ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ Η ΣΟΡΟΣ ΤΟΥ ΑΤΥΧΟΥ ΠΑΙΚΤΗ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ

Ο μεγάλος αγώνας του αδελφού Ντε Νίγκρις

* ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 19 Νοε 2009 1:54 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 12:46
Ο ανηφορικός δρόμος της οικογένειας του αδικοχαμένου παίκτη της Α.Ε.Λ. Αντόνιο Ντε Νίγκρις δεν περιελάμβανε μόνο το δράμα από την απώλεια που συγκλόνισε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αλλά συνεχίζεται και μετά θάνατο του ποδοσφαιριστή της λαρισινής ομάδας.
Συγκεκριμένα, ο αδελφός του παίκτη, Αντόλφο, έδωσε μεγάλη μάχη για να πάει η σορός του παίκτη στο Μοντερέι του Μεξικού για να γίνει η κηδεία του και χθες κάποια στιγμή, όταν δεν μπορούσε να βρει πτήση για να μεταφερθεί στο Μεξικό η σορός (ορισμένα αεροπλάνα κάνουν τέτοιες μεταφορές), ξέσπασε και δήλωσε: «Πού είναι τέλος πάντων όλοι αυτοί που στην πατρίδα μας μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για τον αδελφό μου και το πόσο μεγάλος παίκτης ήταν; Πού είναι η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Μεξικού να μας βοηθήσει να πάρουμε τον αδελφό μας στην πατρίδα μας... Όλα τα χαρτιά είναι έτοιμα και δεν μπορούμε να φύγουμε, ας ναυλώσουν ένα αεροπλάνο για να τον πάμε στο σπίτι μας».
Τελικά, αργά χθες το βράδυ το πρόβλημα λύθηκε (σημαντικό ρόλο έπαιξαν και άνθρωποι της Μεξικανικής Πρεσβείας, που από την πρώτη μέρα που έγινε γνωστός ο θάνατος του Ντε Νίγκρις βρέθηκαν στη Λάρισα) και αφού είχε γίνει από το πρωί η ταρίχευση του πτώματος βρέθηκε πτήση αύριο για να πάει από την Ελλάδα στο Μεξικό.
Η σορός αναχώρησε για την Αθήνα, μετά από επιθυμία της οικογένειας, από το Νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας παρουσία μόνο των συγγενών, των παικτών της Α.Ε.Λ., μερικών στελεχών της ομάδας και φίλων που είχε ο παίκτης. Επίσης, επιτράπηκε να πάρει πλάνα το μεξικανικό κανάλι «Αζτέκ», που διαρκώς καταγράφει κάθε λεπτομέρεια για τις ενέργειες που γίνονται μετά το χαμό του παίκτη από μέρους της οικογενείας. Η σορός του παίκτη θα πάει στο Μεξικό με πτήση που θα αναχωρήσει αύριο στις 6 τα ξημερώματα.
Στο μεταξύ, χθες το πρωί ο Αντόλφο Ντε Νίγκρις πήγε στη Θύρα-3, όπου εκεί η Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. έχει δημιουργήσει ειδικό χώρο για να τιμηθεί η μνήμη του αδικοχαμένου παίκτη, και άναψε ένα κερί. Πήγε σεμνά και ταπεινά και βρέθηκε άνθρωπος της «Ε» όπου απαθανάτισε το συμβάν που συντάραξε τους παρευρισκομένους. Επίσης, μαζί με τον πεθερό του Αντόνιο ήταν παρόντες στις εκδηλώσεις μνήμης των φιλάθλων της Α.Ε.Λ. χθες το βράδυ.
Τραγικές εικόνες χθες και στο σπίτι που έμεινε ο Αντόνιο Ντε Νίγκρις στη Νίκαια, καθώς η σύζυγός του Σόνια και η κόρη της Μιράντα ετοίμαζαν τα πράγματα για το ταξίδι στο Μεξικό, με συμπαραστάτες τους γονείς της γυναίκας του άτυχου παίκτη, αλλά και λίγους φίλους που προσπαθούσαν να της απαλύνουν (όσο αυτό είναι ανθρώπινα δυνατό) τον πόνο από το χαμό του άντρα της. Η οικογένεια θα αναχωρήσει σήμερα για την Αθήνα και από κει θα πάνε στο Μεξικό, μαζί με τη σορό του Ντε Νίγκρις. Χθες το βράδυ, οι άνθρωποι του Αντόνιο Ντε Νίγκρις έκαναν και μία μικρή βόλτα στην πόλη, για να θυμούνται το μέρος όπου έζησε τις τελευταίες στιγμές της ζωής του. Η μόνη που δεν βγήκε από το σπίτι ήταν η μητέρα της Σόνιας, που προσπαθεί να συμπαρασταθεί όσο το δυνατόν γίνεται στη μικρή Μιράντα, καθώς της έχει τρομερή αδυναμία από τη μέρα που γεννήθηκε.
Η ΚΗΔΕΙΑ
Η οικογένεια θέλει η κηδεία να γίνει ανήμερα του αγώνα του Σαββάτου Μοντερέι - Αμέρικα για το πρωτάθλημα Μεξικού, όπου εκεί οι φίλαθλοι των δύο ομάδων έχουν ετοιμάσει έναν ξεχωριστό αποχαιρετισμό στον Αντόνιο που είχε αγωνισθεί με τη φανέλα και των δύο και ήταν αγαπητός, όπως άλλωστε και στους φιλάθλους όλης της χώρας του και φάνηκε με τα συνεχή δημοσιεύματα.
Την Α.Ε.Λ. πιθανότατα θα εκπροσωπήσει στην κηδεία του παίκτη ο πρόεδρος Κωστής Πηλαδάκης, που θα μεταβεί από την Αμερική, στην οποία βρίσκεται για επαγγελματικούς λόγους.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass