ΑΝΑΨΕ ΧΘΕΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ

«Πράσινο φως» για οικονομική ενίσχυση των σωματείων του Δήμου Λαρισαίων

Ζ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ: ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Δημοσίευση: 03 Νοε 2009 2:16 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 12:38
 Το «πράσινο» φως για την οικονομική ενίσχυση των σωματείων του Δήμου Λαρισαίων άναψε χθες ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Τζανακούλης κατά τη συνάντηση που είχε με το δ.σ. της ΕΠΣΛ και εκπροσώπους σωματείων της πόλης. Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα των ποδοσφαιρικών ομάδων της Λάρισας καθώς η έλλειψη οικονομικών πόρων είναι από τους βασικούς λόγους που οδηγούν στη συρρίκνωση και τον αγωνιστικό υποβιβασμό των λαρισινών ομάδων. Άλλωστε το φετινό παράδειγμα της παρουσίας μιας και μόνο ομάδας από την πόλη της Λάρισας στη μεγάλη τοπική κατηγορία αποδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος αλλά και την ανάγκη εξεύρεσης άμεσης λύσης. Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι ομάδες του Δήμου Λαρισαίων βρίσκονται κάθε χρόνο σε μειονεκτική θέση έναντι των υπολοίπων ομάδων των περιφερειακών δήμων του νομού οι οποίες ενισχύονται οικονομικά από τις κατά τόπους δημοτικές αρχές.
Ο κ. Τζανακούλης παρουσιάστηκε ανοικτός στις προτάσεις των εκπροσώπων των ομάδων σχετικά με την οικονομική στήριξη, το γηπεδικό αλλά και μια σειρά άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν κατά τη χθεσινή συνάντηση των δύο πλευρών.
Πιο συγκεκριμένα ο δήμαρχος Λαρισαίων δεσμεύτηκε να συμπεριληφθεί στο νέο προϋπολογισμό η καταβολή οικονομικής ενίσχυσης σε κάθε ποδοσφαιρικό σωματείο της πόλης η οποία θα είναι ανάλογη του αριθμού των αθλουμένων μελών και των τμημάτων υποδομής που καλλιεργεί.
Παράλληλα ο δήμαρχος Λαρισαίων αποδέχθηκε το αίτημα για αύξηση του αριθμού των διαφημιστικών πινακίδων («βάλτε όσες θέλετε» είπε χαρακτηριστικά), επίσης υπογράμμισε ότι είναι θετικός στη συνδιοργάνωση με την ΕΠΣΛ εκδηλώσεων (όπως συναυλίες κ.λπ.) τα έσοδα των οποίων θα διατίθενται στα σωματεία, επιπλέον τόνισε ότι προτίθεται να βοηθήσει στην αναζήτηση ασφαλιστικής εταιρίας για την κάλυψη αναγκών (αποκατάσταση τραυματισμών, φυσικοθεραπείες κ.λπ.) των ποδοσφαιριστών των ομάδων της πόλης και επισήμανε ότι με την ολοκλήρωση του Ιατρικού Κέντρου στη συνοικία Αγ. Γεωργίου τον Ιούνιο του 2010 τα σωματεία θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους για ιατρικές εξετάσεις των αθλουμένων μελών.
Τέλος σε ό,τι αφορά στο γηπεδικό ο κ. Τζανακούλης κατανοώντας ότι υπάρχουν κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες στη χρήση των γηπέδων, επισήμανε ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι η κατασκευή και νέων προπονητηρίων στην περιοχή Αβέρωφ και πρότεινε στη διοίκηση της ΕΠΣΛ να διαχειριστεί αυτή την κατανομή των γηπέδων και των ωρών προπόνησης των ομάδων.
«Με τον κ. Γρηγορίου και τους εκπροσώπους των σωματείων είχαμε μια γόνιμη συζήτηση μέσα σε πολύ καλά πλαίσια» δήλωσε ο κ. Τζανακούλης αμέσως μετά τη συνάντηση και συνέχισε:
«Οι ποδοσφαιρικές εγκαταστάσεις του Δήμου Λαρισαίων είναι από τις καλύτερες και κατά γενική ομολογία εξυπηρετούν το σύνολο των σωματείων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πάντοτε υπάρχουν τρόποι βελτίωσης και σήμερα συζητήσαμε κάποιους από αυτούς. Θα εξετάσουμε τρόπους οικονομικής στήριξης των σωματείων είτε άμεσα είτε έμμεσα. Προτείναμε ακόμη στα σωματεία τη στήριξη των αθλητών τους διαμέσου του νέου Κέντρου Υγείας - του πρώτου εκτός Αθήνας ανάλογου Κέντρου Υγείας - που θα προσφέρει πρωτοβάθμια περίθαλψη και θα ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο του 2010. Ο Δήμος Λαρισαίων έχει αποδείξει κατ΄ επανάληψη το ενδιαφέρον του για την ανάπτυξη του αθλητισμού στην πόλη μας είτε μέσω των επενδύσεων στις αθλητικές εγκαταστάσεις είτε με την διοργάνωση μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων ενώ είναι γνωστό ότι οι Λαρισαίοι αγαπούν ιδιαίτερα το άθλημα του ποδοσφαίρου και το στηρίζουν με κάθε τρόπο. Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε συστηματικά, τόσο οικονομικά όσο και ηθικά τις προσπάθειες των ποδοσφαιρικών σωματείων της πόλης μας» κατέληξε ο Δήμαρχος Λαρισαίων.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, Ζήσης Γρηγορίου επισήμανε:
«Θεωρώ ότι η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) συνάντηση με το δήμαρχο Λαρισαίων κ. Τζανακούλη και η ανάλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σωματεία της πόλης ήταν ιδιαίτερα σημαντική και παραγωγική. Είναι γνωστή η ευαισθησία του κ. Τζανακούλη για τον αθλητισμό και πιστεύω ότι η υλοποίηση των δεσμεύσεων του για οικονομική ενίσχυση των ομάδων της πόλης αλλά και μια σειρά έξτρα παροχών προς αυτές θα στηρίξουν πραγματικά τα σωματεία που το έχουν ανάγκη».
***
Στη χθεσινή συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των σωματείων της Πελασγιώτιδας, του Τοξότη, του Πηνειού, της Αστραπής Ν.Π., της Λάρισας ’88, του Πανιωνίου, της Ομόνοιας, της Ανθούπολης και του Άρη Λάρισας. Από την πλευρά του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ οι κ. Γρηγορίου, Λεωνιδάκης, Μητροδήμος, Νταβαρούκας, Γρηγοριάδης, Κυριλλίδης και Κυριτσάκας ενώ από τη δημοτική αρχή το «παρών» έδωσε και ο πρόεδρος του ΑΟΔΛ, Γιάννης Οικονόμου.
Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής συνάντησης στο γραφείο του δημάρχου η έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου της Αστραπής Ν.Π. Λάμπρου Μαυραντζά με τον πρόεδρο του ΑΟΔΛ, Γιάννη Οικονόμου αλλά και η αιφνιδιαστική αποχώρηση του γ. γραμματέα της ΕΠΣΛ, Βασίλης Μητροδήμου.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass