ΚΕΡΔΙΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΤΟΝ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ ΜΕ 3-1

Πήρε φόρα η ΑΕΛ

* ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΠΕΤΥΧΕ ΤΡΙΑ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑ(...ΑΑΑΑ)ΘΗΣΕ

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2009 2:42 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:41
Του απεσταλμένου της «Ε» στην Κομοτηνή ΣΩΤΗΡΗ ΚΕΛΛΑ
Η ΑΕΛ πήρε φόρα και μετά την επιτυχία στο Αλκαζάρ την περασμένη βδομάδα επί της Ξάνθης, χθες κέρδισε και στην Κομοτηνή τον Πανθρακικό με 3-1 στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα χάρη σε τέρματα που πέτυχαν οι Μελίσσης, Αμπουχατζίρα και Σίμιτς σε ένα τέταρτο (30’-45’) και μείωσε ο Ρομπέρ με πέναλτι στο τέλος του αγώνα (83’).
Η λαρισινή ομάδα μετά από ένα ημίωρο, όπου ο κάθε αντίπαλος μπορούσε να πετύχει τέρμα, κυριάρχησε απόλυτα μόλις ο... Μελίσσης έκανε το 1-0 και οι «βυσσινί» βρήκαν το «μέλι» των ...διχτύων ξανά σε σύντομο χρονικό διάστημα με τον Αμπουχατζίρα (πετυχαίνει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι γκολ και φθάνει τα τρία) και τον Σίμιτς, ενώ οι αντίπαλοί τους που βρίσκονται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα φανερά εκνευρισμένοι μετέτρεψαν το πάθος σε ...ανοησία βοήθησαν και αυτοί με την απερίσκεπτη ενέργεια του Ντιαλό (αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 38’ επειδή κλώτσησε την μπάλα όταν υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ) το παιχνίδι να τελειώσει σε ένα ημίχρονο.
Από κει και πέρα στο δεύτερο ημίχρονο το 3-0 και η αριθμητική υπεροχή που είχε η ΑΕΛ την έκαναν να αισθάνεται άνετα να «ροκανίζει» το χρόνο και να περιμένει να τελειώσει το παιχνίδι, ενώ ο Ουζουνίδης σίγουρα ήθελε να δοκιμάσει και κάποια σχήματα.
Η ανοησία του Αμπουχατζίρα να δεχθεί δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε πέντε λεπτά και να αποβληθεί δημιούργησε έναν εκνευρισμό στην ΑΕΛ περισσότερο γιατί ο ποδοσφαιριστής δεν έχει δικαίωμα να αγωνισθεί στο παιχνίδι κυπέλλου της Τετάρτης στο Βόλο με τον Ολυμπιακό Βόλου παρά γιατί αποβλήθηκε από τον συγκεκριμένο αγώνα.
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης σίγουρα θα αισθάνθηκε δικαιωμένος καθώς μερικές από τις μεταγραφικές του επιλογές όπως ο Αμπουχατζίρα, ο Μελίσσης (παρά το πέναλτι που έκανε), ο Μάλαρζ, ο Σίμιτς και πάνω απ’ όλα η ομάδα αρχίζει να βρίσκει ρυθμό. Τελικά αυτή η ομάδα έχει δυνατότητες όχι πιθανότατα για να τερματίσει στην πρώτη πεντάδα (αν και ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ στο ποδόσφαιρο...) αλλά για να παίξει ποιοτικό ποδόσφαιρο και να ευχαριστήσει τους φιλάθλους, όπως έκανε χθες για τους πεντακόσιους που ταξίδεψαν στην Κομοτηνή για να παρακολουθήσουν τον αγώνα.
Βέβαια βρήκαν και καλό κλίμα (για να λέμε την πλήρη αλήθεια) καθώς οι φίλαθλοι του Πανθρακικού δεν γέμισαν το γήπεδο (όπως μας έλεγαν οι ντόπιοι μετά τα επεισόδια που έγιναν στον αγώνα Πανθρακικού-Άρη οι οικογένειες θα αργήσουν να ξαναέρθουν στο γήπεδο) ενώ στο ημίχρονο κάποιοι έφυγαν και κανένας δεν είχε το κουράγιο να φωνάξει υπέρ της ομάδας του. Απλά σκέφτονται τη Β’ εθνική από τώρα..
Αντίθετα η ΑΕΛ πάει με ...αέρα στις επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις σε κύπελλο και πρωτάθλημα.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ, Μαρίνος Ουζουνίδης, δεν είχε κάποια έκπληξη και ξεκίνησε με τη γνωστή τακτική(4-2-3-1) και το σχήμα που δοκίμασε στην προπόνηση του Σαββάτου, όταν έγινε γνωστό ότι ο Παναγιώτης Κατσιαρός λόγω ίωσης δεν μπορούσε να ταξιδέψει στην Κομοτηνή. Συγκεκριμένα κάτω από τα δοκάρια αγωνίσθηκε ο Μάλαρζ, στην άμυνα οι: Μπουκουβάλας(δεξιά), Νταμπίζας, Μελίσσης στα σέντερ μπακ και Βενετίδη (αριστερά).
Στη μεσαία γραμμή αγωνίσθηκαν δύο αμυντικά χαφ ο Ααράμπ με τον Ρομέου ενώ πιο μπροστά ήταν Αμπουχατζίρα(αριστερά) και Σίμιτς(δεξιά) στα πλάγια (που εναλλάσσονταν διαρκώς) και Τουάμα στο κέντρο.
Στην επίθεση μοναδικός προωθημένος ήταν ο Αντόνιο Ντε Νίγκρις.
Από την άλλη πλευρά ο Γάλλος τεχνικός του Πανθρακικού Αλμπέρ Καρτιέ αγωνίσθηκε με 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ο Ρόκα, στην άμυνα ήταν οι: Βελάσκο (δεξιά), Τροίζε, Τζόκιτς, Κλεμάν(αριστερά), στη μεσαία γραμμή αγωνίσθηκαν οι: Φαγιάρδο(δεξιά), Μαρσελάο, Όρακ και Ρομπέρ(αριστερά).
Στην επίθεση ήταν ο Ντιαλό με τον Μπουβάλ.
Στο πρώτο ημίωρο παίχθηκε εκπληκτικό ποδόσφαιρο καθώς η ΑΕΛ μπήκε για να παίξει ποδόσφαιρο μετά από έμπνευση του Μαρίνου Ουζουνίδη και όχι να περιοριστεί σε παθητικό ρόλο παρά το γεγονός ότι ήξεραν ότι οι γηπεδούχοι θα έπαιζαν τις τελευταίες ελπίδες για την παραμονή τους στην κατηγορία.
Οι γηπεδούχοι αλλά και οι φιλοξενούμενοι έφθασαν ισάριθμες φορές κοντά στα δίχτυα με πιο χαρακτηριστικές το δοκάρι του Φαγιάρδο και το τετ-α-τετ του Μπουβάλ από πλευράς Πανθρακικού και τα δύο πολύ καλά σουτ του Ντε Νίγκρις (το ένα μόνος με τον Ρόκα).
Στο μεταξύ στο 21’ ο διαιτητής Τσινιάρης δεν απέβαλε τον Όρακ όταν χτύπησε τον Ααράμπ αλλά αυτό δεν πτόησε τους «βυσσινί» που στο 30’ άνοιξαν το σκορ με τον Μελίσση όταν νίκησε όλους τους αντιπάλους του μέσα στη μικρή περιοχή.
Το γκολ αυτό έδωσε «φτερά» στην ΑΕΛ και δύο λεπτά αργότερα έπειτα από έναν εκπληκτικό συνδυασμό ο Αμπουχατζίρα έκανε το 0-2.
Στο 38’ δείχνουν όλα να τελειώνουν όταν αποβάλλεται ο Ντιαλό και ο Πανθρακικός μένει και πίσω στο σκορ αλλά και σε παίκτες.
Το τραγικό λάθος του Τροΐζε δίνει την ευκαιρία στον Σίμιτς να κάνει το 0-3 στο 41’ και η παράσταση λαμβάνει τέλος...
Στις αρχές του δευτέρου μέρους ο Καζάκης που μπήκε στη θέση του Όρακ δείχνει να προσπαθεί να βάλει στο παιχνίδι τον Πανθρακικό ενώ από την άλλη οι «βυσσινί» έδειχναν να κρατούν δυνάμεις για το μεγάλο ντέρμπι του κυπέλλου στο Βόλο με τον Ολυμπιακό Βόλου την Τετάρτη και με αντεπιθέσεις να προσπαθούν να διευρύνουν τη νίκη της.
Όμως ο Αμπουχατζίρα σε λιγότερο από πέντε λεπτά (ορθά...) δέχεται δύο κίτρινες κάρτες και παίρνει στο 65’ την άγουσα για τα αποδυτήρια και οι δύο ομάδες μένουν από δέκα παίκτες.
Η αριθμητική ισορροπία στη συνέχεια δεν έφερε τίποτα άλλο παρά ένα δοκάρι στο 69’ του Μίτου γιατί από κει και πέρα η ΑΕΛ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων απέναντι σε ένα απογοητευμένο και κουρασμένο, όπως έδειξε, Πανθρακικό.
Πάντως στη μοναδική καλή επιθετική ενέργεια η ομάδα της Κομοτηνής κέρδισε πέναλτι με τον Καζάκη που μετέτρεψε σε τέρμα ο Ρομπέρ και ήταν το «κύκνειο άσμα» του παιχνιδιού.
Το τελικό 1-3 βρήκε τους παίκτες της ΑΕΛ να πανηγυρίζουν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη και του Πανθρακικού να σκέφτονται τη Β’ εθνική κατηγορία..
ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ
5’: Ο Μπουβάλ κερδίζει φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή από τον Νταμπίζα. Το εκτελεί ο Φαγιάρδο και η μπάλα βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι του Μάλαρτζ.
13’: Προσπάθεια του Αμπουχατζίρα που κόβεται λανθασμένα από τον Τζόκιτς αφού τροφοδοτεί τον Ντε Νίγκρις αυτός στο ύψος της μεγάλης περιοχής ξεπερνάει τον αμυντικό του Πανθρακικού βγαίνει τετ-α-τετ με τον Ρόκα αλλά σουτάρει λίγο μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
18’: Από δεξιά κάνει σέντρα ο Φαγιάρδο, ο Ντιαλό από το ύψος της μικρής περιοχής πιάνει κεφαλιά αλλά μπλοκάρει ο Μάλαρτζ.
20’: Μετά από σύγχυση στην άμυνα του Πανθρακικού η μπάλα φθάνει στον Ντε Νίγκρις που από το ύψος της μεγάλης περιοχής πιάνει σουτ αλλά αποκρούει εντυπωσιακά ο Ρόκα σε κόρνερ.
21’: Μια μακρινή πάσα του Μαρσελάο βγάζει τον Μπουβάλ στον κενό χώρο που κερδίζει σε ταχύτητα τον Νταμπίζα και τον Μελίσση βγαίνει μόνος του προ του Μάλαρτζ αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ βγαίνει νικητής στη μονομαχία τους.
27’: Μακρινό φάουλ του Ρομπέρ στην αγκαλιά του Μάλαρτζ.
30’: Από αριστερά εκτελεί κόρνερ ο Τουάμα ο Μελίσσης πιάνει κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή νικώντας τους πάντες στον αέρα και κάνει το 0-1.
32’: Μπαλιά του Τουάμα στον Σίμιτς που από δεξιά κάνει ωραία σέντρα και ο Αμπουχατζίρα με γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι και λίγο πλάγια κάνει το 0-2.
38’: Ο Ρομέου κάνει κάθετη πάσα στο Ντε Νίγκρις που κερδίζει στο σπριντ τον Τροΐζε σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά μπλοκάρει ο Ρόκα.
41’: Ο Τροΐζε χάνει την μπάλα από τον Σίμιτς που βγαίνει τετ-α-τετ με τον Ρόκα αλλά το πρώτο σουτ το αποκρούει ο Ρόκα αλλά με δεύτερη προσπάθεια ο Σίμιτς κάνει το 0-3.
47’: Σουτ του Καζάκη μέσα από τη μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μάλαρτζ.
54’: Εκτέλεση φάουλ από τον Τουάμα στην αγκαλιά του Ρόκα.
57’: Από αριστερά ο Βενετίδης κάνει δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή που αποκρούει σε κόρνερ ο Ρόκα.
62’: Κάθετη πάσα του Αμπουχατζίρα στον Κάσας αλλά προλαβαίνει ο Ρόκα και μπλοκάρει τη μπάλα.
69’: Σέντρα σουτ από δεξιά του Μίτου και από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνει τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι (στο πάνω μέρος) του τερματοφύλακα της ΑΕΛ.
78’: Σουτ του Σίμιτς μέσα από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει απελπιστικά άουτ.
83’: Ο Καζάκης κάνει μπάσιμο στη μεγάλη περιοχή και ο Μελίσσης τον ανατρέπει με τον διαιτητή Τσινιάρη να καταλογίζει πέναλτι που μετατρέπει σε γκολ ο Ρομπέρ (1-3).
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Καλύτεροι παίκτες από την ΑΕΛ ήταν ο Μάλαρτζ του πρώτου ημιώρου, ο Αμπουχατζίρα μέχρι την ανοησία της αποβολής του, ο Μελίσσης για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ήταν πολύ καλός ενώ πολύ καλή ήταν και η απόδοση του Τουάμα.
Από κει και πέρα ο Μπουκουβάλας με τον Βενετίδη δεν πιέσθηκαν πολύ από το 30’ και μετά ενώ ο Νταμπίζας με εξαίρεση μια φάση που τον πέρασε στο σπριντ ο Μπουβάλ ήταν πολύ καλός.
Ο Ααράμπ δεν πήγε πολύ καλά ενώ ο Σίμιτς έκανε το καλύτερό του φετινό παιχνίδι. Βελτιωμένοι και οι Ρομέο με το Ντε Νίγκρις (ειδικά ο Μεξικανός έκανε δύο υπέροχα σουτ στο πρώτο μέρος και ψάχνει το γκολ).
Από τις αλλαγές φάνηκε ο Κάσας ενώ Ντέλσον και Ιγγλέσιας μπήκαν για να «παγώσουν» το παιχνίδι και ακολούθησαν τις οδηγίες του Ουζουνίδη.
* * *
Από τον Πανθρακικό που μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα έχει 7 δοκάρια (τα δύο χθες και ειδικά αν γινόταν γκολ το φάουλ του Φαγιάρδο στο 5’ ίσως βλέπαμε διαφορετικό παιχνίδι) καλύτεροι οι: Κλεμάν, Ρομπέρ, Καζάκης (άγνωστο γιατί δεν ξεκίνησε) και φάνηκαν στο πρώτο καλό ημίωρο των γηπεδούχων ο Φαγιάρδο με τον Μπουβάλ.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής κ. Τσινιάρης (Αθηνών) αδίκησε την ΑΕΛ καθώς στο 21’ έπρεπε να αποβάλλει τον Όρακ όταν χτύπησε τον Ααράμπ αλλά δεν το είδε ενώ στις υπόλοιπες αποφάσεις του ήταν πολύ καλός.
Εκτός των δύο κίτρινων (οι δεύτερες κόκκινες) σε Ντιαλό και Αμπουχατζίρα κίτρινη κάρτα δέχθηκε και ο Τουάμα που είναι η τέταρτη και θα απουσιάσει σε ένα από τα τέσσερα επόμενα παιχνίδια του πρωταθλήματος.
Λάθη στις υποδείξεις σε βάρος της ΑΕΛ στο πρώτο μέρος είχε ο βοηθός Ελευθερίου ενώ καλός ο άλλος Νικολακόπουλος. Όλοι του συνδέσμου Αθηνών.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Αλμπέρ Καρτιέ): Ρόκα, Βελάσκο (68΄ Κωνσταντινίδης), Κλεμέντ, Τροΐζι, Τζόκιτς, Οράκ (66΄ Καζάκης), Μαρσελάο, Ρομπέρ, Φαγιάρδο (68΄ Μίτου), Ντιαλό, Μπουβάλ.
ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μάλαρτζ, Βενετίδης, Νταμπίζας, Μπουκουβάλας, Μελίσσης, Τουάμα (75΄ Ντέλσον), Ααράμπ, Ρομέου (75΄ Ιγκλέσιας), Αμπουχατζίρα, Ντε Νίγκρις (61΄ Κάσας), Σίμιτς.
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 2.719, ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: 19.475
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass