩΣΗ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ
Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών των ημερών στις τάξεις της ΑΕΛ, αποφασίσθηκε να μην πραγματοποιηθεί σήμερα η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του προπονητή, ενόψει της αναμέτρησης με την Καβάλα. Αντ’ αυτής, ο Μαρίνος Ουζουνίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΠΑΕ:
«Η ωμή πραγματικότητα μας θέλει την Κυριακή έτοιμους για ν’ αντιμετωπίσουμε έναν δύσκολο αντίπαλο, σε μια σημαντική όσο και ιδιαίτερη αναμέτρηση, στη σκια του θανάτου του Αντόνιο. Ο επαγγελματισμός μας, αλλά και η δύσκολη βαθμολογική θέση που βρισκόμαστε, επιβάλλουν να ξεπεράσουμε τα ανθρώπινα συναισθήματα ή τα δεδομένα αγωνιστικά προβλήματα και η προσπάθεια για τη νίκη να είναι η μέγιστη δυνατή. Αυτός άλλωστε θα είναι κι ο ουσιαστικότερος φόρος τιμής στη μνήμη του. Γι’ αυτό όλοι μας, κι εμείς και ο κόσμος, έχουμε έναν λόγο παραπάνω να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας ώστε να κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass